Miazga82 Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Misiek, a zapodaj fotkę całego bloku razem z króćcami! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Jak tylko dokupie złaczki nk12 przedstawie blok rowniez z tymi zdjeciami powinien ciekawie sie komponowac z czerwonymi podkładkami :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 Czekam na Hardtop na Gpu z szybkozlaczkami 1/4 na weze 8/10 :wub: . Oby nie zaslanial ewetualnych radiatorkow na ram :rolleyes: . ja tez :) dobrze gdyby krocce wychodzily do gory, jak w abadonie. P.S. elegancko Ci to wyszło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) czy taki mosiezny top wychodzi duzo drozej niz pleksiany? mam na mysli koszt materialu ps. a jeszcze spytam, jak gruby jest top? 10mm? Edytowane 9 Grudnia 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) ja tez :) dobrze gdyby krocce wychodzily do gory, jak w abadonie. P.S. elegancko Ci to wyszło :) To raczej pewne ze krocce beda skierowane w gore CarsonPoland - > oczywiscie mosiezny top wychodzi duzo drozej od takiego z plexi ale warto dopłacic do tej roznicy, blok zyskuje nowy ciekawy wyglad, jest mniej podatny na zniszczenia/upadki i rózne sytuacje losowe oraz nie ma mozliwosci pekania plexi z powodu jej złej jakosci... Edytowane 9 Grudnia 2006 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 (edytowane) @diverse, będziesz musiał sobie przekręcić spód, bo opór :wink: będzie okrutny :wink: A co do bloku. Fakt, ładny. Z pewnością ciężki. A czy będzie jakiś patent na śniedzenie (korozję)? Można by było jeszcze trochę, skrócić proces producyjny, zrezygnować z wpuszczonych w mosiądz tych 4 imbusów (tzn. nie wpuszczać ich), a w zamian przykręcić nimi na stałe multizapinkę (wyeliminowało by to, te dodatkowe 4 dziury i wgłębienie po bokach), tracimy przy tym estetykę, lecz nie wszystkim na tym zależy, a jednak dzięki temu uzyskujemy mniejszy nakład pracy (koszty materiału i wykonania są mniejsze), tak tylko sobie gdybam, nie bijcie. :oops: Edytowane 9 Grudnia 2006 przez J.O.H.N. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 @diverse, będziesz musiał sobie przekręcić spód, bo opór :wink: będzie okrutny :wink: A co do bloku. Fakt, ładny. Z pewnością ciężki. A czy będzie jakiś patent na śniedzenie (korozję)? Można by było jeszcze trochę, skrócić proces producyjny, zrezygnować z wpuszczonych w mosiądz tych 4 imbusów (tzn. nie wpuszczać ich), a w zamian przykręcić nimi na stałe multizapinkę (wyeliminowało by to, te dodatkowe 4 dziury i wgłębienie po bokach), tracimy przy tym estetykę, lecz nie wszystkim na tym zależy, a jednak dzięki temu uzyskujemy mniejszy nakład pracy (koszty materiału i wykonania są mniejsze), tak tylko sobie gdybam, nie bijcie. :oops: Bo ja wiem czy taki ciezki.... Nie obmysliłem narazie patentu na śniedzenie za to korozji napewno nie bedzie bo miedz nie koroduje z mosiadzem Mozna by skrocic proces produkcyjny ale nie zalezy mi na tym wykonanie bloku trwa długo to fakt ale 5 minut nie robi roznicy tymbardziej ze nie ustalam ceny bloku wegłog jakiejs roboczogodziny robie bloki ktore mi sie poprostu podobaja, czas produkcji ma tutaj znaczenie drugorzedne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) To raczej pewne ze krocce beda skierowane w gore Czy beda to szybkozlaczki kontowe , czy na zycznie bedzie mozna zalozyc obrotowe, ewetualnie zamowic bez kruccy? Jak bedzie przyblizona wysokosc bloczku GPU z kurccami katowymi? Krucze, ale na gwiazdke nam zafundowal prezenty :lol2: . Edytowane 10 Grudnia 2006 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 bloczek pinkny i tyle B) kurde a ja ciągle czekam na nb z mocowaniem na haczyki :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 misiu wstepne rezzerwuje jeden bloczek :) tyle że z króćcami sk8/10 :) odp na 100% dam koło poniedziałku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) Czy beda to szybkozlaczki kontowe , czy na zycznie bedzie mozna zalozyc obrotowe, ewetualnie zamowic bez kruccy? Jak bedzie przyblizona wysokosc bloczku GPU z kurccami katowymi? Krucze, ale na gwiazdke nam zafundowal prezenty :lol2: . Tak beda to szybkozłaczki kątowe obrotowe ( o ile takie dostane wszystko bedzie wiadome we wtorek) mysle ze to beda jedyne złaczki mozliwe w tym bloku... Wysokosc bloku bez kroccy bedzie w przedziale 13mm-18mm Edytowane 10 Grudnia 2006 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Kątowe Panowie, kątowe ;] Nie powiem (a raczej powiem) bloczek syci... Chyba zaczne się przymierzać do ów bloku. I nareszcie homemadeowcy pojeli rzecz ważną, nie pleksa czyni blok pięknym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Szkoda tylko, że cały czas upierasz się przy rozstawie otworów na socket A (ktoś tego jeszcze używa? ) + multizapinka. Moim zdaniem lepiej było by zaprojektować blok, w którym multizapinka była by zintegrowaną częścią topu. Coś a'la Storm, lub Apogee. Estetycznie prezentowały by się to o wiele ładniej niż blok + niezbyt piękna (powiedzmy sobie to szczerze) multizapinka. To takie małe dywagacje ze strony ortodoksyjnego estety ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverse Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 @diverse, będziesz musiał sobie przekręcić spód, bo opór :wink: będzie okrutny :wink: Ja się o siebie nie martwię, bo mam żółte Leszno, które jak na razie bez problemów ciągnie chłodnicę od Żuka, to poprostu wg. mnie jedyna wada takiego ułożenia :wink: . A jaki byłby w przybliżemniu czas premiery bloku na gpu, bo tam po allegro krąży XC1, któren to jest bardzo interesującą ofertą zważywszy na fakt, że moja karta ciągle śmiga na boxowej suszarce, a po odwróceniu XC1 90* w lewo też nie zasłania pamiątek.(chyba :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Szkoda tylko, że cały czas upierasz się przy rozstawie otworów na socket A (ktoś tego jeszcze używa? )Niektórzy używają demie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Niektórzy używają demie ;) ale to sie zwie wymierajacy gatunek :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) Szkoda tylko, że cały czas upierasz się przy rozstawie otworów na socket A (ktoś tego jeszcze używa? ) + multizapinka. Moim zdaniem lepiej było by zaprojektować blok, w którym multizapinka była by zintegrowaną częścią topu. Coś a'la Storm, lub Apogee. Estetycznie prezentowały by się to o wiele ładniej niż blok + niezbyt piękna (powiedzmy sobie to szczerze) multizapinka. To takie małe dywagacje ze strony ortodoksyjnego estety ;) Pomijajac czy ktos tego uzywa bo napewno tacy sie znajda ale tu nie chodzi o to poniwaz rodzajow mocowania jest duzo Przyjmijmy A64, LGA , AMD2 , Intel To mamy podstawowe 4 mocowania musiał bym opracowac 4 rozne topy a kazdy musiał by miec inne wymiary to nie ułatwia mojej pracy. Zwieksza koszty oraz czas wykonania multizapinka jest poprostu lepszym rozwiazaniem a do tego nie oszukujmy sie tanszym, zakup multizapinki bardziej sie opłaca... Edytowane 10 Grudnia 2006 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) Ale Storm, czy Apogge, też ma multizapinkę i o takim rozwiązaniu właśnie myślałem. Edytowane 10 Grudnia 2006 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 ale to sie zwie wymierajacy gatunek :]No nie bądź już taki niedobry :P Miśku mógłbyś wrzucić toto na wage? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serek_s91 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) ta multizapinka nie jest zła ale te łebki śrubek szpecą według mnie. Lepiej by tu pasowały imbusy (oczywiście to moje zdanie :P) Edytowane 10 Grudnia 2006 przez Serek_s91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 No gratulacje - top wyglda naprawde niezle. Koniec z odbarwieniami plexy - solidny material na solidny bloczek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 jaka cenka tego bloczku i ile to cudo ma kosztować ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) Bloczek prezentuje się ślicznie i tego mu nie odbieram, ale multizapinka (w tej formie) będzie go szpeciła. Edytowane 10 Grudnia 2006 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 jaka cenka tego bloczku i ile to cudo ma kosztować ;) Misiu pisał już wcześniej, że 100zł z NK12 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverse Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) A wersja GPU z kątówkami 8/10? I kiedy miałaby się ukazać(2 dni/2 tygodnie)? Bo stoję przed dylematem, czy licytować XC1 gdzieś tak w okolicach 80zł, czy jeszcze poczekać. P.S Mógłby ktoś wysłać zdjęcie, albo chociaż zapewnić, że bloczek na NB nie będzie zachaczał o dłuższą grafikę na DFI nf4 d/ultra? Bo Węgorz wstawił zdjęcia, ale innej wersjii, gdzie NB jest pomiędzy PCIex, które to są wyraźnie dalej od siebie, niż na wersji nf. Edytowane 10 Grudnia 2006 przez Diverse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 A wersja GPU z kątówkami 8/10? I kiedy miałaby się ukazać(2 dni/2 tygodnie)? Bo stoję przed dylematem, czy licytować XC1 gdzieś tak w okolicach 80zł, czy jeszcze poczekać. P.S Mógłby ktoś wysłać zdjęcie, albo chociaż zapewnić, że bloczek na NB nie będzie zachaczał o dłuższą grafikę na DFI nf4 d/ultra? Bo Węgorz wstawił zdjęcia, ale innej wersjii, gdzie NB jest pomiędzy PCIex, które to są wyraźnie dalej od siebie, niż na wersji nf. Gpu mysle ze w przeciagu tygodnia powinienem cos pokazac A co do bloku na nb własnie na ta płyte był projektowany wiec nic nie powinno przeszkodzic przed jego załozeniem na ta płyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 A ja przyznam ze bloczek nawet z multizapinką jest jeszcze ładniejszy. Wiem, takie moje zboczenie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Mógłby ktoś wysłać zdjęcie, albo chociaż zapewnić, że bloczek na NB nie będzie zachaczał o dłuższą grafikę na DFI nf4 d/ultra? Zapewniam Ci, ze nie bedzie...... :D wystarczy? :D a bloczek syci, chociaz z multizapinkją juz mniej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zapewniam Ci, ze nie bedzie...... :D wystarczy? :D a bloczek syci, chociaz z multizapinkją juz mniej ;) Z kad ta pewnosc ze nie bedzie pasował? Poprzednia wersja pasowała to i ta musi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...