Misiu15go Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 nooo..ladniutko wyszlo jak na hm... krucce gdzie brales ? x4pro ?? czy gdzies u siebie w miescie ?? co ty tam jest drogo kupowałem u siebie w mieście za połowe taniej :D najcieńsze finy co mi wyszły w 2 bloku to 1mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 haha coraz bardziej mi sie podobają twoje bloczki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 oto kolejny bloczek z seri ale tan ma 3 króćce tak mi się podoba że zaraz na av e zrobie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 mi sie nie podoba rozna szerokosc finow. jak wiekszosc ludzi lubie symetrie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 mi sie nie podoba rozna szerokosc finow. jak wiekszosc ludzi lubie symetrie ;)wiem popracuje nad tym ale uwierz to bardzo trudne to nie było zamierzone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 wiem wiem ;) ciekawi mnie tez , dlaczego robisz podluzne finy? konstrukcja spodu a'la crystal jest wydajniejsza przy odpowiednio cienkich pinach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 29 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2004 wiem ten blok co teraz robie będzie miał wadraciki :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 super robota... najlepszy imo jest 3blok z kroccami SK ( jezeli sie nie myle... ) ... swietna robota ... gratuluje <brawo> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 2 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2004 ciesze że wa się podoba ale to jest przedsmak wszystkie bloki które dotąz zrobiłem podstawy ich były robione dużo wcześniej z dużą ilością niegdorubek i z wieloma wadami konstrukcyjnymi i niedokładnie wymierzonymi otworami na srubki. Teraz w czwartek jade się zaopatrzyć w nowe tarcze do dremela miedz i plexi jeśli ktoś ma jakieś pomysły na fajny kształt finów albo inne pomysły prosze o ich wypisanie. Mile widziane są wypowiedzi co można ulepszyć w blokach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit202 Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 plexa wyglada jak cieta laserem, ciekawe jak z wydajnoscia bloku, nic nie piszesz. ile sobie cenisz taki blok ? jak dlugo go robisz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 plexa wyglada jak cieta laserem, ciekawe jak z wydajnoscia bloku, nic nie piszesz. ile sobie cenisz taki blok ? jak dlugo go robisz ?Jeden bloczek na CPU robie ok. 1,5 tygodnia wydajność musze kupić nowe węże, dysk twardy pożycze od kumpla, zarawić nagrzewnice i moge robić testy Zaczołem robić blok na GPU coś ale co zrobił Grzechu mam nadzieje że mi wyjdzie THX Grzechu :D :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 3 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2004 tez mamy taka nadzieje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiZaRd Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 nie pogadasz....te ostatnie bloki to wypassssss..... ale czemu takiedziwne te uszczelki - sory ale to mi nie pasi...zaopatrz sie w o-ring :P :P :P ale ogólnie po za tam nie równymi finami to wypassss bardzo mi sie podoba a moge ci zaproponowac zebys plexi wyciąl troche szersza niz sama miedz, dziurki na sruby (do przymocowania) zorbił w tejze własnie plexi nie wiem czy kojazysz ale plexi ala Uziel... podoba mi sie ten kształt.... BTW czym tniesz plexi? i dokładniej opis wykonania - narzedzia itp itd pozdro :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 nie pogadasz....te ostatnie bloki to wypassssss..... ale czemu takiedziwne te uszczelki - sory ale to mi nie pasi...zaopatrz sie w o-ring :P :P :P ale ogólnie po za tam nie równymi finami to wypassss bardzo mi sie podoba a moge ci zaproponowac zebys plexi wyciąl troche szersza niz sama miedz, dziurki na sruby (do przymocowania) zorbił w tejze własnie plexi nie wiem czy kojazysz ale plexi ala Uziel... podoba mi sie ten kształt.... BTW czym tniesz plexi? i dokładniej opis wykonania - narzedzia itp itd pozdro :D niestety oringów nie będzie nie mam jak zrobić rowku ale zobacze co się da zrobić o nierównych finach pisałem trudne do wykonania nie da się tak zrobić ponieważ rozstaw toworów to 66,6mm a blok ma 8cm więc jak mam to zrobić chyba że dam mniejszą miedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit202 Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Jeden bloczek na CPU robie ok. 1,5 tygodnia przeciez to bez sensu, zakladajac ze za bloczek dostaniesz 80zł to koszty materialu szacuje na 20zł, to zostaje ci 60zł przy 60 godzinach roboty masz 1zł za godzine, a to gorzej od tego co kopie rowy ;-((((( dla rozsądnego zarobku godzina , dwie to maksimum czasu ! chyba ze jestes masochistą/hobbystą ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Jeden bloczek na CPU robie ok. 1,5 tygodnia przeciez to bez sensu, zakladajac ze za bloczek dostaniesz 80zł to koszty materialu szacuje na 20zł, to zostaje ci 60zł przy 60 godzinach roboty masz 1zł za godzine, a to gorzej od tego co kopie rowy ;-((((( dla rozsądnego zarobku godzina , dwie to maksimum czasu ! chyba ze jestes masochistą/hobbystą ?? raczej hobbystą to jest żart z tem 20zł wydaje na bloczek dużo więcej jak ktoś jest zainteresowany kosztami bloku na cpu chętnie napisze gdze to pisze że robie blok 60h napisałem tak :wink: robie blok ok 20h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit202 Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 to tylko gorzej dla Ciebie, i tak pozostajesz w tyle za tymi co kopią :D oni mają chyba cos koło 5zł za godzine , nie to zebym Ciebie zniechęcał, ale poprostu nie rozumiem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Widzisz... nie wszyscy maja takie podejscie do pracy jak Ty ... ze jezeli duzo nie placa... to nie ma po co pracowac... Ja Ciebie tez nie rozumiem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 pit202 - a robiles kiedys cos tylko dla wlasnej satysfakci ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit202 Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 a jakie mozna miec inne podejscie do pracy , czlowiek sie urobi robiac bloczek i dostanie mniej od tego co ledwo zawodówke skonczył, mysle ze trzeba podniesc ceny bloczków a nie ciagle obnizac, człowieka trzeba docenić ! a na zachodzie sie dziwią ze takie mamy tanie bloczki :( jasne, dla satysfakcji chodze na spacery i robie zdjęcia, ale nie mysle o ich sprzedawaniu bo robie je dla własnej satysfakcji ot co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Widzisz... nie wszyscy maja takie podejscie do pracy jak Ty ... ze jezeli duzo nie placa... to nie ma po co pracowac... Ja Ciebie tez nie rozumiem.... dzienki za poparcie robie bloki coraz lepsze i ciesze się jeśli ktoś zamówi u mnie blok zapłaci mało jest zadowolony i to mi przyosi radość i ciesze się że potrafie zrobić blok a nie tak jak ty jesteś noge i śrubokrętem się nie umiesz posługiwać :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Misiu15go... tylko uzywaj jakichs przecinkow albo trzykropkow ;) bo patrz jak mozna przeczytac twoj txt: " jeśli ktoś zamówi u mnie blok zapłaci mało jest zadowolony" EOT PS: pit202: widzisz... z twoim podejsciem to tak: "Nie moge dac niskich cen... bo sie napracowalem... Dam wysokie ceny... nikt nie kupi ( lepiej w sklepie ) Skoro nikt nie kupi... to PO CO ROBIC ?? " Z takim podejsciem zajdziesz baaardzo daleko. EOT2 Misiu15go: zalatwiles juz ta plexe 20mm i inne bajery ? I tak sie zastanawialem czy te szybkozlaczki skrecane zalatwisz w 1/4" ? Bo taki gwincior jest w planach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit202 Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 sheep: nie znasz mnie, wiec mnie nie oceniaj, jesli wszyscy myślą o mnie tak jak napisał misiu15go to mi na ręke, nawet nie wiesz jaki mam z Was ubaw :D PS: misiu15go : popatrz czasami do słownika i nie spiesz sie z pisaniem, jeżeli tak Cie denerwuje, bo strasznie cieżko później mi sie to czyta i jakoś dwojako to można rozumieć, jak już to sheep napisał. "ciesze się jeśli ktoś zamówi u mnie blok zapłaci mało jest zadowolony i to mi przyosi radość" wg mnie to jest tak "ciesze się jeśli ktoś zamówi u mnie blok, zapłaci, jest mało zadowolony i to mi przy(n)osi radość" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 tak pit dobrze gadasz :P jak nastepnym razem sie spotkamy to na piwo idziemy :D:D misiu: gdybys wiedzial co pit robi i go znal to bys nie pisal tutaj takich glupot, lepiej idz sie zastanow i przemysl to co piszesz, popraw swoje bloczki zeby mialy wydajnosc porownywalna do komercyjnych blokow:) wiecej nic nie powiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Misiu15go... tylko uzywaj jakichs przecinkow albo trzykropkow ;) bo patrz jak mozna przeczytac twoj txt: " jeśli ktoś zamówi u mnie blok zapłaci mało jest zadowolony" EOT PS: pit202: widzisz... z twoim podejsciem to tak: "Nie moge dac niskich cen... bo sie napracowalem... Dam wysokie ceny... nikt nie kupi ( lepiej w sklepie ) Skoro nikt nie kupi... to PO CO ROBIC ?? " Z takim podejsciem zajdziesz baaardzo daleko. EOT2 Misiu15go: zalatwiles juz ta plexe 20mm i inne bajery ? I tak sie zastanawialem czy te szybkozlaczki skrecane zalatwisz w 1/4" ? Bo taki gwincior jest w planach... oki będe pisał przecinki, kropki Jutro jde po plexi, miedz, złączki idt. tak złączki na 1/4" widziałem takie zresztą już mówiliśmy na gg apropo pit co robisz chciałbym zobaczyt twoje dzieło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit202 Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 przeciez mowilem, chodzę na spacery i robię zdjęcia :) niestety o mojej pracy nie mogę się wypowiadać publicznie :((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 pit no przyznaj sie ze wyprowadzasz swoja myszke od kompa na spacery, a na lawce w parq robisz na drutach ubranka dla swojego uriela, zeby u zimno nie bylo :P nikt sie tutaj nie bedzie smiac :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 pit no przyznaj sie ze wyprowadzasz swoja myszke od kompa na spacery, a na lawce w parq robisz na drutach ubranka dla swojego uriela, zeby u zimno nie bylo :P nikt sie tutaj nie bedzie smiac :D:D Forum bravo.pl stoi przed Tobą otworem... Qwa... temat o blokach wodnych a tu bezsensowne wyznania sobie piszecie... :? :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Witam Od 12 godzin mam w rekach blok zrobiony przez Misu15go. Szczerze powiem ze jak dla mnieblok jak na homemade wyglada bardzo dobrze.W blok wkrecone sa na silikon choinki 12. Docelowo blok bedzie chlodzil xp1700@2100Mhz w kompie mojej "zony". Na razie jednak brak kasy na reszte czesci.Zamierzam jednak w ten weekend (o ile czas pozwoli), wpiac blok w moj uklad zamiast Nukleona 2 v2.Czeka mnie tylko pare drobnych przerobek w ukladzie (weze) i zaprezentuje tutaj jak bloczek radzi sobie w praktyce.Temperatury beda tylko z czujnika mojej plyty (epox 8rda3) oraz z czujki od aerogate 2 w pojemniku z woda. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 "]Witam Od 12 godzin mam w rekach blok zrobiony przez Misu15go. Szczerze powiem ze jak dla mnieblok jak na homemade wyglada bardzo dobrze.W blok wkrecone sa na silikon choinki 12. Docelowo blok bedzie chlodzil xp1700@2100Mhz w kompie mojej "zony". Na razie jednak brak kasy na reszte czesci.Zamierzam jednak w ten weekend (o ile czas pozwoli), wpiac blok w moj uklad zamiast Nukleona 2 v2.Czeka mnie tylko pare drobnych przerobek w ukladzie (weze) i zaprezentuje tutaj jak bloczek radzi sobie w praktyce.Temperatury beda tylko z czujnika mojej plyty (epox 8rda3) oraz z czujki od aerogate 2 w pojemniku z woda. Pozdrawiam Czekam na nie z niecierpliwością :D Ciesze że blok ci się podoba :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...