99tomcat Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 (edytowane) na małych jajkach możliwe, ale to też trzeba by sprawdzic.. natomiast na procach intela gdzie praktycznie nikt czapy nie zdejmuje oraz zaczapkowanych prockach zwłaszcza 2 czy niedługo 4 rdzeniowych powinna być widoczna różnica.. Cube miał piny w obrębie koła o srednicy zdaje sie 36mm, nowy coś w okolicy 46 z tego co wiem czyli to już prawie cały IHS z wyjatkiem samych rogów... Edytowane 27 Czerwca 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 na małych jajkach możliwe, ale to też trzeba by sprawdzic.. natomiast na procach intela gdzie praktycznie nikt czapy nie zdejmuje oraz zaczapkowanych prockach zwłaszcza 2 czy niedługo 4 rdzeniowych powinna być widoczna różnica.. Cube miał piny w obrębuie koła o srednicy sdaje sie 36mm, nowy coś w okolicy 46 z tego co wiem czyli to już prawie cały z wyjatkiem samych rogów... Nowy ma kolo o srednicy 48mm stary miał 36mm dobrze pamietałes:PP :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Olać s.A ... przecież to już zabytek. A ilość userów co chcą kupić ten blok i mają s.A to pewnie 1% A gdyby na 754 byłby jakiś problem to misiu sądzę mógłby wyfrezować niewielkie wcięcie. i dokładnie takie wcięcie mają coolery na socket A co do 754 i 939 to jąderko jest niżej niż najwyższy punkt socketu - nie jednemu już bloczek oparł się o socket powodując zniszczenie jaja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 mi sie zwykly cube opiera i napewno nie jest najwydajniej :( przydaloby sie wcięcie tak jak jest w niektorych bloczkach,chcialem dac przyklad ale akurat znalezc nie moge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Podsumowując... kolejny ładny bloczek :) Na 754 bez czapy także nic o socket nie wadzi... wiec tez nie bedzie problemu :) PS. Misu jak tam idą prace... bo dawno nie gadalismy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 i to jest piekne- osoby majace tę samą platforne i 1 sie opiera a 2 nie... mozę uzgodnicie zeznania- dla mnie osobiscie Świder wydaje sie wiarygodniejszy(sorry Nicko) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 mowie o 939 i dfi,na 754 mam proca z ihs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 mowie o 939 i dfi,na 754 mam proca z ihsW 939 i 754 wysokosc stocketów jest raczej taka sama... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 (edytowane) i to jest piekne- osoby majace tę samą platforne i 1 sie opiera a 2 nie... mozę uzgodnicie zeznania- dla mnie osobiscie Świder wydaje sie wiarygodniejszy(sorry Nicko) A Ja nie jestem wiarygodny :wink: :wink: Chociaz to tylko 2 plyty i 3 procesory :rolleyes: I mowie o 939 + DFI... Moze Plyta plycie nierowna :mur: Edytowane 27 Czerwca 2006 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Tak dfi wydaje revizje z limitowanymi socketami :lol: @Sector porównywałem tylko 2 przeciwstawne opinie jakie wyszły na końcu..oczywiście ze jesteś wiarygodny :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 i jak widać ja tez :P wiec moze daloby sie cos zrobic? Misiu masz juz zapinke na AM2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Ja mysle ze nie bedzie problemu... od dawna mam CUBE (ten jeden z wczesniejszych) i mam procka bez IHS'a... (w sumie juz 3 sztuke bez IHS'a) I zaden nie dotykal mi socketu 939... (a mialem/mam go na plytach DFI Ultra-D Nf3 i DFI Ultra-D Nf4) wlasnie teraz przygladam sie i nie widze zeby bylo cokolwiek coby moglo mi wadzic z podstawa 6x6 NIe mysle ze nowy cube moglby byl lepszy od flowpina albo od poprzedniego cube... biorac pod uwage ze zakladalibysmy na procka bez IHS'a... Ale z IHS'em dzieki duzej powierzchni odprowadzania ciepla moze okazac sie bardzo dobry B) Nicko13 - umiesz czytac? sector napisał ze nie bedzie problemu z zamontowaniem a ty wrecz przeciwnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 (edytowane) umiem umiem i nie chce sie klocic ,po prostu mowie jak jest u mnie,po prostu zeby blok rowniutko przylegal do rdzenia trzeba spilowac kawalek krawedzi bloku. moze rzeczywiscie plyta plycie nie rowna,a moze wysokosc rdzenia no jest pare opcji EDIT : to nie moje foto ale specjalnie poszukalem,opiera sie o socket znaczy cos takiego moim zdaniem : http://www.lancomp.pl/Marek/Wc1.1/Cpu2.jpg Edytowane 28 Czerwca 2006 przez Nicko13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 umiem umiem i nie chce sie klocic ,po prostu mowie jak jest u mnie,po prostu zeby blok rowniutko przylegal do rdzenia trzeba spilowac kawalek krawedzi bloku. moze rzeczywiscie plyta plycie nie rowna,a moze wysokosc rdzenia no jest pare opcji EDIT : to nie moje foto ale specjalnie poszukalem,opiera sie o socket znaczy cos takiego moim zdaniem : http://www.lancomp.pl/Marek/Wc1.1/Cpu2.jpg To spiłuj sobie socket a nie dokładaj roboty miśkowi bo cenę podniesie. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 umiem umiem i nie chce sie klocic ,po prostu mowie jak jest u mnie,po prostu zeby blok rowniutko przylegal do rdzenia trzeba spilowac kawalek krawedzi bloku. moze rzeczywiscie plyta plycie nie rowna,a moze wysokosc rdzenia no jest pare opcji EDIT : to nie moje foto ale specjalnie poszukalem,opiera sie o socket znaczy cos takiego moim zdaniem : http://www.lancomp.pl/Marek/Wc1.1/Cpu2.jpg a moze to przez tą modyfikacje z podpisu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 to nie moje foto ale specjalnie poszukalem,opiera sie o socket znaczy cos takiego moim zdaniem : http://www.lancomp.pl/Marek/Wc1.1/Cpu2.jpg Na tym foto(nawet moim :) ) blok nie dotyka socketu...mozna tam spokojnie cos wlozyc pomiedzy... np. jakas cienka folie i spokojnie nigdzie sie nie zakleszczy... ostatnio robilem z nudow taki test na Ultra-D Nf4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Jak Wy tam widzicie czy dotyka socketu czy nie? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 mają rentgena w oczach ......... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 (edytowane) Na tym foto(nawet moim :) ) blok nie dotyka socketu...mozna tam spokojnie cos wlozyc pomiedzy... np. jakas cienka folie i spokojnie nigdzie sie nie zakleszczy... ostatnio robilem z nudow taki test na Ultra-D Nf4 Jak Wy tam widzicie czy dotyka socketu czy nie? :blink:Nie mam pojecia :rolleyes: EDIT: Przepraszam... sam jak widac jestem niepelnosprytny :) Edytowane 28 Czerwca 2006 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Nie mam pojecia :rolleyes:Chodziło o fote jeżeli nie rozumiesz.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 u mnie na 100% sie opiera i bloczek jest tak / Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 (edytowane) u mnie na 100% sie opiera i bloczek jest tak /Powiedz mi jak to jest mozliwe nikomu sie nie opiera tylko tobie? Dfi zafundowalo ci wyzszy socket? daj juz sobie luz Edytowane 28 Czerwca 2006 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Nicko13 - na 99% masz za słabo dokręcone sprężynki które od ciężaru bloku i wężyków nie spełniają swojego zadania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 U mnie na dfi tez sie nic nie opiera, na gigabycie tez nic nie było .... to jakieś mity. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 mam sprezynki termitowe,dokrecone tak mocno ze nie są nic rozszerzone i bloczek sie opiera wiem co mowie,ale dajmy już spokój moze to ja mam coś pochrzanione... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 (edytowane) mam sprezynki termitowe,dokrecone tak mocno ze nie są nic rozszerzone i bloczek sie opiera wiem co mowie,ale dajmy już spokój moze to ja mam coś pochrzanione... To je odkrec bo ci sie plyta wygnie :lol: zreszta po co montujesz sprezynki skoro je potem sciskasz na maxa :) Edytowane 28 Czerwca 2006 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 (edytowane) ja mam x3n bez spręzynek bo kmiał chinskie mocowanie ... śrubka podkładka , nakrętka ... Tylko trza uważać , bo sie płyta wygina ... wd. mnie spręzynki są tak naprawde zbędne , chyba , że ktoś nie umie równo 4 nakrętek dokręcać i nie ma umiaru w ręce ... Edytowane 28 Czerwca 2006 przez lukas_gab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 ja mam x3n bez spręzynek bo kmiał hinskie mocowanie ... śrubka podkładka , nakrętka ... Tylko trza uważać , bo sie płyta wygina ... wd. mnie spręzynki są tak naprawde zbędne , chyba , że ktoś nie umie równo 4 nakrętek dokręcać i nie ma umiaru w ręce ... dobrze nie sa iapońskie l_ () l_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 ja mam x3n bez spręzynek bo kmiał chinskie mocowanie ... śrubka podkładka , nakrętka ... Tylko trza uważać , bo sie płyta wygina ... wd. mnie spręzynki są tak naprawde zbędne , chyba , że ktoś nie umie równo 4 nakrętek dokręcać i nie ma umiaru w ręce ...moje? :P bez sprężynek wydaje mi sie że mozna sobie poradzić i to teźż dobre rozwiązanie schody zaczynają się jeżeli proc nie ma czapy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1xxx_xxx1 Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Misiu: kiedy nowy Cube trafi do sprzedaży ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...