Skocz do zawartości
Misiu15go

Bloczki Wodne Misia15go (56k Warning)

Rekomendowane odpowiedzi

Twoja interpretacja pojecia "test" jest rozbrajająca, ideą testu ma być własnie obiektywne przedstawienie możliwości a nie odczucia autora, jesli chcesz pisać o subektywnych odczuciach to napisz "recenzja według XXXXXX" i wtedy będzie to poprawne chociażby z punktu widzenia jezyka polskiego.

Nie żebym sie czepiał ale topic jest po to zeby skomentować wiec to robie, nie z powodu tego ze bloczek misia uzyskał lepszczy czy gorszy wynik tylko wskazuje na ewidentne błędy które niemal kłują w oczy. Na pocieszenie dodam że uwagi pod tym względam mam nie tylko do waszej recki ale chociażby do testu wentylatorów ( link wisi na chlodzeniu konwencjonalnym)

1532760[/snapback]

Hmmm - ok to jak mam ocenic inaczej jakos, wyglad, itp??? Wydajnosc jest oceniana obiektywnie - na podstawie testu ale wszystko inne to juz recenzja i jest to subiektywna ocena autora tak jak zawsze!!!! - inaczej sie nie da bo nie ma kryteriow ktorymi moznaby mechanicznie oceniac rzeczy jak jakos wykonania....

UPDATE:

Zacytuje Nazira i dodam ze: "nie dysponuje gładkościomierzem do powierzchni polerowanych i innymi tego typu sprzetami" :P

Edytowane przez fireblade3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do recenzji chyba nie ma sie co sprzeczac blok jest niezly i trzeba mu to przyznac brawo dla Patryka :). Sama recka podobnie jak blok nie jest pozbawiona wad. Chyba nie pozostaje nic innego jak obu tworcom zyczyc wielu sukcesow w przyszlosci :) a my moze powrocmy do tematu blokow a komentowanie recki zostawmy na lamach jet pc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie cieszy ze blocek misia okazał sie wydajny. bo wychodzi na to że mój jest co najmniej tak samo dobry. A co do mikroodprysków to jesli to są te o których mysle to powstają z przyczyn od misia niezależnych :? Po prostu mimo wielkokrotnych próźb

plekasa w zakładzie reklamowym jest cięta troszke za szybko. Ale patrząc na mojego smoczka nie jest to szczególnie widoczne. Odpryski są naprawde maleńki i trzeba miec blocek przy nosie żeby je zobaczyć!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Misiu15go

Pare postow temu pisales o Urielu i wspominales ze masz zamiar wykonac pare topow do niego. stad moje pytanie. otoz pare tygodni temu podczas wymiany kroccow, peklem top w tym bloku. niestety, do tej pory nie udalo mi sie topu zdobyc do niego, a firma ktorej zlecilem wykonianie go, tylko zmarnowala mi plexe ktora udalo mi sie zalatwic. wracajac, moje pytanie, czy wykonal bys i sprzedl mi top do uriela?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Misiu15go

Pare postow temu pisales o Urielu i wspominales ze masz zamiar wykonac pare topow do niego. stad moje pytanie. otoz pare tygodni temu podczas wymiany kroccow, peklem top w tym bloku. niestety, do tej pory nie udalo mi sie topu zdobyc do niego, a firma ktorej zlecilem wykonianie go, tylko zmarnowala mi plexe ktora udalo mi sie zalatwic. wracajac, moje pytanie, czy wykonal bys i sprzedl mi top do uriela?

1541008[/snapback]

a nie prosciej ?

http://allegro.pl/show_item.php?item=57266526

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Misiu... Jeszcze tylko ta zapanka na GPU zostanie dopracowana do konca i sie zglosze po 2 bloczki :)... bo ladnie wyszly :)

Tylko czy to napewno podpasi pod mojego 9700 Radeonka :)...:] hmm

1541198[/snapback]

Zapinka juz jest dopracowana chyba ze o czymś nie wiem? :?

Na pewno bedzie pasowac :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapinka juz jest dopracowana chyba ze o czymś nie wiem?  :?

Na pewno bedzie pasowac  :-P

1541216[/snapback]

heh no zadnych sprezynek nie bedzie... albo cos... wiesz... czekam natrazie i ie przygladam bo zapinka z Cpu tez byla skladana pewienczas... ale tera zprofi wyglada... hmmm wlasnie teraz jeest ten etap zejuz uwazam Twoje bloczki za tak dopieszczone ze... wrataloby je przetestowac sobie :).

ja napewno sie odezwe :).

narazoie pracy jeszce troche mi zostalo i znalezienie CZystego Kadeta (graniczy z cudem :P) :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EEE no to ostatnie bloczki zajebiste :lol: Powiedz jak to sie montuje na gpu/cpu ? :lol:

Zaczyna sie z tego topicu robic jeden wielkie off top , 20 zdjec zapinek / srub/ sprezynek i 50 zdjec takich samych blokow/topow z innych ujec...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego OT?

To jest temat o bloczkach misia, wiec jest o bloczkach misia i ich mocowaniu? Nie rozumiem co Ci nie pasuje.

A na blok GPU czekam jak bedzie z wydajnoscia. Czy gdzies sa rbione testy jak na jet-pc wydajnosci?

1559843[/snapback]

To mi nie pasuje , ze nie ma tu nic nowego... No chyba , ze mam sie zachwycac fotkami srub do blokow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego OT?

To jest temat o bloczkach misia, wiec jest o bloczkach misia i ich mocowaniu? Nie rozumiem co Ci nie pasuje.

A na blok GPU czekam jak bedzie z wydajnoscia. Czy gdzies sa rbione testy jak na jet-pc wydajnosci?

1559843[/snapback]

Sa testy bloczku na GPU bo spód bloku na CPU i GPU to ten sam spód wiec wydajnosc ta sama :wink:

Link do testu był podawany w topicu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mi nie pasuje , ze nie ma tu nic nowego... No chyba , ze mam sie zachwycac fotkami srub do blokow...

1559941[/snapback]

Jesli nie pasuje to... przykro.. ale bloczki misia15go sa przez to bardzo fajnie dopracowane... bo wszyscy mogą oglądnąć i wyrazić aprobatę lub dezaprobatę dla pomysłu Misia :).

NO i przedewszystkim zadne OTo to nie jest :)...

A co do misia to powiem tak:... Hmmm no chyba Teraz to już jest dopracowana zapinka :)...

czekam na nowe wersje Cube :0... bo czytałem że planujesz coś nowego (wydajniejszego :P)... Nie ma już jakiś przecieków :)??? Bo nie wiem czy kupowac Cube czy czekać na Cube Pro :).

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozna zabezpieczyc spód taśma tak jak ja to robie

A co do płynu kiwi potem dokładnie czyszcze spód po nim wiec za izolator on nie robi

1556745[/snapback]

pasta wnika w strukture miedzi i bedzie w niej zawsze chyba ze zeszlifujesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Misiek ile kosztowałby komplet śrubek pod CPU??  :D Albo gdzie go dostałeś  :wink:

1561496[/snapback]

W dziale sprzedam link jest w podpisie masz czesci składowe bloczka na cpu ktore rowniez mozna zamówic

Co powiecie na takie podfrezowanie spodu w blokach na gpu?\

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Wymiar kwadracika na srodku to 2cm na 2cm co sadzicie o moim pomysle?. Jest to tylko propozycja która moze trafic jakoo standardowy dodatek

Dla tych co nie wiedza do czego to jest

Słuzy to do ominiecia coppershima w radkach ktory zazwyczaj jest ciutke wyzej niz rdzen i karta sie przegrzewa

Prosze o opinie na temat takiego rozwiazania

Edytowane przez Misiu15go

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dziale sprzedam link jest w podpisie masz czesci składowe bloczka na cpu ktore rowniez mozna zamówic

Co powiecie na takie podfrezowanie spodu w blokach na gpu?\

1561873[/snapback]

Hmmm pomysł bardzo ciekawy tylko czy to nie za dużo roboty dla Ciebie :-P

Tylko czy cos z wydajnością sie nie zmieni???.

No i kwestia estetyki...., chodzi o to, że te wyfrezowane boki też raczej pwoinny być wyszlifowane...

Hmmm ogólnie to chyba łatwiej odciac shima niż Tobie robić takie cuś :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest idealnie gładkie i sie swieci sadze ze wyglada super

hmm odcinajac shima traci sie gware a nie oto chodzi prawda??  :-P

1561963[/snapback]

Heh o tym nie pomyslałem... Może dlatego że zawsze potem jakoś kombinuje :P... Tak samo jak zabawa z odcinaniem "czapeczki" z nowiutkiego procka :)... Juz takikie zoboczenie :).

No ale faktycznie... Byłobyto sensowne, a takie pytanie... ostatnie :)... Będzie to opcja bezpłatna?? :rolleyes:

No bo chyba nie ma sie czemu opierać takiej opcji... wkońcu ułatwi nam życie :)

Ps. Wiadomość na priv idzie :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi