Nicko13 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Ale sie przyjeło ;) A bloczek mi sie podoba co tu dużo mówić,jakbym był bogaty kupiłbym taki ;) a tak to mam wszystkie z drugiej ręki :P a taki modding a'la mój mógłbyś zrobić,tworzą się zawirowania i wydajność się zwiększa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Kolejne zdjecia prawie gotowego bloczku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeGi Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Wygląda nienajgorzej :wink: Ciekawe jak ma się sprawa ceny... :-P BTW Jesteś pewny, że wejdzie na LP nF4? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Wygląda nienajgorzej :wink: Ciekawe jak ma się sprawa ceny... :-P BTW Jesteś pewny, że wejdzie na LP nF4? ;> Cena pozostaje bez zmian... Tak wejdzie na nf4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Super, wreszcie ucisze to badziewie jakim jest Infinity. Kiedy mozna zamawiać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 z tego co widze to jak miś kupi srubki do skręcenia :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) Przed chwilą obudził mnie listonosz :angry: ale jak zobaczyłem paczuszkę to się ucieszyłem :wink: Oto co przyszło : z wyglądu jest śliczny B-) Polecam :rolleyes: Edytowane 13 Listopada 2006 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Kolejnych kilka zdjec Niedługo powinny sie pojawic opinie pierwszych klientow :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kifot Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 @misiu15go - a kiedy cos nowego na gpu, masz moze juz jakis projekt ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Do mnie tez doszedl juz bloczek na NB. Na razie testow nie zrobie bo czesci do kolejnej rewizji zbiore dopiero pod koniec miecha. Ale wyglad ma super :) Az sobie pomyslalem ze fajnie by bylo miec wszystkie bloczki (cpu, gpu i nb) z mosieznymi topami... no i bloczek ladniej wyglada z szybkozlaczkami niz z choinkami... sam jest malutki wiec choinki troche monstrualnie na nim wygladaja (ale to juz taka moja prywatna dygresja). pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zawi Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Az sobie pomyslalem ze fajnie by bylo miec wszystkie bloczki (cpu, gpu i nb) z mosieznymi topami... w rzeczy samej to było by coś świetnego (bo te topy z pleksy to do mnie nie przemawiają) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 ...(bo te topy z pleksy to do mnie nie przemawiają) to raz, dwa ze juz mi sie troche przejadly, wszedzie tylko plexa i plexa... W kazdym razie misio bloczek jest extra :) taki kompaktowy i bardzo ladnie sie prezentuje :D good job :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 A jak ze spodami w tych blokach? Jaka metoda sa robione? Bo w starym cube dfi trafil mi sie krzywiutenki spodzik :wink: chcialem go poprawic papierem wodnym a sie okazalo ze poleruja sie najpiwerw rogi spodu.. Bloczke wprawdzie siedzi juz od dawna na nb, ale ma to wplyw na temperatury - rowny spod wazna sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 aerial sledzisz mnie? :) spod sprawdzany metoda na lustro, wykazal ze jest rowniutenki... o metodzie to misiu chyba powie, bo ja nie wiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 ' date='15 lis 2006, 23:25' post='2391732'] aerial sledzisz mnie? :) spod sprawdzany metoda na lustro, wykazal ze jest rowniutenki... o metodzie to misiu chyba powie, bo ja nie wiem :D Mam takie pytanko ogólne dotyczące bloku nb i GPU B-) Otóż zmontowałem wc na blokach misiowych, CPU,GPU cube pro, i ten na NB nowiutki, na procesorze mam ładne temp(procesor bez ihsa) góra 25 stopni, a na NB jest 40 stopni bez oc :unsure: pasta to As5 a co do GPU to mam pytanie czy muszę ściągać to ramko : http://www.pclabs.gen.tr/reviews/vga/ati/x...x800pro_lrg.jpg ,pytam się ponieważ spód bloku mam zimny a kartę gorącą... i nie wiem co robić, proszę o jakąś pomoc z NB i GPU, chłodnica to bip2, bloki są bardzo mocno dokręcone. proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Mam takie pytanko ogólne dotyczące bloku nb i GPU B-) Otóż zmontowałem wc na blokach misiowych, CPU,GPU cube pro, i ten na NB nowiutki, na procesorze mam ładne temp(procesor bez ihsa) góra 25 stopni, a na NB jest 40 stopni bez oc :unsure: pasta to As5 a co do GPU to mam pytanie czy muszę ściągać to ramko : http://www.pclabs.gen.tr/reviews/vga/ati/x...x800pro_lrg.jpg ,pytam się ponieważ spód bloku mam zimny a kartę gorącą... i nie wiem co robić, proszę o jakąś pomoc z NB i GPU, chłodnica to bip2, bloki są bardzo mocno dokręcone. proszę o pomoc dawno,dawno temu.... by taki problem z Radkami 9500 i 9700 & 9800 gdy rdzeń był deczko niżej od otaczajacej blaszki i raczej musisz wyciagnąć karte , looknąć co sie dzieje i czy blok faktycznie jest dociśnięty do rdzenia GPU -nie ma innego wyjścia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 dawno,dawno temu.... by taki problem z Radkami 9500 i 9700 & 9800 gdy rdzeń był deczko niżej od otaczajacej blaszki i raczej musisz wyciagnąć karte , looknąć co sie dzieje i czy blok faktycznie jest dociśnięty do rdzenia GPU -nie ma innego wyjścia rdzeń jest dokładnie o 1mm niżej to samo miałem ze wcześniejszym r9800pro, powiedzmy że to jest wyjaśnione, a co z NB ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) (...) a co z NB ??Nie wiem jak to jest z tą płytą główną, którą posiadasz ... ale możliwe jest, że czujnik temperatury chipsetu wcale nie pokazuje temp rdzenia. Często podawana temperatura dotyczy zaledwie jego otoczenia. Edytowane 27 Listopada 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Pierwsze piny wyciete na własnej maszynie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 misio się dorobił ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 misio się dorobił ??Już dawno :blink: Piny ładne ... Misiek pokaz coś nowego :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 misio się dorobił ??Tak piny sa wykonywane na chinskiej "maszynie" włąsnorecznie przerobionej na cnc zebys sobie niewiadomo co nie pomyslał... Jest oczywiscie to ta sama maszyna na ktorej sa robione bloki na nb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Tak piny sa wykonywane na chinskiej "maszynie" włąsnorecznie przerobionej na cnc zebys sobie niewiadomo co nie pomyslał... Jest oczywiscie to ta sama maszyna na ktorej sa robione bloki na nb To byś się nią chociaż pochwalił na fotkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 wlasnie, pokazuj ta maszyne B-) z checia zobacze na czym dziergasz te bloczki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Dosc stare zdjecie ale tak to wyglada, bede miał nowsze zdjecia to pokaze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 A nie ma tam jakichs diabelnie drogich elementow ktore sie szybko zuzywaja (te ostrza/wiertla)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellon Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Z jaką prędkością to frezuje? Te silniczki krokowe to Misiu15go zastosowałeś zdaje mi się nie wielkiej mocy a przez to pewnie przełożenie jest takie że wolno ta twoja maszynka chodzi (a i tak swoje zrobi :wink: ) nie żebym się czepiał pewnie tylko tak się pytam ile trwa frezowanie 1 sztuki. W pionie też masz sterownie czy już sobie odpuściłeś? Bardzo interesująca sprawa :blink: Film jakiś byś nakręcił B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 (edytowane) Z jaką prędkością to frezuje? Te silniczki krokowe to Misiu15go zastosowałeś zdaje mi się nie wielkiej mocy a przez to pewnie przełożenie jest takie że wolno ta twoja maszynka chodzi (a i tak swoje zrobi :wink: ) nie żebym się czepiał pewnie tylko tak się pytam ile trwa frezowanie 1 sztuki. W pionie też masz sterownie czy już sobie odpuściłeś? Bardzo interesująca sprawa :blink: Film jakiś byś nakręcił B-) Silniczki 2Nm całkiem mocne niestety sa duze opory toczenia na prowadnicach przez co predkosci sa niewielkie. Zazwyczaj uzywam predkosci 140mm/min. Maksymalna predkosc na osiach jaka udało mi sie uzyskac to 300mm/min w osi X , 150mm/min w osi Y , oraz 60mm/min w osi Z. Zróznicowanie predkosci zalezy od oporow toczenia dlatego sa one tak rozne. Maszyna jest mało sztywna frezowanie frezami powyzej fi6 powoduje wycoskie wibracje. Sterowanie w Osi Z oczywiscie jest zastosowanie inaczej to nie miało by to sensu. Frezowanie jednego spodu na nb to mniejwiecej 30 minut do tego dochodzi odpowiednie mocowanie ustalanie punktow zero i takie tam ;d aerial - ceny narzedzi zaleza od ich srednicy frez fi 6 ksozt 60-80zł frez fi 3 około 30-50zł, wszystkie narzedzia z weglikow spiekanych mozesz sprawdzic ceny na allegro zazwyczaj tam sie zaopatruje Edytowane 29 Listopada 2006 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kifot Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 pochwal sie lepiej bloczkiem na gpu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 pochwal sie lepiej bloczkiem na gpu :)Jak bedzie gotowy napewno to zrobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...