Skocz do zawartości
Misiu15go

Bloczki Wodne Misia15go (56k Warning)

Rekomendowane odpowiedzi

prawie jak apogee :)...

czekam i ja.

gdyby jeszcze w bloczku gpu wkrecic krocce takie jak na abadonie to bylby hicior :)

Wzorowałem sie na tym spodzie wiec trudno zeby nie był podobny...

MYslałem o tym dało by sie to zrobic jednak wykluczyło by to mozliwosc kroccy nk12 jedynie sm8/10 ale musze sie zorientowac czy takie wystepuja takie katowe obrotowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wzorowałem sie na tym spodzie wiec trudno zeby nie był podobny...

MYslałem o tym dało by sie to zrobic jednak wykluczyło by to mozliwosc kroccy nk12 jedynie sm8/10 ale musze sie zorientowac czy takie wystepuja takie katowe obrotowe

katowe na pewno, obrotowe chyba tez...

w bibus menos trzeba spytac :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest miedz 5mm czy 10mm?

to jest z miedzi 10mm i powiem ze bardzo trudno było wykonac taki spod bardzo ciezko sie nacinało piny

Chciałbym spod zrobic z miedzi 8mm ale nie wiem czy taka dostane napewno wiem ze jest 6mm wiec prawdopodobnie z takiej powstanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale czy jest sens, tak finezyjnego cięcia finów? Przy takim umieszczeniu wlotów nie bardzo.

Przy twoim ustawieniu mamy takie coś:

post-119456-1165414599_thumb.jpg

Jak by umieścić wloty w ten sposób:

post-119456-1165414643_thumb.jpg

Otrzymujemy wtedy takie coś:

post-119456-1165414686_thumb.jpg

Taka moja skromna propozycja, która pewnie da 0,00x stopnia mniej. Z racjonalnego punktu widzenia nic nie daje, natomiast konstukcja otrzymuje kolejne punkty w testach wydajności, którymi kieruje się dość dużo nowych kupujących.

Edytowane przez J.O.H.N.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym wam przedstawic nowy bloczek na cpu :wink:

Top bloku jest wykonany z mosiadzu

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Spod wykonany z 6mm miedzi spod 2,5mm piny 3,5mm

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Jeszcze nie wybrałem ostatecznego froru pinow albo bedzie to taki spod jak na zdjeciu powyzej albo zwykła kratka jednak to wykaze test w pewnym serwisie po tym zostanie wybrany ostateczny spod. Mam nadzieje ze bloczek sie podoba :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Top moim zdaniem rewelacyjny, nic dodać nic ująć.

Mam nadzieje, że niedługo zobaczymy całą rodzinkę "hardtopów" :P

Zdecydowanie teraz beda bloki własnie z takimi topami

Bardzo sie starałem zeby taki był planuje jeszcze grawerke na topie rowniez myslałem o jakims logo ale nie wiem co o tym sadzicie? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie teraz beda bloki własnie z takimi topami

Bardzo sie starałem zeby taki był planuje jeszcze grawerke na topie rowniez myslałem o jakims logo ale nie wiem co o tym sadzicie? :wink:

widac ze sie starales, top wyglada git. co do grawerki to na Twoim miejscu umiescil bym swoj (znaczy Twoj) podpis jakas mala czcionka gdzies na krawedzi bloku, albo reczny podpis cyrklem :lol: zeby wiadomo bylo czyjej produkcji bloczek. albo nawiazujac do Twojej ksywki z forum zrob jakies fajne logo z postacia jakiegos misia :D fajnie by wygladalo, oczywiscie nie na srodku bloku, gdzies na uboczu, malej wielkosci

ps. z seri szalonych/glupich pomyslow- zrob naciecia na topie cos na ksztalt radiatoro-bloku :D coby cieplo oddawal do otoczenia jak zwykly radiator :lol:

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie bedzie ułożenie kroccow? 2420368[/snapback]

ps. z seri szalonych/glupich pomyslow- zrob naciecia na topie cos na ksztalt radiatoro-bloku :D coby cieplo oddawal do otoczenia jak zwykly radiator :lol:

CarsonPoland, można by nawet posmarować tą powierzchnię za oringiem CLP

Edytowane przez bellon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też jestem ciekaw i czekam na odpowiedz Misia15go, ale myślę MaSell, że spód bedzie można zamontować na te dwa sposoby, gdyż otwory są symetrycznie rozmieszczone - chyba? :wink:

CarsonPoland, można by nawet posmarować tą powierzchnię za oringiem CLP

Dokładnie masz racje krocce beda tak jak teraz a spod mozna dowolnie obracac wiec bedzie tak jak na tym zdjeciu

http://forum.purepc.pl/index.php?act=Attac...st&id=11269

piotralek -> bloczek bedzie dostapny juz w przyszłym tygodniu(koło czwartku) , cena 100zł z zapinka oraz kroccami nk12 w kaplecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi