Skocz do zawartości
Misiu15go

Bloczki Wodne Misia15go (56k Warning)

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli ta maszyna Misiu nie będzie taka że : wrzucasz płaskownik miedziany, śrubki, króćce, poliwęglan oringi, włączasz i biegniesz na drugi konieć żeby złapać gotowego Cube'a, to sie z nią nie męcz nawet ;)

:lol: :lol: :lol: :lol:

a jeżli bedzie cośpodobnego to pospiesz sie z jej robieniem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli ta maszyna Misiu nie będzie taka że : wrzucasz płaskownik miedziany, śrubki, króćce, poliwęglan oringi, włączasz i biegniesz na drugi konieć żeby złapać gotowego Cube'a, to sie z nią nie męcz nawet ;)

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:

a jeżli bedzie cośpodobnego to pospiesz sie z jej robieniem  :D

1594427[/snapback]

Bedzie to trwało tak długo bo to wymaga duzych funduszy,dokładnosci z mojej strony, chodzenia po zakładach itd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym raczej był zdania ze naciśnie guzik i spodzik sie robi :)

Topik zreszą mozę też :D

A tak w ogóle to apeluje- im więcej miś bloczków sprzeda tym szybciej jego machina piekielna bedzie gotowa - tio niestety nawet przy własnoręcznej jej budowie będzie kupa mamony.

Doceńcie,ze to co miś zarobi to inwestuje w jeszcze lepszy sprzęt, a nie na piwko, szybkie dziewczynki i piękne samochody :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo ambitne Misiu, mam nadzieje ze dysponujesz odpowiednia wiedza teoretyczna na temat budowy maszyn.

w kazdym razie powodzenia! :>

1594612[/snapback]

Moja wiedza nie jest ogromna ale wciaz sie powieksza z reszta znam jednego specjaliste ktory bardzo chetnie mi pomoze(ostatnio rozmawiałem z nim przez skypa przez 5h) wiec sadze ze sporo sie dowiedziałem. Jako ze zdaje sobie sprawe ze wielka kopalnia wiedzy sa fora internetore wiec czytuje je i pogłebiam swa wiedze.

Dzieki gaz na pewno sie to przyda :-P

Ja poprostu cała kase ktora zarobie z bloczkow przeznaczam na ulepszanie produkcji , nowe narzedzia wszystko co ułatwia prace i podnosi jakosc towaru. Nie wydaje kasy na goowna bo wiem ze łatwo mi nie przyszła wiec po co ja marnowac? W zasadzie wychodzi to tak

klient kupuje blok ---> zarabiam na bloku ---> przeznaczam pieniadze na ulepszenie produkcji ---> klient znow kupuje blok o podwyzszonej jakosci czyli rzecz biarac kupujac u mnie blok przyczynił sie do rozwijania produkcji i do lepszej jakosci towaru ktory sam zakupił i kolko sie zamyka :D

Wiem ze to głupie ale prawdziwe :)

Edytowane przez Misiu15go

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co nie zmienia faktu, gdyby przeszedł sie po Poznaniu i porozwieszał troche ogłoszeń, ewentualnie w sklepoach komputerowych. Reklama to podstawa IMO.

1595407[/snapback]

Tylko, że jak nie bedzie mial zarejestrowanej dzialalności i wywiesi ogłoszenia, to wystarczy, że znajdzie sie jeden miły pan co rzuci donosem do skarbówki i koniec zabawy.

Dlatego jeśli już myslec na poważnie o produkcji bloków (a chyba Misiu tak myśli), to powinien zalożyć działalność. Może nie już teraz, ale w momencie kiedy interes zacznie się kręcić i przynosić konkretne zyski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jestem tylko ciekawy jeszcze bloczku na mosfety DFI, chyba Misiu cos o nich wspominales? Czy mi sie przysnilo? Akurat tam mam jeszcze najwieksza temperature wiec gdyby owy blok sie pojawil to dopiero byl by cud :lol: (i miod)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko, że jak nie bedzie mial zarejestrowanej dzialalności i wywiesi ogłoszenia, to wystarczy, że znajdzie sie jeden miły pan co rzuci donosem do skarbówki i koniec zabawy.

Dlatego jeśli już myslec na poważnie o produkcji bloków (a chyba Misiu tak myśli), to powinien zalożyć działalność. Może nie już teraz, ale w momencie kiedy interes zacznie się kręcić i przynosić konkretne zyski.

1595496[/snapback]

Oczywiscie, ale kto zwróci uwagę na ogłoszenie o treści:

Sprzedam!

bloczek wodny na procesor

bloczek wodny na karte graficzną

bloczek wodny na mostek północny

Bardzo atrakcyjne ceny!

Dzwoń - [692-xxx-187]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Linoge: te cybanty to kompletnie psują wizerunek ładnego bloku na nb. Całkowicie go zasłaniają!

Jaka temp na nb?

1597415[/snapback]

tempow ci nie podam bo mobo ich nie mierzy, a co do cybantow no coz juz 3 zalania byly i ich raczej sie nie pozbede ;) a bloczku i tak nie bedzie widac bo docelowo buda ma byc zamknieta :)

klik- versja beta;)

Edytowane przez Linoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Saimek

no pewnie ze wchodzi tylko musze kupic nowy i uszczelnic bo ten ma obrazenia po wymianie pompki ;) buda mala ale i tak sie zmiesci :D weze skroce tylko nie wiem czy mi sie jeszcze szrald do rekorda sie zmiesci w srodku w sumie i tak jeszcze zostanie tam troche miejsca ;) no i w planach blok na hdd sie zobaczy co z tego wyjdzie ;]

Edytowane przez Linoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Linoge: te cybanty to kompletnie psują wizerunek ładnego bloku na nb. Całkowicie go zasłaniają!

Jaka temp na nb?

1597415[/snapback]

Zgadzam sie - cybanty wyglada obskornie i nadaja sie tylko gdy nie chcemy eksponowac wc poprzez okno, albo wstawienie innych zlaczek jest problematyczne (jakies krocce na chldonicach itp). No ale zbudowac caly zestaw na skrecanych czy wtykowych to podnosi cene niekiedy nawet o 100zl (jak dojdzie jakis trojnik np jak u mnie) :/

Ja mam wersje tego bloczku na nb w wersji pustej i zlego slowa powiedziec nie moge, nie mam jak sprawdzic temp nb na nf7 (bo ten czujnik mobo to nie temp nb) ale powiem ze na fsb 250 i standardowym napieciu jest zimny... Ogolnie to ladny bloczek i komponuje sie do wszystkiego. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Misiu Pamietasz mowilem tobie ze mam radeonka 9500 i ze zmierze tobie dokladnie wymiary rdzenia i shima... zrobielm to tylko sorry ze tak pozno daje ale wyjechalem na wakacje i nie zdazylem wkleic :).

Oto wyniki pomiarow na Radeonku 9500 :]

Dołączona grafika

MAM NADZIEJE ZE WSZYSTKO JEST JASNE :)

No a co do glebokosci frezu to... hmmm 1 mm zupelnie wystarczy :) (tak na oko pasywny zalman tez ma takie wciecie (napewno nie wiecej) :).

Przy okazji jutro sie odezwe w sprawie blokow :razz:

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie musisz chromować :) poszukaj opaski stalowe takie błyszczące ;) najlepiej w rozmairze 10-12 to będą się lepiej układać no i nie bedą im sterczały te śruby do sciskania. Na początku tez miałem takie jak Ty ale z czasem znalazlem lepsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi