piotralek Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Zawsze mozna zmrozic wode :P :).... A o to mi chodzi :) :lol: :lol: Tu jednak przewaga WC :P 1672366[/snapback] Ja przed napełnieniem układu wstawię demineralkedo lodówki na 24h :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bol3k Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 zawsze mozna troche lodu do pojemnika z woda dorzucic ;] apropos NB: ja od razu jak przyszla plyta do mnie tydzien temu wywalilem radiator z wentylatorem i wstawilem Zalmana ZM NB47J.. cieply jest przy nie kreconym FSB ale mozna go normalnie trzymac - jajecznicy nie zrobisz na nim :P @piotralek: niezla opcja :D <spoko> jaka temp na procku miales przez dobe od uruchomienia ukladu a jaka masz teraz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 (edytowane) Właśnie dostałem paczke z blokami (jeszcze nie rozpakowałem :P).... Oglądam co tam mam :] EDIT: Bloki są Prawie co sie nie przewalilem z krzesła :lol: Miodzio... jedyne co poprawie to... Szlofowanie spodów... jest bardzo fajne... ale ja tam lubie "lusterka" - takie zboczenie :)... Zaraz sprawdzam szczelnosc !!!! Edytowane 28 Września 2005 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 @piotralek: niezla opcja :D <spoko> jaka temp na procku miales przez dobe od uruchomienia ukladu a jaka masz teraz?Niska temperatura nie utrzymuje sie długo, woda bardzo szybko sie nagrzewa ... niestety :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Niska temperatura nie utrzymuje sie długo, woda bardzo szybko sie nagrzewa ... niestety :( 1672986[/snapback] U mnie kilka godzin trwało zanim temp. doszła do 20*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Na czas OC kilka h styknie :) Jeszcze nie składałem układu ale z tą demineralką do lodówki tak zrobie :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bol3k Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Nie doczytalem ze to napisales WSTAWIĘ.. wydawalo mi sie ze napisalem WSTAWIŁEM ;) my bad :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Ale fajnie temat zaśmiecacie.. aż miło.. Na 24h do lodówki??? Heh to co Ty za lodówke masz, że aż 24h schładza kilka litrów płynu. Dodawanie lodu? Średnio mądre. Szybko się rozpuści to raz. Dwa, kawałek lodu jak wejdzie do pompki może ją uwalić. Trzy, jak chcesz robić chwilowe OC to postaw sobie lepiej duuuże wiadro z wodą. Pojemność wtedy ukłądu jest duża.. Ogólnie? Przerost formy nad treścią. Misyo15go: nie myślałeś o czyszczeniu tematu? Ktoś kto chce kupić blok od Ciebie musi czytać wszystkie wywody... wogóle bez sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bol3k Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Ale fajnie temat zaśmiecacie.. aż miło.. Na 24h do lodówki??? Heh to co Ty za lodówke masz, że aż 24h schładza kilka litrów płynu. Dodawanie lodu? Średnio mądre. Szybko się rozpuści to raz. Dwa, kawałek lodu jak wejdzie do pompki może ją uwalić. Trzy, jak chcesz robić chwilowe OC to postaw sobie lepiej duuuże wiadro z wodą. Pojemność wtedy ukłądu jest duża.. Ogólnie? Przerost formy nad treścią. Misyo15go: nie myślałeś o czyszczeniu tematu? Ktoś kto chce kupić blok od Ciebie musi czytać wszystkie wywody... wogóle bez sensu. 1673287[/snapback] 1. to jakbys nie wiedzial panie madry lod sie unosi na powierzchni wody.. wiec jakby mial Tobie do pompki wleciec?? chyba ze masz pompke zamontowana jakos odwrotnie..?? 2. co do chwilowego OC to sie zgadzam ;] Ogolnie? troszke oglady proponuje i nie unoszenia sie.. bo po co?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 (edytowane) Dla Ciekawskich... Do Wypolerowania Bloku misia Na "Lustro" wystarczy użyć papieru 2500 + filc + jak ktos chce pasta polerska... i blyszcza sie jak psu jajca :) Wypolerowanie jednego zajelo mi z 15 minutek (tylko)... wiec sa standardowo juz bardzo dobrze wyszlifowane !!! Ogolnie nie wiem kto mial Cokolwiek do zarzucenia tym blokom (jakosc)... Wydajnosci dowiem sie za 2/3 dni jak ocenie szczelnosc ukladu ! AH i jeszcez jedna rzecz... PO ZALOZENIU Bloku GPU Obawialem sie ze nie wejda pod kroccami radiatory Revoltec BGA RAM FREEZER, ale teraz moge powiedziec ze MIESZCZA SIE :P... (na styk), ale wchodza :P nie trzeba nic podszlifowywac itp... Wiec Tymbardziej polecam :P Edytowane 28 Września 2005 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Na 24h do lodówki??? Heh to co Ty za lodówke masz, że aż 24h schładza kilka litrów płynu. 1673287[/snapback] Taka łaaaadna - srebrna :D Co do bloków misia to nawet na zdjęciach widać, że są bardzo wysokiej jakości. Ciekaw jestem, jak wyglądają na żywo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Dla Ciekawskich... Do Wypolerowania Bloku misia Na "Lustro" wystarczy użyć papieru 2500 + filc + jak ktos chce pasta polerska... i blyszcza sie jak psu jajca :) Bloki mam, wszystko fajnie kilka małych uwag: 1) paczka zapakowana fatalnie (bloki jak dotarły niczym nie były owinięte, od tak sobie latały po paczce wśród kilku gazet - naszczęście blokom nic się nie stało) 2) jedna śróba na w bloku na GPU w moim przypadku (wątpliwe żeby zdażało się to często) niedokręcona przez co top jest minimalnie krzywo - wiem wiem szczegół 3) spody też oddam do polerowania (bo czemu nie jak się pracuje w firmie gdzie produkuje się biżuterię i maszyn po polerowania srebra/złota jest pod dostatkiem...) 4)nie czytałem całego topicu - ale czemu do bloku na gpu nie ma sprężynek ? A co do samych bloków to wypas, już się nie moge doczekać gdy zołoże całą maszynę, ale to topiero za jakiś tydzień bo zdecydowałem się zeby nie wrzucać do starej budy - po co 2 razy przekładać. Pozdrawiam Darcon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 (edytowane) No powinny być sprężynki. Widocznie Misiu zapomniał dołożyć. Edytowane 28 Września 2005 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Bloki mam, wszystko fajnie kilka małych uwag: 1) paczka zapakowana fatalnie (bloki jak dotarły niczym nie były owinięte, od tak sobie latały po paczce wśród kilku gazet - naszczęście blokom nic się nie stało) 2) jedna śróba na w bloku na GPU w moim przypadku (wątpliwe żeby zdażało się to często) niedokręcona przez co top jest minimalnie krzywo - wiem wiem szczegół 3) spody też oddam do polerowania (bo czemu nie jak się pracuje w firmie gdzie produkuje się biżuterię i maszyn po polerowania srebra/złota jest pod dostatkiem...) 4)nie czytałem całego topicu - ale czemu do bloku na gpu nie ma sprężynek ? A co do samych bloków to wypas, już się nie moge doczekać gdy zołoże całą maszynę, ale to topiero za jakiś tydzień bo zdecydowałem się zeby nie wrzucać do starej budy - po co 2 razy przekładać. Pozdrawiam Darcon 1673726[/snapback] skłaqdaj reklamaxcje-niech dosyła listem a co :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 (edytowane) Bloki mam, wszystko fajnie kilka małych uwag: 1) paczka zapakowana fatalnie (bloki jak dotarły niczym nie były owinięte, od tak sobie latały po paczce wśród kilku gazet - naszczęście blokom nic się nie stało) 4)nie czytałem całego topicu - ale czemu do bloku na gpu nie ma sprężynek ? Pozdrawiam Darcon 1673726[/snapback] Ad.1 Faktycznie u mnie tez lataly luzem... ale nic nie ma z zadnym (1 zarysowanie na topie od GPU) Ad.4 Ja mam sprezynki !!! WIec Niech Patryk dosle :) A Tak wogoel juz pol dnia Bloki sobie pracuja na ziemi i sprawdzam czy wszystko oki... i narazie nic nie cieknie :P Zreszta wyglada na to ze nie bedzie cieklo :P Pozdrawiam Edit: A u mnie dalej plynie woda :P... i plynie i nie cieknie :P :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: A co do sprezynek to w komplecie CPU/GPU/NB dostalem... 6 sprezynek :), 14 podkladek, 6 motylkow, 2 nakreteczki do NB, 8 szpilek i 8 bialych podkladek :P + multizapinka z 4 srobkami + 4 nakretki Chyba w piatek juz zloze... bo tyle czekalem ze teraz juz mnie skreca :) Edytowane 28 Września 2005 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Gato Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 (edytowane) Ad.1 Faktycznie u mnie tez lataly luzem... ale nic nie ma z zadnym (1 zarysowanie na topie od GPU) Ad.4 Ja mam sprezynki !!! WIec Niech Patryk dosle :) A Tak wogoel juz pol dnia Bloki sobie pracuja na ziemi i sprawdzam czy wszystko oki... i narazie nic nie cieknie :P Zreszta wyglada na to ze nie bedzie cieklo :P Pozdrawiam 1673780[/snapback] Tu pisze DARCON :razz: A więc misiu - gdzie są dlamnie sprężynki - składam reklamację HALO :) (dostałem tylko 2) i nie tak jak pisałem wcześniej - Mam dwie na GPU reszty brak.... Umnie jeden top miał małą skazę - ten z CPU ale blacha go przykryła więc uważam ze problem zniknął :) W weekend dam fotki, coby ludzie nie myśleli ze moje bloki wyglądają jakoś słabo - zeby się nikt nie zraził.... Edytowane 28 Września 2005 przez El Gato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Takie coś to bardziej na PW, GG albo maila. A nie w temacie !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Takie coś to bardziej na PW, GG albo maila. A nie w temacie !! 1673933[/snapback] Chyba w interesie Misia będzie dbanie o swój wizerunek a mi aż tak nie zależy na 2 sprężynach za ~ 30gr sztuka, więc jak najbardziej post do publiki i niech misu pokaże, iż mimo niedoskonałości potrafi dbać o klienta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 moze sprężynki to głupstwo, ale ja jak zapytałem o "sprężynki" w metalowym to koleś sie roześmiał i powiedział że nia mają takich pie.rdół : | motylków 4 też.. : | :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildthink Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 moze sprężynki to głupstwo, ale ja jak zapytałem o "sprężynki" w metalowym to koleś sie roześmiał i powiedział że nia mają takich pie.rdół : | motylków 4 też.. : | :x 1674116[/snapback] Dostałem wczoraj zamówiony bloczek na GPU. W komplecie wszystko co potrzeba - nic nie brakuje, zapakowany dobrze, spód zaklejony, chociaż jak zobaczyłem wielkość pudełka, to zastanawiałem się czy nie dotarł do mnie cały zestawik (CPU+GPU+NB). Nie dotarł :) Bloczek owinięty gazetami sprężynki też, więc nic się nie porysowało - top wypolerowany na błysk. Pozostał jedynie delikatny szlif spodu. Jakość wykonania na wysokim poziomie i wygląd - jak stwierdziła moja żona - jest "dizajnerski". Jedno małe ale: (dla misia na przyszłość i tych którzy otrzymali bloczki) króćce osadzone są na silikonie - i b. dobrze - tylko jest go tam trochę za dużo, znajdował się w dalszej części gwintu, gdzie nie jest już wkręcony króciec - u mnie wisiał dodatkowo taki silikonowy "sopel". Przepływająca ciecz może go z czasem wypłukać i mamy krążące w układzie kawałki silikonu. Da się go usunąć bez wykręcania króćców, ale jest z tym trochę zabawy. Jak dla mnie nie było to jakieś znaczące niedociągnięcie i jestem z bloczku b. zadowolony. Zaczynam montaż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bol3k Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Ja svoje bloczki dostalem ladnie zapakowane o ile pamietam :] a co do sprezynek to wlasnie jest problem.. np. u mnie w kazdym "zelazniaku" mowia ze w Toruniu nie mozna nigdzie sprezynek dostac poniewaz nie schodza.. nawet w OBI nie ma.. teraz otwieraja Lerua Merlin u nas wiec moze oni beda mieli sprezynki.. tak wiec WALCZCIE O SVOJE SPREZYNKI ;) hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 No to składajcie wasze kible, bo już dawno na forum nie oglądaliśmy niczego nowego!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildthink Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 No to składajcie wasze kible, bo już dawno na forum nie oglądaliśmy niczego nowego!!! 1674870[/snapback] Niech tylko dorwę cyfraka - to parę fotek dorzucę - co prawda nie ma czym się za bardzo chwalić, bo upchnięcie pompki i dwóch bloków w obudowie midi spowodowało totalny chaos. Ale cel został osiągnięty - nareszcie nastała CISZA. Jedyny "hałas" to pracujące dyski i 12-nastka na nagrzewnicy. Właśnie zaczęły się tortury R9800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 Od siebie dorzucę że w warszawie jest też dość spory problem ze sprężynkami... tak że jak tylko namierze to kupuje ze sporym zapasem... drugą rzeczą jest fakt że jednak trzeba docenić to że misiek daje do bloaków na grafikę i mostek sprężynki - ja uważam to za zbędne komplikowanie i sam też nie używam... choć jest jedna ważna zaleta... mając sprężynki nie trzeba uważać podczas mocowania bloku na to że się coś ukruszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Ciesze sie ze bloczki sie podobaja Dracon to ze nie masz sprezynek to zadne przeoczenie tylko poprostu skonczyły sie. Zamowiłem juz u samhaina nowe ale paczki nie widac jak tylko dotra do mnie to dosle ci listem 4 sztuki :) Skinny500 -> bloki dla ciebie pujda w sobote lub poniedziałek A 7 ide złozyc podanie o nowa umowe na neostrade Ktos tu mowił o czyszczeniu topicu ale to niemozliwe bo nie mam takich uprawnien wiec sam nie moge tego robic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 (edytowane) Dla ciekawskich pare zdjec jak wygladaja spody (po doszlifowaniu) (i same bloki)... choc pewnie widzieliscie je nieraz.... :lol: Lustereczko Kolejne Lustereczko CPU i NB GPU Edytowane 30 Września 2005 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Skinny500 -> bloki dla ciebie pujda w sobote lub poniedziałekNarazie i tak nie mam nagrzewnicy bo Pałeł wziął kasę i wyjechał :sad:, więc bloków nie mam do czego podłączyć bo sam rezerwuar więcej niż jednego nie uciągnie :-|. Kase za bloczki jak pewnie wiesz wpłąciłem już dość dawno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 Ale fajnie temat zaśmiecacie.. aż miło.. Na 24h do lodówki??? Heh to co Ty za lodówke masz, że aż 24h schładza kilka litrów płynu. Dodawanie lodu? Średnio mądre. Szybko się rozpuści to raz. Dwa, kawałek lodu jak wejdzie do pompki może ją uwalić. Trzy, jak chcesz robić chwilowe OC to postaw sobie lepiej duuuże wiadro z wodą. Pojemność wtedy ukłądu jest duża.. Ogólnie? Przerost formy nad treścią. Misyo15go: nie myślałeś o czyszczeniu tematu? Ktoś kto chce kupić blok od Ciebie musi czytać wszystkie wywody... wogóle bez sensu. 1673287[/snapback] Dodawanie lodu srednio mądre? Wcale tak raz dwa sienie rozpusci, wiec do superpi jest w sam raz. Mardok tak stosuje i 10 stopni wody to jest coś. A z pomkato jak juz ktos mowil nie ma szans zeby loddo niewpadl chyba ze masz wylot u gory rezerwuaru :lol: A podstawienie DUZEGO reza nic nie da bo i tak poniezej teperaturyotocznia nie zejdziesz. A co do bloczkow to jak zawsze piekne. Najbardziej podobją mi sie te mosiężne góry ktore daja fajny kolorek + ten czerwony sylikon ;] No i co z rozmowami nad testem w jet-pc. Sory ze tak pytam ciagle, ale teraz jak ukazał sie test Prisonów, jestem berdzo ciekawczy jeżyk jest wstanie pobić prisona pro V2. No to tyle, a co do "zabaw"z telekomunikacja natemat neostrady to zwariować idzie............. czego to ja z nimi nie miałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bol3k Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 (edytowane) Moze moje pytanie nie do konca pasuje do tego tematu ale... jest zwiazane z bloczkami Miska i w ogole z WC.. mianowicie: na 2 bloczkach od Misia (jezyki te pierwsze) na CPU i GPU chodzi u mnie uklad.. i jest cos dziwnego.. temperatura CPU wynosi od 35-42C w zaleznosci od obciazenia.. przy czym woda pare C mniej 9w granicach 3-5C mniej).. sadzilem ze czujnik na plycie jest walniety i sa przeklamania.. na poprzedniej plycie (Asus A7V8X) mialem temp tak do 45C w srednim stresie, przy czym woda mn.w. tyle samo.. teraz po zmianie plyty na Epox 8rda3+ pro, temp CPU przy chodzacym winampie + grzebaniu w necie albo przy filmie to jakies 38C a wody 36C.. jak patrze na wyniki testow innych blokow to roznica jest w granicach kilkunastu C.. w kazdej sytuacji jak dotykalem spodu bloku nie byl goracy wiec niby powinno sie zgadzac.. zaznaczam ze przy niekreconym CPU taka temp jest (Athlon XP 2400+).. chlodnica to maly kadet 120x160 mm + zbiorniki a nim 120mm TITAN ALU chodzacy na 7V (zeby bylo ciszej ;), pompka EHEIM Compact 1000 i wszystko to na wezach EHEIM 16/22.. nie chodzi mi w tym momencie o to zeby wychwalac bloczki Miska, choc jestem zadowolony :] ale czy to jest mozliwe? o ile sie orientuje to chyba na plycie glownej jest czujnik a nie na samym procesorze? prosze o opinie, wnioski... :] Edytowane 4 Października 2005 przez Bol3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Odpowiedź prosta - niektóre konstrukcje sprawują się wyśmienicie pod małym obciążeniem a z kolei okazują się być kompletnie do niczego pod większym - wtedy występuje tak duża różnica temperatur.... zerknij na http://www.overclockers.pl/txt.php?id=waterblocks różnica po miedzu LOAD i IDLE średnio 2-4C - wieksza dla gorszych bloków. drugie wyjaśnienie - masz kiepską pastę termo - daje to objawy podobne do tego jak by blok był kiepski. To jest najbardziej prawdopodobne rozwiązanie...może za grubo?? wiesz... jak zmieniłem z titana srebrnego na AC to temp mi spadła o 8C :P a różnice po między LOAD i IDLE stały się też znacząco mniejsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...