Misiu15go Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Według mnie 2-3mm, to bardzo dużo. 0,5mm było by optymalnie. Ale najlepiej nich wypowie się Misiek. Jak zapewne zauwazyłes na poprzednich zdjeciach ze jest takie obfrezowanie w okół gwintów i dlatego wydaje sie ze przerwa jest 2mm bo tyle wynosi podfrezowanie. Podfrezowania maja na celu lepsze rozpływanie sie wody po bloku przynajmniej w teorii. Przerwa pomiedzy pinami a topem wynosi 0,5mm ryba - zdecydowanie masz racje nie ma sensu lutowac zajmuje to o wiele wiecej czasu a koszt wykonania jest niewiele nizszy, napewno efekt wizualny takiego lutowanego topu był by gorszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 No to teraz czekamy na resztę rodzinki z mosiężnymi topami... Kiedy bloczek na GPU? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Ja juz rezerwuje jedna sztuke GPU , jaki jej koszt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverse Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 (edytowane) 100 zł? Edytowane 14 Grudnia 2006 przez Diverse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 (edytowane) chyba nie bedzie drozszy od bloczka na GPU. p.s. tez rezerwuje jedna sztuke jesli bedzie w konkurencyjnej cenie i tak wykonany jak na CPU. Edytowane 15 Grudnia 2006 przez teges Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kifot Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 moze sa juz foty bloczka gpu (bety) ? ;> bo nie moge sie doczekac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) talk sobie ostatnio ogladałem forum cnc i na co natrafiłem zgadnijcie ? no oczywiście na fotki misowego sprzęta jak to ktoś tam trafnie nazwał mała maChinka :wink: nieco niepokoi mnie ta biała ciecz ale nie komentuje co to jest :lol: Edytowane 18 Grudnia 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 To jest bardzo tlusta emulsja ktora rozrabia sie z woda....misiek ma akurat te najtansza, po pewnym czasie wali jak zgnile jajka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Albo po prostu olej z wodą. Taki sam kolor jak sie wymiesza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Ehh Tomcat, fotki stare jak świat :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmaro Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 talk sobie ostatnio ogladałem forum cnc i na co natrafiłem zgadnijcie ? nie sztuka się chwalić czyimiś fotkami :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 eh a czy ja mówie,że moje.. swojego cnc nie planuje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 nie sztuka się chwalić czyimiś fotkami :razz: na dodatek pomimo zakazu właściciela zdjęć :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) Nadal czekamy na info odnosnie cen blokow GPU. Uspokoil bys nas tez piszac np , ze nie masz czasu teraz. Wiem, sprzatanie, gotowanie, zakupy, ja np skonczylem krecic sernik i ubierac choinke na ten czas :) . Wesolych Swiat i Szczesliwego Nowego Roku. Edytowane 22 Grudnia 2006 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 pisał przeciez ze 100 zł tak mi sie zdaje <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Heh, ja to czekam na jakiś bloczek full_cover. Misio posiada fajną maszynkę wiec nic nie stoi na przeszkodzie. A ze u nas nie ma dużego wyboru jeśli chodzi o tego typu produkty, to śmiem twierdzić, że cieszyłby się powodzeniem. Masz coś takiego w planie, Misiek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 pisał przeciez ze 100 zł tak mi sie zdaje <_< 100 zł? Wole sie dowiedzec niz gdybac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=220917 Co do bloczka na gpu cena bedzie 100zł lub kilka złotych wiecej tego jeszcze nie ustaliłem Ogolnie jak wiadomo teraz wszyscy maja mało czasu swieta,zakupy itd ale od wtorku-srody prace nad bloczkiem na gpu powinny przejsc w stan bardziej zaawansowany :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T2S Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 bardzo jestem ciekaw wydajnosci tego bloku :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 (edytowane) @misiu > mozesz m/w powiedzieć jak jest z wydajnoscią nowego bloku na cpu względem cube2 pro? PS. Wesołych świat itp itd, bo tak wypada :D Edytowane 24 Grudnia 2006 przez mariush190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Bloczki dostępne na allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Kiedy będą jakieś testy >?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 będzie problem-z tego co wiem to Sam ma opory przed porównywaniem swoich bloków do hm..nie wiem w takim razie jak zrobić testy na pimpie..no ale może coś Misiu15go wymysli..na razie wiem,zę pracuje nad blokiem na gpu do kompletu :D oraz mocowaniem bloka na nb na płyty intelowskie-na to ostatnie sam czekam z utęsknieniem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverse Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Ej, ja rozumiem, że blok na ramy jest fajny i w ogóle, ale gpu był pierwszy, a jakoś tak przycichło w tej kwestii. Jaki jest mniej więcej szacowany termin premiery bloku? Mam nadzieję, że zanim zdążę ogłuchnąć od boxowego chłodzenia na karcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Ja po cichu licze na przyszly tydzen :rolleyes: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) Ej, ja rozumiem, że blok na ramy jest fajny i w ogóle, ale gpu był pierwszy, a jakoś tak przycichło w tej kwestii. Jaki jest mniej więcej szacowany termin premiery bloku? Mam nadzieję, że zanim zdążę ogłuchnąć od boxowego chłodzenia na karcie.Bloczek na gpu bedzie pierwszy niestety jestem uniezalezniony od innych w przypadku zapinek dlatego nie ma jeszcze blokow gpu/nb Mam nadzieje ze sprawa sie bardziej rozwinie i pod koniec przyszłego tygodnia bedzie cos wiadomo EDIT Tak mniejwiecej bedzie wygladac top bloczku na gpu Edytowane 25 Stycznia 2007 przez Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Kolejne zdjecia bloczku na gpu Krocce mozna obracac i uzyskac odpowiednie dla nas połozenie B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Nareszcie jakies konkrety. Faza etuzjazmu dawno mi juz przeszal ale widzac te zdiecia , bede czekal spokojnie ( tak do lutego potem etap :blurp: @#$%^ :twisted2: ) juz widze moj bloczek GPU Full CU & NI. eh, marzenia :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Podobne rozwiazanie jak w moim masterfreezerze, tzn wyfrezowany top pod nakladana zapinke - nawet ksztalt podobny :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 A na intetelowski-haczykowski NB bloczek bedzie na koncu? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...