Alexo2 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Dobra nie bede tutaj jakos specjalnie usprawiedliwiał Miśka, ale moze poczekajcie az on sie wypowie. Bo takie teksty na temat jakosci wykonania to są bezpodstawne. Koles ma bardzo duzo zamówień, wiec moze jakaś używka sie trafiła, bo to co pokazujesz na fotkach to nie jest nowy blok. no mnie też to specjalnie nie zadowala i bardzo cierpliwie czekam na odpowiedz od Misiu15go :) no a jakość wykonania w sumie najgorsza nie jest. bo sam bym tak fajnego bloczku nie zrobił ;) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Czy do polerki spodu bloku wystaczy pasta do polerowania samochodu, znalalem gdzies "automax" nada sie?? i przez jakis czas nie bede uzywal wc, jak zabespieczyc spod?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 A ja powiem ze to moze zostal osad po tescie szczelnosci... Moze w Kanalizacji Misio ma Bardzo zakamieniona wode... takie cos mi sie zdazylo jak sie bawilem Moim Cube... - robilem sobie test szczelnosci w kranie a potem blok jeszcze czekal z 2-3dni na zmontowanie wc i gdy go wzialem zobaczylem identyczny osad... ALe jak zawsze ciutka chemii i odrazu blysk :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexo2 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Czy do polerki spodu bloku wystaczy pasta do polerowania samochodu, znalalem gdzies "automax" nada sie?? i przez jakis czas nie bede uzywal wc, jak zabespieczyc spod?? spód można zabezpieczyc jakimś olejem albo nawet woskiem ( ciężko tylko sie wosk pózniej zdjemuje ... ale można nad gazem stopić ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) wystarczy nie dotykać spodu palcami i będzie dobrze widać to na fotkach tego nieszczęsnego bloku gdzie zaśniedziały tylko odciski misia :wink: Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez termit_tm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexo2 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 A ja powiem ze to moze zostal osad po tescie szczelnosci... Moze w Kanalizacji Misio ma Bardzo zakamieniona wode... takie cos mi sie zdazylo jak sie bawilem Moim Cube... - robilem sobie test szczelnosci w kranie a potem blok jeszcze czekal z 2-3dni na zmontowanie wc i gdy go wzialem zobaczylem identyczny osad... ALe jak zawsze ciutka chemii i odrazu blysk :) no chyba nie do konca ... widać po brzegach ( w takich rowkach ) sporo skrastalizowanego czegoś np kamienia albo czegoś podonego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 prawdopodobnie resztki płynu do trawienia... acha na brzhcach to może być jeszcze cuna ale to chyba wiesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexo2 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 prawdopodobnie resztki płynu do trawienia... acha na brzhcach to może być jeszcze cuna ale to chyba wiesz? cyna, napewno nie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Witam własnie wrocilem do domu Alexo2 wysłałem do ciebie blok 2 tygodnie temu i nie wiem jakim cudem odebrałes paczke dopiero dzisiaj... Po 2 nie wiem co to jest za osad na pewno nie po płynie do trawienia jesli chcesz podeslij blok doprowadze go do pozadnego stanu, co wiecej mam powiedziec jak ja wysyłałem blok do ciebie sporo czasu temu na pewno tak nie wygladał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexo2 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Witam własnie wrocilem do domu Alexo2 wysłałem do ciebie blok 2 tygodnie temu i nie wiem jakim cudem odebrałes paczke dopiero dzisiaj... Po 2 nie wiem co to jest za osad na pewno nie po płynie do trawienia jesli chcesz podeslij blok doprowadze go do pozadnego stanu, co wiecej mam powiedziec jak ja wysyłałem blok do ciebie sporo czasu temu na pewno tak nie wygladał co do odbioru to moja wina bo niemiałem czasu na poczte pójsc ;) oto sie nie czepiałem :) no moge i podesłac ale ile to potrwa ??może wole sam wyczyscic !? możesz polecic mi jakiś środek ?? ( może ktoś na poczcie sie pobawił bloczkiem jak czekał :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 co do odbioru to moja wina bo niemiałem czasu na poczte pójsc ;) oto sie nie czepiałem :) no moge i podesłac ale ile to potrwa ??może wole sam wyczyscic !? możesz polecic mi jakiś środek ?? ( może ktoś na poczcie sie pobawił bloczkiem jak czekał :P ) Rozkrec blok, podam najtansza metode jaka znam - rozkrec blok - kup krasek cytrynowy (w butelce) 0,5l za 1zł - wymyj blok w mydle pod ciepła woda - nalej kwasku na piny - poczekaj około 5h i wypłucz - w razie potrzeby ponowic ww czynnosci Nie wiem czy ktos sie bawił czy nie ale bloczek wyglada okropnie :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 co do odbioru to moja wina bo niemiałem czasu na poczte pójsc ;) oto sie nie czepiałem :) no moge i podesłac ale ile to potrwa ??może wole sam wyczyscic !? możesz polecic mi jakiś środek ?? ( może ktoś na poczcie sie pobawił bloczkiem jak czekał :P ) Skoro Tyle czasu czekał to na bank to moja teoria sie sprawdza... ze to po tescie musialo tak sie zrobic... Czym wyczescic... Cylit Bang... Kwasek cytrynowy + wrzatek :)... wiele sposobow jest !!! a Trudne toto nie jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexo2 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Rozkrec blok, podam najtansza metode jaka znam - rozkrec blok - kup krasek cytrynowy (w butelce) 0,5l za 1zł - wymyj blok w mydle pod ciepła woda - nalej kwasku na piny - poczekaj około 5h i wypłucz - w razie potrzeby ponowic ww czynnosci Nie wiem czy ktos sie bawił czy nie ale bloczek wyglada okropnie :cry: a pomyśl jakie było moje zdumienie jak paczke otworzyłem ! a może dostane zniżke na blok do grafy :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) Skoro Tyle czasu czekał to na bank to moja teoria sie sprawdza... ze to po tescie musialo tak sie zrobic... Czym wyczescic... Cylit Bang... Kwasek cytrynowy + wrzatek :)... wiele sposobow jest !!! a Trudne toto nie jest :) Równiez zgadzam sie z twoja teoria MAsz pomysł jak temu zapobiec? Testowanie głównie polega na sprawdzenia spujnosci lutu wiec moze by rozkrecac bloki i suszyc a potem znowu skręcac? Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 a jak to w końco z tą grawerką CUBE na bloczkach? pripa aprilisowy żart ? czy nie? bo w sumei to na aukcji misia bloczki też są z ww grawerką..... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 a jak to w końco z tą grawerką CUBE na bloczkach? pripa aprilisowy żart ? czy nie? bo w sumei to na aukcji misia bloczki też są z ww grawerką..... :wink: Grawerki nie bedzie bo sie nie spodobała ;] Alexo -> dostaniesz rabat -->PW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemian Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Misiu15go: jedno pytanie - tego przepisu używasz do trawienia? Zaciekawiło mnie to, bo niedługo (długo?:P ) będę składał własne WC, a zabawa z kwasem siarkowym jakoś mi się nie widzi. Ew. chlorek żelaza, ale to ponoć się nie sprawdza w tej sytuacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) Misiu15go: jedno pytanie - tego przepisu używasz do trawienia? Zaciekawiło mnie to, bo niedługo (długo?:P ) będę składał własne WC, a zabawa z kwasem siarkowym jakoś mi się nie widzi. Ew. chlorek żelaza, ale to ponoć się nie sprawdza w tej sytuacji.Uzywam innego sposobu, znacznie drozszego i daje lepszy efekt, testowałem tez sposob ww i daje dobre efekty, w miare zadowalajace Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexo2 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 cytrynka dobra :) myślałem ze może jakiś patent ujawnisz :D powoli zaczynam czyścic ;) zobaczymy co z tego wyjdzie :) jeśli będzie ładnie to zapodam zdjecie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkopolo Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Właśnie bede zakładał blocxzki Misia (CPU i GPU) czekam juz tylko na rezik od niego, który pewnie mi juz wysłał. Moje pytanie: czy jak zdejme chłodzenie karty z wentylatorem i założe bloczek to winda mi odpali? czy grafiki mają jakies zabezpieczenia obrotów na wentylatorach pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 cytrynka dobra :) myślałem ze może jakiś patent ujawnisz :D powoli zaczynam czyścic ;) zobaczymy co z tego wyjdzie :) jeśli będzie ładnie to zapodam zdjecie ;) Bedzie ładnie jak sie postarasz ;] jarkopolo - > karta sie odpali nie ma zabezpieczenia na obroty wiatraczka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexo2 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Właśnie bede zakładał blocxzki Misia (CPU i GPU) czekam juz tylko na rezik od niego, który pewnie mi juz wysłał. Moje pytanie: czy jak zdejme chłodzenie karty z wentylatorem i założe bloczek to winda mi odpali? czy grafiki mają jakies zabezpieczenia obrotów na wentylatorach pozdro spokojne, nic się nie stanie ;) Grafa lubi nawet dobre chłodzienie ! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 woesz nie o to chodziło... Pytanie buło czy odpali grafa- wiel płyt ma np wstandardowo ustawienie,zę jak nier wykryje wentyla na procu to komp sie wyłącza. tutajk chodzi o to samo ale na grafice. Moim zdaniem powinno odpalic alre trzeba to i tyak sprawdzić organoleptycznie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Mam pytanie do Misia. Posiadam jednego ze starszych cube'ów. Jeszcze z tymi dużymi pinami. Zamierzam zrobić małą przebudowę - zmiana węży na mniejsze i przejście na szybkozłączki. Stąd moje pytanie, czy po wykręceniu obecnych krućcy choinkowych, i zostąpieniu ich szybkozłączkami (z oringiem), czy będę musiał jakoś dodatkowo jeszcze po wymianie uszczelniać (sylikonem)gwint, czy coś? czy sam oring od tej szybkozłączki wystarczy? może zostawić tą podkładkę (teflonową) ? Pytanie stąd, ze bloku "jeszcze" nie rozbierałem.... :wink: pozdrawaim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Silikon bedzie konieczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 bądź taśma teflonowa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Son-Goku Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 To co ma Alexo2 na bloczku. To ja też mam. Ale nie w takich ilościach. I troche inaczej wygląda. Tylko przy finach, jak dorwe cyfraka to zrobie foty. Może wieczorem w niedziele, a jak nie to jakoś w czwartek. Tyle, że ja nie czekałem 2 tygodnie. No i te osad jest tylko na GPU bo na CPU go nie ma. Wieć woda w moim WC jest raczej czysta. PS chętnie sprzedam. Bo mi grafa padła :mur: :mur: A nową grafe to pewnie po wakacjach będę kupował. No ale wtedy to już pewnie będą inne bloczki :). Więc mi bloczek teraz nie jest potrzebny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkopolo Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 u mnie tylko cyna wylana a blocxzki misia wporzo. Słuchajcie cxzy pompke eheima 1048 mozna postawic w jakiejkolwiek pozycji (bok i "do góry nogami")?? bo mam za dużą grafe i mi nie wejdzie i musiałbym w inne miejsce wstawic. Praktycznie to pompka akwariowa i elektromagnes który moze pracowac w kazdej pozycji wiec nie powinno byc problemów kiedy wylot bedzie skierowany w dół. Macie z tym jakieś doświadcxzenia?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Słuchajcie cxzy pompke eheima 1048 mozna postawic w jakiejkolwiek pozycji (bok i "do góry nogami")?? bo mam za dużą grafe i mi nie wejdzie i musiałbym w inne miejsce wstawic. Praktycznie to pompka akwariowa i elektromagnes który moze pracowac w kazdej pozycji wiec nie powinno byc problemów kiedy wylot bedzie skierowany w dół. Macie z tym jakieś doświadcxzenia?? to raczej nie jest miejsce na takie pytania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkopolo Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 to raczej nie jest miejsce na takie pytania. dotyczy to poczesci misia , dotycxzy chłodzenia wodnego i moznaby znaleźć jeszczxe kilka innych powodów (m.in. osobe któa mi sprzedała eheima i która pisze w tym temacie) dla których warto zadac te pytanie. a ten temat przeleciałem strona po stronie od samego poczatku i nie takie oftopy tu były poruszane, wiec łatwiej i milej dla wszystkich by było gdzybś wypowiedział sie w tym temacie zamiast krytykować uważam ze dla jednego pytania nie warto zakładać temtu. Pozdrawiam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...