Skocz do zawartości
Misiu15go

Bloczki Wodne Misia15go (56k Warning)

Rekomendowane odpowiedzi

ciesze że wa się podoba ale to jest przedsmak wszystkie bloki które dotąz zrobiłem podstawy ich były robione dużo wcześniej z dużą ilością niegdorubek i z wieloma wadami konstrukcyjnymi i niedokładnie wymierzonymi otworami na srubki. Teraz w czwartek jade się zaopatrzyć w nowe tarcze do dremela miedz i plexi jeśli ktoś ma jakieś pomysły na fajny kształt finów albo inne pomysły prosze o ich wypisanie. Mile widziane są wypowiedzi co można ulepszyć w blokach :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plexa wyglada jak cieta laserem, ciekawe jak z wydajnoscia bloku, nic nie piszesz. ile sobie cenisz taki blok ? jak dlugo go robisz ?

Jeden bloczek na CPU robie ok. 1,5 tygodnia

wydajność musze kupić nowe węże, dysk twardy pożycze od kumpla, zarawić nagrzewnice i moge robić testy

Zaczołem robić blok na GPU coś ale co zrobił Grzechu mam nadzieje że mi wyjdzie

THX Grzechu :D :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie pogadasz....te ostatnie bloki to wypassssss.....

ale czemu takiedziwne te uszczelki - sory ale to mi nie pasi...zaopatrz sie w o-ring :P :P :P

ale ogólnie po za tam nie równymi finami to wypassss

bardzo mi sie podoba

a moge ci zaproponowac zebys plexi wyciąl troche szersza niz sama miedz, dziurki na sruby (do przymocowania) zorbił w tejze własnie plexi nie wiem czy kojazysz ale plexi ala Uziel... podoba mi sie ten kształt....

BTW czym tniesz plexi? i dokładniej opis wykonania - narzedzia itp itd

pozdro :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie pogadasz....te ostatnie bloki to wypassssss.....

ale czemu takiedziwne te uszczelki - sory ale to mi nie pasi...zaopatrz sie w o-ring :P :P :P

ale ogólnie po za tam nie równymi finami to wypassss

bardzo mi sie podoba

a moge ci zaproponowac zebys plexi wyciąl troche szersza niz sama miedz, dziurki na sruby (do przymocowania) zorbił w tejze własnie plexi nie wiem czy kojazysz ale plexi ala Uziel... podoba mi sie ten kształt....

BTW czym tniesz plexi? i dokładniej opis wykonania - narzedzia itp itd

pozdro :D

niestety oringów nie będzie nie mam jak zrobić rowku ale zobacze co się da zrobić o nierównych finach pisałem trudne do wykonania nie da się tak zrobić ponieważ rozstaw toworów to 66,6mm a blok ma 8cm więc jak mam to zrobić chyba że dam mniejszą miedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeciez to bez sensu, zakladajac ze za bloczek dostaniesz 80zł to koszty materialu szacuje na 20zł, to zostaje ci 60zł przy 60 godzinach roboty

masz 1zł za godzine, a to gorzej od tego co kopie rowy ;-(((((

dla rozsądnego zarobku godzina , dwie to maksimum czasu !

chyba ze jestes masochistą/hobbystą ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeciez to bez sensu, zakladajac ze za bloczek dostaniesz 80zł to koszty materialu szacuje na 20zł, to zostaje ci 60zł przy 60 godzinach roboty

masz 1zł za godzine, a to gorzej od tego co kopie rowy ;-(((((

dla rozsądnego zarobku godzina , dwie to maksimum czasu !

chyba ze jestes masochistą/hobbystą ??

raczej hobbystą to jest żart z tem 20zł wydaje na bloczek dużo więcej

jak ktoś jest zainteresowany kosztami bloku na cpu chętnie napisze

gdze to pisze że robie blok 60h napisałem tak :wink: robie blok ok 20h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jakie mozna miec inne podejscie do pracy , czlowiek sie urobi robiac bloczek i dostanie mniej od tego co ledwo zawodówke skonczył, mysle ze trzeba podniesc ceny bloczków a nie ciagle obnizac, człowieka trzeba docenić ! a na zachodzie sie dziwią ze takie mamy tanie bloczki :(

jasne, dla satysfakcji chodze na spacery i robie zdjęcia, ale nie mysle o ich sprzedawaniu bo robie je dla własnej satysfakcji ot co.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz... nie wszyscy maja takie podejscie do pracy jak Ty ... ze jezeli duzo nie placa... to nie ma po co pracowac...

Ja Ciebie tez nie rozumiem....

dzienki za poparcie

robie bloki coraz lepsze i ciesze się jeśli ktoś zamówi u mnie blok zapłaci mało jest zadowolony i to mi przyosi radość i ciesze się że potrafie zrobić blok a nie tak jak ty jesteś noge i śrubokrętem się nie umiesz posługiwać :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Misiu15go... tylko uzywaj jakichs przecinkow albo trzykropkow ;)

bo patrz jak mozna przeczytac twoj txt:

" jeśli ktoś zamówi u mnie blok zapłaci mało jest zadowolony"

EOT

PS: pit202: widzisz... z twoim podejsciem to tak:

"Nie moge dac niskich cen... bo sie napracowalem...

Dam wysokie ceny... nikt nie kupi ( lepiej w sklepie )

Skoro nikt nie kupi... to PO CO ROBIC ?? "

Z takim podejsciem zajdziesz baaardzo daleko.

EOT2

Misiu15go: zalatwiles juz ta plexe 20mm i inne bajery ?

I tak sie zastanawialem czy te szybkozlaczki skrecane zalatwisz w 1/4" ? Bo taki gwincior jest w planach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sheep: nie znasz mnie, wiec mnie nie oceniaj, jesli wszyscy myślą o mnie tak jak napisał misiu15go to mi na ręke, nawet nie wiesz jaki mam z Was ubaw :D

PS: misiu15go : popatrz czasami do słownika i nie spiesz sie z pisaniem, jeżeli tak Cie denerwuje, bo strasznie cieżko później mi sie to czyta i jakoś dwojako to można rozumieć, jak już to sheep napisał.

"ciesze się jeśli ktoś zamówi u mnie blok zapłaci mało jest zadowolony i to mi przyosi radość"

wg mnie to jest tak "ciesze się jeśli ktoś zamówi u mnie blok, zapłaci, jest mało zadowolony i to mi przy(n)osi radość"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak pit dobrze gadasz :P jak nastepnym razem sie spotkamy to na piwo idziemy :D:D

misiu: gdybys wiedzial co pit robi i go znal to bys nie pisal tutaj takich glupot, lepiej idz sie zastanow i przemysl to co piszesz, popraw swoje bloczki zeby mialy wydajnosc porownywalna do komercyjnych blokow:)

wiecej nic nie powiem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Misiu15go... tylko uzywaj jakichs przecinkow albo trzykropkow ;)  

bo patrz jak mozna przeczytac twoj txt:

" jeśli ktoś zamówi u mnie blok zapłaci mało jest zadowolony"

EOT

PS: pit202: widzisz... z twoim podejsciem to tak:

"Nie moge dac niskich cen... bo sie napracowalem...

Dam wysokie ceny... nikt nie kupi ( lepiej w sklepie )

Skoro nikt nie kupi... to PO CO ROBIC ?? "

Z takim podejsciem zajdziesz baaardzo daleko.

EOT2

Misiu15go: zalatwiles juz ta plexe 20mm i inne bajery ?

I tak sie zastanawialem czy te szybkozlaczki skrecane zalatwisz w 1/4" ? Bo taki gwincior jest w planach...

oki będe pisał przecinki, kropki

Jutro jde po plexi, miedz, złączki idt.

tak złączki na 1/4" widziałem takie zresztą już mówiliśmy na gg

apropo pit co robisz chciałbym zobaczyt twoje dzieło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pit no przyznaj sie ze wyprowadzasz swoja myszke od kompa na spacery, a na lawce w parq robisz na drutach ubranka dla swojego uriela, zeby u zimno nie bylo :P nikt sie tutaj nie bedzie smiac :D:D

Forum bravo.pl stoi przed Tobą otworem...

Qwa... temat o blokach wodnych a tu bezsensowne wyznania sobie piszecie... :? :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Od 12 godzin mam w rekach blok zrobiony przez Misu15go.

Szczerze powiem ze jak dla mnieblok jak na homemade wyglada bardzo dobrze.W blok wkrecone sa na silikon choinki 12.

Docelowo blok bedzie chlodzil xp1700@2100Mhz w kompie mojej "zony".

Na razie jednak brak kasy na reszte czesci.Zamierzam jednak w ten weekend (o ile czas pozwoli), wpiac blok w moj uklad zamiast Nukleona 2 v2.Czeka mnie tylko pare drobnych przerobek w ukladzie (weze) i zaprezentuje tutaj jak bloczek radzi sobie w praktyce.Temperatury beda tylko z czujnika mojej plyty (epox 8rda3) oraz z czujki od aerogate 2 w pojemniku z woda.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Witam

Od 12 godzin mam w rekach blok zrobiony przez Misu15go.

Szczerze powiem ze jak dla mnieblok jak na homemade wyglada bardzo dobrze.W blok wkrecone sa na silikon choinki 12.

Docelowo blok bedzie chlodzil xp1700@2100Mhz w kompie mojej "zony".

Na razie jednak brak kasy na reszte czesci.Zamierzam jednak w ten weekend (o ile czas pozwoli), wpiac blok w moj uklad zamiast Nukleona 2 v2.Czeka mnie tylko pare drobnych przerobek w ukladzie (weze) i zaprezentuje tutaj jak bloczek radzi sobie w praktyce.Temperatury beda tylko z czujnika mojej plyty (epox 8rda3) oraz z czujki od aerogate 2 w pojemniku z woda.

Pozdrawiam

Czekam na nie z niecierpliwością :D

Ciesze że blok ci się podoba :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi