Skocz do zawartości
Misiu15go

Bloczki Wodne Misia15go (56k Warning)

Rekomendowane odpowiedzi

na małych jajkach możliwe, ale to też trzeba by sprawdzic..

natomiast na procach intela gdzie praktycznie nikt czapy nie zdejmuje oraz zaczapkowanych prockach zwłaszcza 2 czy niedługo 4 rdzeniowych powinna być widoczna różnica..

Cube miał piny w obrębie koła o srednicy zdaje sie 36mm, nowy coś w okolicy 46 z tego co wiem czyli to już prawie cały IHS z wyjatkiem samych rogów...

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na małych jajkach możliwe, ale to też trzeba by sprawdzic..

natomiast na procach intela gdzie praktycznie nikt czapy nie zdejmuje oraz zaczapkowanych prockach zwłaszcza 2 czy niedługo 4 rdzeniowych powinna być widoczna różnica..

Cube miał piny w obrębuie koła o srednicy sdaje sie 36mm, nowy coś w okolicy 46 z tego co wiem czyli to już prawie cały z wyjatkiem samych rogów...

Nowy ma kolo o srednicy 48mm

stary miał 36mm

dobrze pamietałes:PP :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Olać s.A ... przecież to już zabytek. A ilość userów co chcą kupić ten blok i mają s.A to pewnie 1%

A gdyby na 754 byłby jakiś problem to misiu sądzę mógłby wyfrezować niewielkie wcięcie.

i dokładnie takie wcięcie mają coolery na socket A

co do 754 i 939 to jąderko jest niżej niż najwyższy punkt socketu - nie jednemu już bloczek oparł się o socket powodując zniszczenie jaja ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i to jest piekne- osoby majace tę samą platforne i 1 sie opiera a 2 nie...

mozę uzgodnicie zeznania- dla mnie osobiscie Świder wydaje sie wiarygodniejszy(sorry Nicko)

A Ja nie jestem wiarygodny :wink: :wink:

Chociaz to tylko 2 plyty i 3 procesory :rolleyes:

I mowie o 939 + DFI...

Moze Plyta plycie nierowna :mur:

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mysle ze nie bedzie problemu... od dawna mam CUBE (ten jeden z wczesniejszych) i mam procka bez IHS'a... (w sumie juz 3 sztuke bez IHS'a)

I zaden nie dotykal mi socketu 939...

(a mialem/mam go na plytach DFI Ultra-D Nf3 i DFI Ultra-D Nf4)

wlasnie teraz przygladam sie i nie widze zeby bylo cokolwiek coby moglo mi wadzic z podstawa 6x6

NIe mysle ze nowy cube moglby byl lepszy od flowpina albo od poprzedniego cube... biorac pod uwage ze zakladalibysmy na procka bez IHS'a...

Ale z IHS'em dzieki duzej powierzchni odprowadzania ciepla moze okazac sie bardzo dobry B)

Nicko13 - umiesz czytac? sector napisał ze nie bedzie problemu z zamontowaniem a ty wrecz przeciwnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

umiem umiem i nie chce sie klocic ,po prostu mowie jak jest u mnie,po prostu zeby blok rowniutko przylegal do rdzenia trzeba spilowac kawalek krawedzi bloku.

moze rzeczywiscie plyta plycie nie rowna,a moze wysokosc rdzenia no jest pare opcji

EDIT :

to nie moje foto ale specjalnie poszukalem,opiera sie o socket znaczy cos takiego moim zdaniem :

http://www.lancomp.pl/Marek/Wc1.1/Cpu2.jpg

Edytowane przez Nicko13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

umiem umiem i nie chce sie klocic ,po prostu mowie jak jest u mnie,po prostu zeby blok rowniutko przylegal do rdzenia trzeba spilowac kawalek krawedzi bloku.

moze rzeczywiscie plyta plycie nie rowna,a moze wysokosc rdzenia no jest pare opcji

EDIT :

to nie moje foto ale specjalnie poszukalem,opiera sie o socket znaczy cos takiego moim zdaniem :

To spiłuj sobie socket a nie dokładaj roboty miśkowi bo cenę podniesie. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EDIT :

a moze to przez tą modyfikacje z podpisu :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym foto(nawet moim :) ) blok nie dotyka socketu...mozna tam spokojnie cos wlozyc pomiedzy... np. jakas cienka folie i spokojnie nigdzie sie nie zakleszczy... ostatnio robilem z nudow taki test na Ultra-D Nf4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym foto(nawet moim :) ) blok nie dotyka socketu...mozna tam spokojnie cos wlozyc pomiedzy... np. jakas cienka folie i spokojnie nigdzie sie nie zakleszczy... ostatnio robilem z nudow taki test na Ultra-D Nf4

Jak Wy tam widzicie czy dotyka socketu czy nie? :blink:

Nie mam pojecia :rolleyes:

EDIT:

Przepraszam... sam jak widac jestem niepelnosprytny :)

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam sprezynki termitowe,dokrecone tak mocno ze nie są nic rozszerzone i bloczek sie opiera wiem co mowie,ale dajmy już spokój moze to ja mam coś pochrzanione...

To je odkrec bo ci sie plyta wygnie :lol: zreszta po co montujesz sprezynki skoro je potem sciskasz na maxa :)

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lukas_gab

ja mam x3n bez spręzynek bo kmiał chinskie mocowanie ... śrubka podkładka , nakrętka ... Tylko trza uważać , bo sie płyta wygina ... wd. mnie spręzynki są tak naprawde zbędne , chyba , że ktoś nie umie równo 4 nakrętek dokręcać i nie ma umiaru w ręce ...

Edytowane przez lukas_gab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam x3n bez spręzynek bo kmiał hinskie mocowanie ... śrubka podkładka , nakrętka ... Tylko trza uważać , bo sie płyta wygina ... wd. mnie spręzynki są tak naprawde zbędne , chyba , że ktoś nie umie równo 4 nakrętek dokręcać i nie ma umiaru w ręce ...

dobrze nie sa iapońskie l_ () l_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam x3n bez spręzynek bo kmiał chinskie mocowanie ... śrubka podkładka , nakrętka ... Tylko trza uważać , bo sie płyta wygina ... wd. mnie spręzynki są tak naprawde zbędne , chyba , że ktoś nie umie równo 4 nakrętek dokręcać i nie ma umiaru w ręce ...

moje? :P

bez sprężynek wydaje mi sie że mozna sobie poradzić i to teźż dobre rozwiązanie

schody zaczynają się jeżeli proc nie ma czapy..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi