Skocz do zawartości
Misiu15go

Bloczki Wodne Misia15go (56k Warning)

Rekomendowane odpowiedzi

Sector19: zastanawiam sie tylko, po co Ci te zaciski na króćcach przy trójniku? Przecież one siedzą tak mocno, że nie da sie ich sciągnąć. Zeby je u mnie zdjąć musze rozcinać wąż.

Misiu15go: jestem ciekaw co to bedzei ta wersja slim ... i wogóle powinienes cos nowego wypuścić i zrobić małe zamieszanie na tweakowym rynku, bo juz nudno z Kyńkowymi blokami :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe

Wybaczcie za jakosc fot...

Ale jak Ktos Mowil Fotografem to ja nie bede :P :)

Zreszta ja nie mam aparatu cyfrowego... (niestety)... i na szybko zrobielm pare fot aparatem kolegi... wiec uznaje... lepszy ryc niz nic :)

Co do Ulozenia... Jest STRASZNE :)... (chodzi najbardziej o umiejscowienie Pompki :)...

Ale to jest Wc1.0Beta1 :P... Wiec Fot nie daje wiecej... Jak juz dojdzie do mnie moja chlodnica (czekam juz z miesiac) to zajme sie uporzadkowaniem :P... Narazie pozyczylem od kolegi skraplacz :)

A co do Opasek na trojniku... to powiem Tobie ze... hmmm dalem je na wszelki wypadek (tak to jest jak w domu ma sie za duzo opasek) :P...

Resize fotek zrobie bo sa strasznie ciezkie :P Ale robilem tona szybko :)... dopiero jestem na swierzo postawionym systemie :).

Pozdrawiam... i CZekam na nowe bloki Misia15go :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-> sector19 : te opaski nie wygladaja na mocno zacisniete

-> misio15 : a czy luks nie bedzie pierwszym wlascicielem bloczku ? :D

w sumie jak rozmawialem z luksem to mowil ze moze bedzie jakis test nowych bloczkow misia :) ale ja nic nie wiem ciiiii :D

Edytowane przez sector

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-> sector19 : te opaski nie wygladaja na mocno zacisniete

-> misio15 : a czy luks nie bedzie pierwszym wlascicielem bloczku ? :D

w sumie jak rozmawialem z luksem to mowil ze moze bedzie jakis test nowych bloczkow misia :) ale ja nic nie wiem ciiiii :D

1707655[/snapback]

Niestety frezer nie zdazył pofrezowac wiec fotki beda w nastepna srode juz w tedy na 100%

Zdradze szczegół ze piny w wersji pro beda miały 1mm na 1mm :) Oraz przelotka bedzie miedziana. Jako ze zostało mi kilkanascie spodow w wersji zwykłej niebawem mała promocja bo bede sprzedawał prawie po kosztach :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sluchaj ostatnio myslalem o jakims malym projekcie skromnego serverka do sciagania plikow.... chcialem go zlozyc z dwoch prockow klasy P3 na Slot1, tylko z racjie tego ze komp bedzie caly czas wlaczony to musi byc przede wszystkim CICHY!!!!

i teraz pytanie czy dalbys rade zrobic blok na procek tego typu????

sprawa nie jest pilna, nie jest to nawet jakies konkretne "zlecenie" tylko pytanie o mozliwosci, bo ani kasy na wykonanie, ani sprzetu, poprostu NIC nie mam, a jeszcze moj wlasny komp czeka na lekki MODDING :D

P.O.Z.D.R.O.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czapki z głów :razz: nadchodzi nowy CUBE pro lite

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

242 piny mozna by go nazwac wersja ultra ale musze sobie cos w zapasie pozostawic :)

Bloczek poleci do testow niebawem szykuje kolejna niespodzianke do bloczka na gpu

Mam nadzieje ze sie podoba, prosze o komentarz :D

Edytowane przez Misiu15go

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hemm Jakis niski w porownaniu do mojego Cube...

To Wersja Slim(Fast)?? :lol:

Tak zastanawia mnie przeplyw(opory)...

A Liczba pinow Poraza... pieknie wykonany MNIAM Moze sie wymienimy :)... Cube za Cube Pro :]

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hemm Jakis niski w porownaniu do mojego Cube...

To Wersja SlimFast??  :lol:

Tak zastanawia mnie przeplyw(opory)...

A Liczba pinow Poraza... pieknie wykonany MNIAM Moze sie wymienimy :)... Cube za Cube Pro :]

1720170[/snapback]

Niski a co powiesz o tym?

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Sadze ze opory sie zwieksza kosztem wydajnosci

no jedyne 242 piny o ile sie nie pomyliłem liczac je bo oczoplasu mozna dostac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmm

robi sie ciekawie,

jakieś info wymiarów?

spó 1,5mm, wysokość całkowita 8? 5? :P

bardzo łądnie sie zapowiada

BEDZIE SIE DZIAŁO :D

P.S.

Nie mysłalęś żeby wszystkie piny obrócić o 45 stopni, wtedy króćce dajesz nie po przekątnej tylko 'normalnie' czyli tak jak w wersji która poszła do testów?

Edit, nie zdązyłem. co to to ostanie?

Edytowane przez hinco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niski a co powiesz o tym?

Sadze ze opory sie zwieksza kosztem wydajnosci

no jedyne 242 piny o ile sie nie pomyliłem liczac je bo oczoplasu mozna dostac  :)

1720177[/snapback]

NO ten to wyglada... Hmm jak moj ale z Wieksza liczba pinow :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Mniam :)

Tylko ze widac ze to ciezka robota dla frezera zrobic tak dlugie i cienkie piny !!!

Mniam Czekam na testy :]

EDIT

hinco - mi jakos bardziej sie podoba jak krocce sa po skosie (to juz sprawa czysto stylistyczna)... gusty i gusciki :)

A To ostatnie to wersja CUBE PRO (nie slim aka lite :P) :P

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmm

robi sie ciekawie,

jakieś info wymiarów?

spó 1,5mm, wysokość całkowita 8? 5? :P

bardzo łądnie sie zapowiada

BEDZIE SIE DZIAŁO :D

P.S.

Nie mysłalęś żeby wszystkie piny obrócić o 45 stopni, wtedy króćce dajesz nie po przekątnej tylko 'normalnie' czyli tak jak w wersji która poszła do testów?

Edit, nie zdązyłem. co to to ostanie?

1720178[/snapback]

spod 1,5mm piny 1mm na 1mm przerwy 1mm

wersja cube pro lite jakies 7mm wysokosci

wersja cube pro jakies 12mm

za duzo roboty dla frezera z tym obracaniem

Sector19

Tak ten cube pro to jest masakra do wyfrezowania i piny przypominaja z lekka fale :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee te fale na pinach to zemperzone :wink:

Zwiększa sie przepływ turbulentny kosztem laminarnego i takie tam :]

A frezera to szlak musiał przy nim traficć-czuje zę cena będzie odpowiednia :wink:

ale i tak dla większosci lite powinien starczyć :D

Fajny bloczek-tyle powiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymyslcie coś nowego bo każdy robi bloczki typu prison - nudne to zaczyna być :wink:

Spodzik ładny.... czekam na fotki całego bloku :)

1720321[/snapback]

/Ciekawi mnie czemu ludzie mowia na bloczki typu kostka "pirson" to ze kyniek nadał taka nazwe to nie oznacza ze kazdy blok to "pirson"

Śmieszy mnie to bo ludzie (nie wszyscy)zachowuja sie tak jak by kyniek kostke wymyslił :lol:

Edytowane przez Misiu15go

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehhh :wink: . To czemu wszyscy robią bloczki o takiej samej/bardzo podobnej konstrukcji? Ciezko cośnowego wymyślić :-P ?

1720406[/snapback]

Moze nie ciezko wymyslic... ale ciezej wykonac !!!!

A jak widac Bloki a'la Cube maja bardzo dobra wydajnosc... wiec po co kombinowac

Czesto rozwiazanie wlasnie jest w prostych konstrukcjach!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta ! przeciez jest tyle do wymyslenia ! zrobmy blok z plastiku o ksztalcie kuli ! to bedzie cos !!! woda niech plynie przez labirynt 3d wewnatrz kuli.

Blok zeby byl dobry musi miec duza powierzchnie, a taka jest najwieksza w bloczkach typu "hmmm jak go nazwac by nikogo nie urazic" - no wlasnie tego typu jaki jest :) Jak chcesz rob jakies falki, zygzaki czy inne cuda, ale pytanie po co ? To ma byc wydajne, a nie oryginalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tym cube pro lite , przelotka jest za "gruba" ,po dodaniu topu woda nie obmyje dokładnie pinów tylko popłynie nad nimi ,poza tym nie mam uwag :)

1720655[/snapback]

też mam takie wrażenie ale któż tam wie co ta woda wyprawia w takim bloczku :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to było moje pierwsze spostrzeżenie-przy cube gdzui jest 8mm miedzi i 2 mm wolnego jest ok.Tutaj jest 3mm miedzi i 2 mm wolnego na górze- miś twierdzi,zę jest ok-okaże sie na testach..

1720698[/snapback]

myśłe że powinny być zachowane proporcje

czyli powinien być milimetr wolnego mniej wiecej w wersji pr0

Wyślecie kilka odmian, żeby przetestowaćktóa jest naj?

tak byłoby najlepiej :?: i najdrozej ; /

Edytowane przez hinco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no fajne fajne... faktycznie można powiedzieć, że wszytko już znamy... ale prawde mówiąc nie wiem co narazie można by zrobić, aby blok był w miare tani... "nowe rozwiązanie" i żeby było chociaż tak wydajne jak owe cube'u... jest ktoś kto robi takie "nie cubeowe/prisonowe" bloki... kto ? MCS... tylko, że X2p jest jakoś po środku stawki, x3m co był to też nie wiele lepiej... abadony... to już dolna część...

jak widać najbardziej wydajne są najprostsze konstrukcje... wyjątkiem są narazie bloki ze stajni Cathara.. czyli Stormy... ale to już inny przedział cenowy... no i pare podobnych rozwiązan np Swiftecha... ;)

Wg mnie.. po co szukać dziury w całym... cena pewnie rozsądna będzie, wykonie 1sza klasa, blok ładny, a co najwazniejsze wydajny... :)

PS. no ja może też bym dał 1mm prześwity miedzy pinami a topem.. ;) trzeba potestowac... jak zawsze ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no fajne fajne... faktycznie można powiedzieć, że wszytko już znamy... ale prawde mówiąc nie wiem co narazie można by zrobić, aby blok był w miare tani... "nowe rozwiązanie" i żeby było chociaż tak wydajne jak owe cube'u... jest ktoś kto robi takie "nie cubeowe/prisonowe" bloki... kto ? MCS... tylko, że X2p jest jakoś po środku stawki, x3m co był to też nie wiele lepiej... abadony... to już dolna część...

jak widać najbardziej wydajne są najprostsze konstrukcje... wyjątkiem są narazie bloki ze stajni Cathara.. czyli Stormy... ale to już inny przedział cenowy... no i pare podobnych rozwiązan np Swiftecha... ;)

Wg mnie.. po co szukać dziury w całym... cena pewnie rozsądna będzie, wykonie 1sza klasa, blok ładny, a co najwazniejsze wydajny... :)

PS. no ja może też bym dał 1mm prześwity miedzy pinami a topem.. ;) trzeba potestowac... jak zawsze ;]

1720794[/snapback]

odpowiedzi na to czemu cathara sa takie drogie, bo ceny na zachodzie sa zupelnie inne jak w polsce, ale mozna tez zrobic blok ala storm po "normalnych" cenach jakie sa w polsce, i raczej nie bedzie on odbiegal wydajnosciowo od oryginalu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi