bellon Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 odnośnie multizapinek » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Jakiś czas temu robiłem sobie bloczki. Gdy przyszła kolej na wykonanie zapinki, pomocą posłużył mi kolega, który pracuje w firmie wycinającej napisy reklamowe w nierdzewce, ale nie tylko. Rozrysowałem mu różne, różniste projekty zapinek: Jednak najlepsze okazało się najprostsze rozwiązanie: i te same "multizapinki" - ogniwka, na bloczku na GPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverse Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) Zapewniam Ci, ze nie bedzie...... :D wystarczy? :DDobra, dobra, starczy :) miałem wątpliwości, bo złączki są mniej więcej na środku, a zdjęcie węgorza jest z innej płyty. P.S. Ile trzeba w nim dopłacić za sk10? 4zł? Z kad ta pewnosc ze nie bedzie pasował? Poprzednia wersja pasowała to i ta musi icon_wink3.gif Bo pytałem się, nie czy będzie pasował, bo to oczywiste, tylko czy nie będzie zachaczał, bo już nie każdy o takich rzeczach pisze :wink: Edytowane 10 Grudnia 2006 przez Diverse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 odnośnie multizapinek » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Jakiś czas temu robiłem sobie bloczki. Gdy przyszła kolej na wykonanie zapinki, pomocą posłużył mi kolega, który pracuje w firmie wycinającej napisy reklamowe w nierdzewce, ale nie tylko. Rozrysowałem mu różne, różniste projekty zapinek: Jednak najlepsze okazało się najprostsze rozwiązanie: i te same "multizapinki" - ogniwka, na bloczku na GPU Zauważ, że przy niektórych ustawieniach nie będzie można wkręcić złączek. Nie wiem czemu sie tak uwzieliście na tą multizapinkę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellon Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zauważ, że przy niektórych ustawieniach nie będzie można wkręcić złączek.Tak, jest to spowodowane tym, że otwory ustawione sa w narożnikach "po skosie", przy złączkach ustawonych na środku (jak w przypadku bloczka Misia14go) pole manewru jest praktycznie nie ograniczone Nie wiem czemu sie tak uwzieliście na tą multizapinkę :)Klasyczna multizapinka z szeregiem otworów nigdy mi się nie podobała (sama koncepcja - nigdzy nie bedzie w pełni uniwersalna, co chwilę pojawiają sie nowe sockety), lubię rzeczy zoptymalizowane pod konkretne zastosowania, lub w pełni uniwersalne rozwiązania a proste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 bellon -> z całym szacunkiem bo twoje zapinki napewno spełniaja swoja funkcje ale wygladaja beznadziejnie.... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellon Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 bellon -> z całym szacunkiem bo twoje zapinki napewno spełniaja swoja funkcje ale wygladaja beznadziejnie.... :wink:heh... Chodziło mi o koncepcję, a wygląd, tu nie ma, co wyglądać te cztery skromne ogniwka :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Nie trzeba chyba zbyt wyfafinowanego gustu, by stwierdzić, która z tych zapinek jest ładniejsza. Co absolutnie nie zmienia faktu, że sam blok jest bardzo elegancki. Aczkolwiek, gustowna zapinka dodała by mu zapewne smaku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 w sumie racja... ta zapinka lekko na odczep :/ taka standardowa, blok sie wyroznia a zapinka nie :D zrob jakas taka fajna Elo i Pr0 :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) Albo taka :-P Ale to juz wymaga specjalnego profilu topu zeby taka zapinka pasowala. Pozatym ta na swiftechu zaslania caly blok, praktycznie nie byloby widac mosiadzu. Mnie zastanawia fakt umiejscowienia otworow mocujacych zapinke (socketA), kto dzis takie bloczki kupuje, moznaby isc za duchem czasu i zrobic top na s775 i ew przejsciowki z tego na inne (albo naraz 775 i po otworku na 939 bo one ze soba za bardzo nie kolidują). Edytowane 10 Grudnia 2006 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brush Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Wydaje mi sie ze taka zapinka albo poprostu zapinka wychodzaca na rowni z topem byla by fajna ale wtedy wymiary gabarytowe kawalka materialu na top by sie zwiekrzyl i to sporo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Mnie zastanawia fakt umiejscowienia otworow mocujacych zapinke (socketA), kto dzis takie bloczki kupuje, moznaby isc za duchem czasu i zrobic top na s775 i ew przejsciowki z tego na inne (albo naraz 775 i po otworku na 939 bo one ze soba za bardzo nie kolidują).Fakt, bloczki mogłyby mniec tylko s775 i A64, w sumie kto teraz chłodzi wodą inne? Bardzo mało kto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Z kad ta pewnosc ze nie bedzie pasował? Poprzednia wersja pasowała to i ta musi :wink: nie bedzie... zachaczal ;) ha! a chodzilo mi o to, ze "ktos" ma zapewnic, to zapewnilem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverse Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 (edytowane) Hmm, nie da się tak przykręcić topu w stosunku do defaultowego ustawienia, żeby uzyskać taki przepływ, jaki miał być pierwotnie. Po obróceniu o 90* otrzymamy coś, co i ma słaby przepływ i jest mało wydajne :wink: Interesująca dla posiadaczy słabszych pompek(ale głupio brzmi to słowo :) ) byłaby możliwość obrócenia o 45*, co już nie jest możliwe. Powtarzam, że mi to w ogóle nie przeszkadza, ale może komuś nie odpowiadać. Edytowane 10 Grudnia 2006 przez Diverse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) @Diverse: Daj se chłopie siana, przecież to ma tak marginalne znaczenie, że nie ma sensu nad tym dewagować. Edytowane 11 Grudnia 2006 przez J.O.H.N. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Hmm. Bloczek ładny. Ale wydajność... Ciekaw jestem pierwszych testów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2006 (edytowane) Co z bloczkiem na GPU? Czekamy... 8) Edytowane 12 Grudnia 2006 przez piotralek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Misiu, bylem dzis w bibus menos po zlaczki dla siebie i przy okazji dopytalem o to kolanko obrotowe z sk 8/10. nie ma problemu z gwintem 1/4", z wiekszymi juz obrotowek nie maja. jak rozwiazesz ladnie problem z zapinka (tak jak w stormie byloby idealnie imo), ew. tak by nie zeszpecic i do tego bloczek dac do polerki to klienta masz jak w banku :]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Misiu, bylem dzis w bibus menos po zlaczki dla siebie i przy okazji dopytalem o to kolanko obrotowe z sk 8/10. nie ma problemu z gwintem 1/4", z wiekszymi juz obrotowek nie maja. jak rozwiazesz ladnie problem z zapinka (tak jak w stormie byloby idealnie imo), ew. tak by nie zeszpecic i do tego bloczek dac do polerki to klienta masz jak w banku :]. Ja rowniez dzisiaj byłem po złaczki i kupiłem sm8/10 obrotowe na gwint 1/4" i kosztuje 10zł/sztuka :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Ja rowniez dzisiaj byłem po złaczki i kupiłem sm8/10 obrotowe na gwint 1/4" i kosztuje 10zł/sztuka :blink: proste czy kolanka po 10zl? kupilem m.in. 2szt proste obrotowe sk 8/10 z gwintem 3/8 do flowpina i wyszlo cos ok 7zl szt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 proste czy kolanka po 10zl? kupilem m.in. 2szt proste obrotowe sk 8/10 z gwintem 3/8 do flowpina i wyszlo cos ok 7zl szt Obrotowe, katowe na 8/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Kiedy można się spodziewać bloku na Intela z zaczepem haczykowym ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 po bloczku na GPU :P ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Kiedy można się spodziewać bloku na Intela z zaczepem haczykowym ?W najblizszym czasie musze tylko zlecic wykonanie zapinki ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Ostateczna wersja bloczka wprowadziłem pewne zmiany ktore zaowocuja wieksza kompatybilnoscia z płytami dostepnymi na rynku głównie z C2D :wink: Bloczek wyglada swietnie jestem dumny z niego :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 eh kopara mi odpada kurde szkoda zę to s.A a na lga blachy są konieczne bo bloczek miodzio na maxa wizualnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Bloczek syci ^^ bardzo podobają mi się takie topy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Interesuje mnie, jak wielka jest przestrzeń między pinami, a topem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 (edytowane) na trzeciej fotce od dolu troche widac ;) na oko to bedzie ze 2-3mm (wg mnie troche duzo). Misiu troche duzo materialu skrawasz z topu, nie lepiej jak bys top robil z dwoch kawalkow mosiadzu i lutowal Edytowane 14 Grudnia 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Według mnie 2-3mm, to bardzo dużo. 0,5mm było by optymalnie. Ale najlepiej nich wypowie się Misiek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Domyslam sie ze Misiek woli sobie troche wiecej poskrobac niz lutowac dwa kawalki ze zoba... wyda pare groszy wiecej za material ale oszczedza mase czasu bo nie musi sie bawic w frezowanie 2 czesci, lutowac, szlifowac i modlic sie z bedzie szczelne :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...