Misiu15go Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 (edytowane) taka którą bierzesz w łapki i frezujesz? do drewna? zawieszona na takich śłizgaczach(?) ? 1594270[/snapback] Do metalu a nie do drewna :lol: Nie chodzi mi o zwykła frezarke do metalu Edytowane 14 Sierpnia 2005 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 @sector nie bardzo spozniles sie ;] 1592602[/snapback] przynajmniej przez chwile bylem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Jeżeli ta maszyna Misiu nie będzie taka że : wrzucasz płaskownik miedziany, śrubki, króćce, poliwęglan oringi, włączasz i biegniesz na drugi konieć żeby złapać gotowego Cube'a, to sie z nią nie męcz nawet ;) :lol: :lol: :lol: :lol: a jeżli bedzie cośpodobnego to pospiesz sie z jej robieniem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Jeżeli ta maszyna Misiu nie będzie taka że : wrzucasz płaskownik miedziany, śrubki, króćce, poliwęglan oringi, włączasz i biegniesz na drugi konieć żeby złapać gotowego Cube'a, to sie z nią nie męcz nawet ;) :lol: :lol: :lol: :lol: a jeżli bedzie cośpodobnego to pospiesz sie z jej robieniem :D 1594427[/snapback] Bedzie to trwało tak długo bo to wymaga duzych funduszy,dokładnosci z mojej strony, chodzenia po zakładach itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 (edytowane) rozumiem, tylko zdradź czy ta machina bedzie taka jak sobie wyobrażam a pisałem o niej wyżej ? :D P.S Doszło moje ostatnie PW <_< bo coś nie odpisujesz...:/ Edytowane 14 Sierpnia 2005 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Ja bym raczej był zdania ze naciśnie guzik i spodzik sie robi :) Topik zreszą mozę też :D A tak w ogóle to apeluje- im więcej miś bloczków sprzeda tym szybciej jego machina piekielna bedzie gotowa - tio niestety nawet przy własnoręcznej jej budowie będzie kupa mamony. Doceńcie,ze to co miś zarobi to inwestuje w jeszcze lepszy sprzęt, a nie na piwko, szybkie dziewczynki i piękne samochody :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 bardzo ambitne Misiu, mam nadzieje ze dysponujesz odpowiednia wiedza teoretyczna na temat budowy maszyn. w kazdym razie powodzenia! :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Tez jestem bardzo pozytywnie zaskoczony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 (edytowane) bardzo ambitne Misiu, mam nadzieje ze dysponujesz odpowiednia wiedza teoretyczna na temat budowy maszyn. w kazdym razie powodzenia! :> 1594612[/snapback] Moja wiedza nie jest ogromna ale wciaz sie powieksza z reszta znam jednego specjaliste ktory bardzo chetnie mi pomoze(ostatnio rozmawiałem z nim przez skypa przez 5h) wiec sadze ze sporo sie dowiedziałem. Jako ze zdaje sobie sprawe ze wielka kopalnia wiedzy sa fora internetore wiec czytuje je i pogłebiam swa wiedze. Dzieki gaz na pewno sie to przyda :-P Ja poprostu cała kase ktora zarobie z bloczkow przeznaczam na ulepszanie produkcji , nowe narzedzia wszystko co ułatwia prace i podnosi jakosc towaru. Nie wydaje kasy na goowna bo wiem ze łatwo mi nie przyszła wiec po co ja marnowac? W zasadzie wychodzi to tak klient kupuje blok ---> zarabiam na bloku ---> przeznaczam pieniadze na ulepszenie produkcji ---> klient znow kupuje blok o podwyzszonej jakosci czyli rzecz biarac kupujac u mnie blok przyczynił sie do rozwijania produkcji i do lepszej jakosci towaru ktory sam zakupił i kolko sie zamyka :D Wiem ze to głupie ale prawdziwe :) Edytowane 14 Sierpnia 2005 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chefos Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Masz juz osobe która zajmie sie "pisaniem programów", czy też sam bedziesz walczył?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Pomysl nad jakąś reklamą. Roześlij bloki do testów. A później ekspansja na UE ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Pomysl nad jakąś reklamą. Roześlij bloki do testów. A później ekspansja na UE ;) 1595341[/snapback] taaa - jeszcze załóż firmę .. zacznij płacić podatek ... ZUS ... i rentowność spadnie .... ehhh Mimo wszystko POWODZENIA :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Co nie zmienia faktu, gdyby przeszedł sie po Poznaniu i porozwieszał troche ogłoszeń, ewentualnie w sklepoach komputerowych. Reklama to podstawa IMO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Co nie zmienia faktu, gdyby przeszedł sie po Poznaniu i porozwieszał troche ogłoszeń, ewentualnie w sklepoach komputerowych. Reklama to podstawa IMO. 1595407[/snapback] Tylko, że jak nie bedzie mial zarejestrowanej dzialalności i wywiesi ogłoszenia, to wystarczy, że znajdzie sie jeden miły pan co rzuci donosem do skarbówki i koniec zabawy. Dlatego jeśli już myslec na poważnie o produkcji bloków (a chyba Misiu tak myśli), to powinien zalożyć działalność. Może nie już teraz, ale w momencie kiedy interes zacznie się kręcić i przynosić konkretne zyski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 ja jestem tylko ciekawy jeszcze bloczku na mosfety DFI, chyba Misiu cos o nich wspominales? Czy mi sie przysnilo? Akurat tam mam jeszcze najwieksza temperature wiec gdyby owy blok sie pojawil to dopiero byl by cud :lol: (i miod) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Tylko, że jak nie bedzie mial zarejestrowanej dzialalności i wywiesi ogłoszenia, to wystarczy, że znajdzie sie jeden miły pan co rzuci donosem do skarbówki i koniec zabawy. Dlatego jeśli już myslec na poważnie o produkcji bloków (a chyba Misiu tak myśli), to powinien zalożyć działalność. Może nie już teraz, ale w momencie kiedy interes zacznie się kręcić i przynosić konkretne zyski. 1595496[/snapback] Oczywiscie, ale kto zwróci uwagę na ogłoszenie o treści: Sprzedam! bloczek wodny na procesor bloczek wodny na karte graficzną bloczek wodny na mostek północny Bardzo atrakcyjne ceny! Dzwoń - [692-xxx-187] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 imo jeżeli rozwiesiłby reklamy na ulicy to nie wieleby to dało, sklep internetowy-ot co, sklepy 'namacalne' też są dobre... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 (edytowane) przynajmniej przez chwile bylem :D 1594384[/snapback] od od 2-3 tygodni dba o nb ;) Edytowane 16 Sierpnia 2005 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 na cpu tez ładny bloczek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Misiu jak masz ukonczyc maszyne za rok to moze zrob maszyne ktora robi FC? :] tak zeby efekt koncowy byl jak prometeia :D teraz moda na FC to za rok akurat pewnie bedzie BOOM i wszyscy beda chcieli => Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Linoge: te cybanty to kompletnie psują wizerunek ładnego bloku na nb. Całkowicie go zasłaniają! Jaka temp na nb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 (edytowane) Linoge: te cybanty to kompletnie psują wizerunek ładnego bloku na nb. Całkowicie go zasłaniają! Jaka temp na nb? 1597415[/snapback] tempow ci nie podam bo mobo ich nie mierzy, a co do cybantow no coz juz 3 zalania byly i ich raczej sie nie pozbede ;) a bloczku i tak nie bedzie widac bo docelowo buda ma byc zamknieta :) klik- versja beta;) Edytowane 16 Sierpnia 2005 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 hehe Linoge ladna smierc w tej obudowie u Ciebie... ten rez wchodzi do srodka w ogole czy nie bardzo? =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 (edytowane) @Saimek no pewnie ze wchodzi tylko musze kupic nowy i uszczelnic bo ten ma obrazenia po wymianie pompki ;) buda mala ale i tak sie zmiesci :D weze skroce tylko nie wiem czy mi sie jeszcze szrald do rekorda sie zmiesci w srodku w sumie i tak jeszcze zostanie tam troche miejsca ;) no i w planach blok na hdd sie zobaczy co z tego wyjdzie ;] Edytowane 17 Sierpnia 2005 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Linoge: te cybanty to kompletnie psują wizerunek ładnego bloku na nb. Całkowicie go zasłaniają! Jaka temp na nb? 1597415[/snapback] Zgadzam sie - cybanty wyglada obskornie i nadaja sie tylko gdy nie chcemy eksponowac wc poprzez okno, albo wstawienie innych zlaczek jest problematyczne (jakies krocce na chldonicach itp). No ale zbudowac caly zestaw na skrecanych czy wtykowych to podnosi cene niekiedy nawet o 100zl (jak dojdzie jakis trojnik np jak u mnie) :/ Ja mam wersje tego bloczku na nb w wersji pustej i zlego slowa powiedziec nie moge, nie mam jak sprawdzic temp nb na nf7 (bo ten czujnik mobo to nie temp nb) ale powiem ze na fsb 250 i standardowym napieciu jest zimny... Ogolnie to ladny bloczek i komponuje sie do wszystkiego. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 (edytowane) Misiu Pamietasz mowilem tobie ze mam radeonka 9500 i ze zmierze tobie dokladnie wymiary rdzenia i shima... zrobielm to tylko sorry ze tak pozno daje ale wyjechalem na wakacje i nie zdazylem wkleic :). Oto wyniki pomiarow na Radeonku 9500 :] MAM NADZIEJE ZE WSZYSTKO JEST JASNE :) No a co do glebokosci frezu to... hmmm 1 mm zupelnie wystarczy :) (tak na oko pasywny zalman tez ma takie wciecie (napewno nie wiecej) :). Przy okazji jutro sie odezwe w sprawie blokow :razz: Edytowane 18 Sierpnia 2005 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 (edytowane) cybanty wyglada obskornie 1598596[/snapback] no to moze kiedys je pochromuje ;) pewnie mi zaraz powiedziec ze easy cick tez jest obskorny :| Edytowane 18 Sierpnia 2005 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Nie musisz chromować :) poszukaj opaski stalowe takie błyszczące ;) najlepiej w rozmairze 10-12 to będą się lepiej układać no i nie bedą im sterczały te śruby do sciskania. Na początku tez miałem takie jak Ty ale z czasem znalazlem lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_mm$[mm]_ Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Hi all mam pytanko mam venica 3.0 na 2.720 GHZ i mam blok tomcata v na procu 1.45 i max 45 st czy to nie za duzo zakladalem juz hyba z 3 razy ten blok i to samo moze cos robie zle??) (pompa grundfos nagrzewnica od autobusu blok na nb dfi misia15) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zalezy czym mierzysz? Z odczytami z plyt jest roznie, najlepiej miec jakis panel z czujnikiem albo poprostu zewnetrzny termometr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...