AragornPL Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 (edytowane) Dziś właśnie przyszedł do mnie Cube Pro Slim Bardzo dobrze wykonany, wygląda wyśmienicie Nie wiem jak z wydajnością, ponieważ jeszcze nie mam do końca złożonego układu, ale powinno być nieźle A oto jak wygląda na moim DFI: Censored :P Prawda, że fajnie? :) EDIT: Przepraszam za lamerstwo, jasne, że źle założyłem, mój błąd, bo jeżeli chodzi o WC to jestem jeszcze n00bem <_< Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Dziś właśnie przyszedł do mnie Cube Pro Slim Bardzo dobrze wykonany, wygląda wyśmienicie Nie wiem jak z wydajnością, ponieważ jeszcze nie mam do końca złożonego układu, ale powinno być nieźle A oto jak wygląda na moim DFI: http://img85.imageshack.us/my.php?image=imag00082rs.jpg Prawda, że fajnie? :) Sorry jak ty ten blok założyłeś? :mur: Te sprężynki to co robią pod zapinką. Chyba że zrobiłes to specjalnie, ale wtedy sprężynki nie potrzebne wogole. Jezeli masz wyczucie w palcach i przykrecasz bez sprezyn to ok, ale to troche ryzykowne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Dziś właśnie przyszedł do mnie Cube Pro Slim Bardzo dobrze wykonany, wygląda wyśmienicie Nie wiem jak z wydajnością, ponieważ jeszcze nie mam do końca złożonego układu, ale powinno być nieźle A oto jak wygląda na moim DFI: http://img85.imageshack.us/my.php?image=imag00082rs.jpg Prawda, że fajnie? :) jaka, beka, swietny zart ;-) sam bym nic lepszego nie zrobil :D heh, chyba ze Ty tego nie zalozyles dla beki, tylko na prawde :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexo2 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Dziś właśnie przyszedł do mnie Cube Pro Slim Bardzo dobrze wykonany, wygląda wyśmienicie Nie wiem jak z wydajnością, ponieważ jeszcze nie mam do końca złożonego układu, ale powinno być nieźle A oto jak wygląda na moim DFI: http://img85.imageshack.us/my.php?image=imag00082rs.jpg Prawda, że fajnie? :) hmm a co zrobiłeś z śrubami ?? bo umnie są tak długie że raczej bym nie mógł tak zamontować. będe skracał pewnie dzisiaj w nocy ;) ( a te spężynki to mi sie podobają :D chybe też sobie tak zamontuje :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 hmm a co zrobiłeś z śrubami ?? bo umnie są tak długie że raczej bym nie mógł tak zamontować.To co ... u Ciebie masz te sruby długości 30 centymetrów, że wystają poza bude?? Jakoś nie rozumiem w czym masz problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 pewnie widział jak było na focie z chipa-tam tak te lamy zamontowały-spręzynki pod blokiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 a brak backplate`a nie wpłynie negatywnie na mobo? Co on z tym blokiem zrobil? :P Powiedzcie jak powinno byc poprawnie... :P Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 (edytowane) a brak backplate`a nie wpłynie negatywnie na mobo? Co on z tym blokiem zrobil? :P Powiedzcie jak powinno byc poprawnie... :P Pozdro Tu chyba dobrze widać http://img251.imageshack.us/img251/9004/obraz0176mc.jpg Edytowane 14 Kwietnia 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 pewnie widział jak było na focie z chipa-tam tak te lamy zamontowały-spręzynki pod blokiem :Dpewnie tak :D jak zobaczyłem tamtego chipa to mnie dobiło wtedy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 wszyscy montujecie bez backplata? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 nie da sie z backplatem za szerokie srubki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 nie da sie z backplatem za szerokie srubki komu sie nie da temu sie nie da :D cza se zrobic pr0 i elo backplate i wszystko gra ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 wszyscy montujecie bez backplata? Ja MOntuje Z... nie da sie z backplatem za szerokie srubki I zadnych zbyt szerokich srobek nie mailem :]... A Backplate standardowe z DFI Ultra-D Nf3 :)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexo2 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 To co ... u Ciebie masz te sruby długości 30 centymetrów, że wystają poza bude?? Jakoś nie rozumiem w czym masz problem. chodzi mi o śruby od multizapinki ( przepraszam że nie sprecyzowałem :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkopolo Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Siemano własnie skonczyłem moje piersze chłodzenie wodne. w skład jego wchodzą: dwa blokki misia cube pro CPU i GPU nagrzewnica Kadeta z wentylatorem 120 mm pompa eheim 1048 i rezik. proc venice 2440 Mhz 1,55 volt w spocxzynku 29 stopni a w strsie 49!!!!! to nie za duzo troszke?? na moim AC (XP 120 heatpipe i ten sam wentylator wsio było taks amo i też niesłyszalnie. Co o tym sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 ...krzywa czapa. Czas na operacje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 wpierw pobaw sie dociskiem bloczku na proca- poluzij-posprawdzaj..popuść i też posprawdzaj...ważne też jst rozłożenie pasty.. ale jak na dobrym ac było to samo to czapa krzywa-ja dużo mniej mam na boxie na 2.7 ghz 1.7v :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkopolo Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 jaka czapa krzywa?? spód blocxzku? pasta której używam to OCZ ultra 5+ a spręzyny dokręcić do konca? bo mam na 3/4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 czapka to ta blacha na procku przykrywajaca rdzeń-niektórzy ją odcinają :wink: a dociskiem spręzyn sie pobaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 jaka czapa krzywa?? spód blocxzku? pasta której używam to OCZ ultra 5+ a spręzyny dokręcić do konca? bo mam na 3/4 Procesor nakryty jest taką miedzianą osłoną (koloru aluminium ;: ) Bardzo czesto jest ona krzywa, albo jest poprostu krzywo przyklejona. Do jej zdjecia potrzebna ci żyletka oraz troche cierpliwości. Jedyne na co trzeba zwracac uwage to to aby ostrza za daleko nie wcisnąć (mozna uszkodzic proca). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkopolo Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 (edytowane) wczxesniej nie było z procem problemu wiec nie sądze ze to ten problem, bo cxzapa z dnia na dzień nie powinna sie wygiąć co nie?, a jak zdejme to zawsze moze być problem przy zakładaniu blocxzku na nią i można jądro pęknąć, a to bedzie bolało raczej ;-) a ta cxzapa jest przyklejona do rdzenia cxzy tyko na nim leży? po 2 godzinach prime 56 stopni - <killer> cxzemu mam 26 stopni róznicy między stres a spocxzynek? moze to wina chłodzenia wodnego? ale z drugiej strony grafe chłodzi bardzo dobrze Edytowane 16 Kwietnia 2006 przez jarkopolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 wczxesniej nie było z procem problemu wiec nie sądze ze to ten problem, bo cxzapa z dnia na dzień nie powinna sie wygiąć co nie?, a jak zdejme to zawsze moze być problem przy zakładaniu blocxzku na nią i można jądro pęknąć, a to bedzie bolało raczej ;-) a ta cxzapa jest przyklejona do rdzenia cxzy tyko na nim leży? po 2 godzinach prime 56 stopni - <killer> cxzemu mam 26 stopni róznicy między stres a spocxzynek? moze to wina chłodzenia wodnego? ale z drugiej strony grafe chłodzi bardzo dobrze Wiesz diagnoza była stwierdzona na podstawie tego, że powiedziałes iż temperatura na ac i wc jest taka sama. Gdyby czapa była równa ... dobrze przylegała, roznica miedzy idle a stress były by w granicach 5 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkopolo Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 czyli co? zdejmujemy czape ;-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 moze tez cos byc z chlodnicą zapchana albo wlecialo cos do niej jakies swinstwo i blokuje kanały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkopolo Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 (edytowane) gdyby to była chłodnica to raczej bym nie miał 24 stopnie w spocxzynku na podkręconym procku gdzie temperatura w pokoju ma 23 stopnie a na grafie chocbym nie wiem jak ją torturował mam tylko max 32 stopnie (7900 gt) daletego dalej szukajmy odpowiedzi, Gdyby ktos mieszkał niedaleko Kwidzyna kto ma podobny proc, to mógłbym sie przekonac Edytowane 17 Kwietnia 2006 przez jarkopolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Ściagaj czape... nic nie stracisz.. oby :D Masz topic http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=161592 przeczytaj i ściagaj... potem shim z karty i mozna wc zakładać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 mam pytanie cub na grafe od misiego pasuje na 7900gt z gory dzieki za odp :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 mam pytanie cub na grafe od misiego pasuje na 7900gt z gory dzieki za odp :D gdybys chociaz przeczytal ta strone to bys sie dowiedzial :/ ale po co........................ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 gdyby to była chłodnica to raczej bym nie miał 24 stopnie w spocxzynku na podkręconym procku gdzie temperatura w pokoju ma 23 stopnie a na grafie chocbym nie wiem jak ją torturował mam tylko max 32 stopnie (7900 gt) daletego dalej szukajmy odpowiedzi, Gdyby ktos mieszkał niedaleko Kwidzyna kto ma podobny proc, to mógłbym sie przekonac być może masz krzywy spód bloku i nie przylega idealnie do rdzenia - tak też mogło się zdarzyć - w końcu ręcznie nigdy się nie osiągnie rezultatu magnesówki ;) spróbój na szkle wyszlifować blok papierami 1000 i 2000 - pewnie pomoże.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 O czyszczeniu miedzi juz było, a teraz chce sie zapytac jak to jest z czyszczeniem masiadzu chodzi mi o blok na Nb? na bloku porobily mi sie male plamy i nie wiem jak to usunac? I krocce jak sciagnolem weze zrobily sie troszku czarne tez nie wiem jak to wyczyscic :blink: Czy ktos moze wie jak sobie z tym poradzic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...