Luc Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 jak wysoki jest ten blok? (bez mocowania) 20mm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 On ma jakies 35 mm (od spodu do topu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 (edytowane) Twoja interpretacja pojecia "test" jest rozbrajająca, ideą testu ma być własnie obiektywne przedstawienie możliwości a nie odczucia autora, jesli chcesz pisać o subektywnych odczuciach to napisz "recenzja według XXXXXX" i wtedy będzie to poprawne chociażby z punktu widzenia jezyka polskiego. Nie żebym sie czepiał ale topic jest po to zeby skomentować wiec to robie, nie z powodu tego ze bloczek misia uzyskał lepszczy czy gorszy wynik tylko wskazuje na ewidentne błędy które niemal kłują w oczy. Na pocieszenie dodam że uwagi pod tym względam mam nie tylko do waszej recki ale chociażby do testu wentylatorów ( link wisi na chlodzeniu konwencjonalnym) 1532760[/snapback] Hmmm - ok to jak mam ocenic inaczej jakos, wyglad, itp??? Wydajnosc jest oceniana obiektywnie - na podstawie testu ale wszystko inne to juz recenzja i jest to subiektywna ocena autora tak jak zawsze!!!! - inaczej sie nie da bo nie ma kryteriow ktorymi moznaby mechanicznie oceniac rzeczy jak jakos wykonania.... UPDATE: Zacytuje Nazira i dodam ze: "nie dysponuje gładkościomierzem do powierzchni polerowanych i innymi tego typu sprzetami" :P Edytowane 7 Lipca 2005 przez fireblade3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Co do recenzji chyba nie ma sie co sprzeczac blok jest niezly i trzeba mu to przyznac brawo dla Patryka :). Sama recka podobnie jak blok nie jest pozbawiona wad. Chyba nie pozostaje nic innego jak obu tworcom zyczyc wielu sukcesow w przyszlosci :) a my moze powrocmy do tematu blokow a komentowanie recki zostawmy na lamach jet pc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 A mnie cieszy ze blocek misia okazał sie wydajny. bo wychodzi na to że mój jest co najmniej tak samo dobry. A co do mikroodprysków to jesli to są te o których mysle to powstają z przyczyn od misia niezależnych :? Po prostu mimo wielkokrotnych próźb plekasa w zakładzie reklamowym jest cięta troszke za szybko. Ale patrząc na mojego smoczka nie jest to szczególnie widoczne. Odpryski są naprawde maleńki i trzeba miec blocek przy nosie żeby je zobaczyć! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Na co teraz czekamy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Na co teraz czekamy? 1539107[/snapback] Na bloczek na NB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BadTime Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 @Misiu15go Pare postow temu pisales o Urielu i wspominales ze masz zamiar wykonac pare topow do niego. stad moje pytanie. otoz pare tygodni temu podczas wymiany kroccow, peklem top w tym bloku. niestety, do tej pory nie udalo mi sie topu zdobyc do niego, a firma ktorej zlecilem wykonianie go, tylko zmarnowala mi plexe ktora udalo mi sie zalatwic. wracajac, moje pytanie, czy wykonal bys i sprzedl mi top do uriela? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 @Misiu15go Pare postow temu pisales o Urielu i wspominales ze masz zamiar wykonac pare topow do niego. stad moje pytanie. otoz pare tygodni temu podczas wymiany kroccow, peklem top w tym bloku. niestety, do tej pory nie udalo mi sie topu zdobyc do niego, a firma ktorej zlecilem wykonianie go, tylko zmarnowala mi plexe ktora udalo mi sie zalatwic. wracajac, moje pytanie, czy wykonal bys i sprzedl mi top do uriela? 1541008[/snapback] a nie prosciej ? http://allegro.pl/show_item.php?item=57266526 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BadTime Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 ooo :)) big thx :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 No Misiu... Jeszcze tylko ta zapanka na GPU zostanie dopracowana do konca i sie zglosze po 2 bloczki :)... bo ladnie wyszly :) Tylko czy to napewno podpasi pod mojego 9700 Radeonka :)...:] hmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 No Misiu... Jeszcze tylko ta zapanka na GPU zostanie dopracowana do konca i sie zglosze po 2 bloczki :)... bo ladnie wyszly :) Tylko czy to napewno podpasi pod mojego 9700 Radeonka :)...:] hmm 1541198[/snapback] Zapinka juz jest dopracowana chyba ze o czymś nie wiem? :? Na pewno bedzie pasowac :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Zapinka juz jest dopracowana chyba ze o czymś nie wiem? :? Na pewno bedzie pasowac :-P 1541216[/snapback] heh no zadnych sprezynek nie bedzie... albo cos... wiesz... czekam natrazie i ie przygladam bo zapinka z Cpu tez byla skladana pewienczas... ale tera zprofi wyglada... hmmm wlasnie teraz jeest ten etap zejuz uwazam Twoje bloczki za tak dopieszczone ze... wrataloby je przetestowac sobie :). ja napewno sie odezwe :). narazoie pracy jeszce troche mi zostalo i znalezienie CZystego Kadeta (graniczy z cudem :P) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Dzis uległu skompletowaniu zapinki na GPU i CPU wreszce moge je kompletne dodawac do zestawu :) CPU GPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 EEE no to ostatnie bloczki zajebiste :lol: Powiedz jak to sie montuje na gpu/cpu ? :lol: Zaczyna sie z tego topicu robic jeden wielkie off top , 20 zdjec zapinek / srub/ sprezynek i 50 zdjec takich samych blokow/topow z innych ujec... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Dlaczego OT? To jest temat o bloczkach misia, wiec jest o bloczkach misia i ich mocowaniu? Nie rozumiem co Ci nie pasuje. A na blok GPU czekam jak bedzie z wydajnoscia. Czy gdzies sa rbione testy jak na jet-pc wydajnosci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Dlaczego OT? To jest temat o bloczkach misia, wiec jest o bloczkach misia i ich mocowaniu? Nie rozumiem co Ci nie pasuje. A na blok GPU czekam jak bedzie z wydajnoscia. Czy gdzies sa rbione testy jak na jet-pc wydajnosci? 1559843[/snapback] To mi nie pasuje , ze nie ma tu nic nowego... No chyba , ze mam sie zachwycac fotkami srub do blokow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Dlaczego OT? To jest temat o bloczkach misia, wiec jest o bloczkach misia i ich mocowaniu? Nie rozumiem co Ci nie pasuje. A na blok GPU czekam jak bedzie z wydajnoscia. Czy gdzies sa rbione testy jak na jet-pc wydajnosci? 1559843[/snapback] Sa testy bloczku na GPU bo spód bloku na CPU i GPU to ten sam spód wiec wydajnosc ta sama :wink: Link do testu był podawany w topicu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 (edytowane) To mi nie pasuje , ze nie ma tu nic nowego... No chyba , ze mam sie zachwycac fotkami srub do blokow... 1559941[/snapback] Jesli nie pasuje to... przykro.. ale bloczki misia15go sa przez to bardzo fajnie dopracowane... bo wszyscy mogą oglądnąć i wyrazić aprobatę lub dezaprobatę dla pomysłu Misia :). NO i przedewszystkim zadne OTo to nie jest :)... A co do misia to powiem tak:... Hmmm no chyba Teraz to już jest dopracowana zapinka :)... czekam na nowe wersje Cube :0... bo czytałem że planujesz coś nowego (wydajniejszego :P)... Nie ma już jakiś przecieków :)??? Bo nie wiem czy kupowac Cube czy czekać na Cube Pro :). Edytowane 21 Lipca 2005 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Taaaaa, ale jak on sie spisuje w konfrontacji z innymi blokami na gpu? tego to juz nie wiadomo ale na pewno jest dobry ;) Może nawet kiedys sobie go sprawie :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Mozna zabezpieczyc spód taśma tak jak ja to robie A co do płynu kiwi potem dokładnie czyszcze spód po nim wiec za izolator on nie robi 1556745[/snapback] pasta wnika w strukture miedzi i bedzie w niej zawsze chyba ze zeszlifujesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 raczej nieźle... zazwyczja bloczki na gpu są mniej wydajne niz te na cpu (produkcja masowa), a tutaj mamy do czynienia z blokiem 'procesorowym' (dosyć wydajnym, warto dodać) założonym na grafike Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 (edytowane) Misiek ile kosztowałby komplet śrubek pod CPU?? :D Albo gdzie go dostałeś :wink: Edytowane 22 Lipca 2005 przez Jaro-1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 (edytowane) Misiek ile kosztowałby komplet śrubek pod CPU?? :D Albo gdzie go dostałeś :wink: 1561496[/snapback] W dziale sprzedam link jest w podpisie masz czesci składowe bloczka na cpu ktore rowniez mozna zamówic Co powiecie na takie podfrezowanie spodu w blokach na gpu?\ Wymiar kwadracika na srodku to 2cm na 2cm co sadzicie o moim pomysle?. Jest to tylko propozycja która moze trafic jakoo standardowy dodatek Dla tych co nie wiedza do czego to jest Słuzy to do ominiecia coppershima w radkach ktory zazwyczaj jest ciutke wyzej niz rdzen i karta sie przegrzewa Prosze o opinie na temat takiego rozwiazania Edytowane 22 Lipca 2005 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 pasta wnika w strukture miedzi i bedzie w niej zawsze chyba ze zeszlifujesz... 1561437[/snapback] tylko ze to nie jest pasta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 W dziale sprzedam link jest w podpisie masz czesci składowe bloczka na cpu ktore rowniez mozna zamówic Co powiecie na takie podfrezowanie spodu w blokach na gpu?\ 1561873[/snapback] Hmmm pomysł bardzo ciekawy tylko czy to nie za dużo roboty dla Ciebie :-P Tylko czy cos z wydajnością sie nie zmieni???. No i kwestia estetyki...., chodzi o to, że te wyfrezowane boki też raczej pwoinny być wyszlifowane... Hmmm ogólnie to chyba łatwiej odciac shima niż Tobie robić takie cuś :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Jak byś to ładnie wyszlifował to było by fajne ale tak to wygląda ochydnie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Jak byś to ładnie wyszlifował to było by fajne ale tak to wygląda ochydnie :? 1561945[/snapback] To jest idealnie gładkie i sie swieci sadze ze wyglada super hmm odcinajac shima traci sie gware a nie oto chodzi prawda?? :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 To jest idealnie gładkie i sie swieci sadze ze wyglada super hmm odcinajac shima traci sie gware a nie oto chodzi prawda?? :-P 1561963[/snapback] Heh o tym nie pomyslałem... Może dlatego że zawsze potem jakoś kombinuje :P... Tak samo jak zabawa z odcinaniem "czapeczki" z nowiutkiego procka :)... Juz takikie zoboczenie :). No ale faktycznie... Byłobyto sensowne, a takie pytanie... ostatnie :)... Będzie to opcja bezpłatna?? :rolleyes: No bo chyba nie ma sie czemu opierać takiej opcji... wkońcu ułatwi nam życie :) Ps. Wiadomość na priv idzie :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Nie wyglada super ale takie sa slady po frezie palcowym ale czy czasem nie jest to za mala powierzchnia podfrezowania -powinno byc conajmniej 30x30? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...