wegorz91 Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 (edytowane) Witam, mam serie bloczków cube pro Cpu Gpu i ówczesny nb i czy nie będzie problemu z montażem tych bloków na platformie 775?? i czy nb styknie do mobo ASUS P5N-E SLI nForce 650i (wiem że już ktoś wyżej się pytał ale mi tylko o nb chodzi i nie jestem pewien)? a gpu nie będzie za słaby do 8800 ?? Edytowane 3 Marca 2007 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Witam, mam serie bloczków cube pro Cpu Gpu i ówczesny nb i czy nie będzie problemu z montażem tych bloków na platformie 775?? i czy nb styknie do mobo ASUS P5N-E SLI nForce 650i (wiem że już ktoś wyżej się pytał ale mi tylko o nb chodzi i nie jestem pewien)? a gpu nie będzie za słaby do 8800 ?? Jasne ze NB styknie... sam mam taka kombinacje <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 (edytowane) Bloczek na gpu za slaby na 8800? Najstarsza wersja cube'a mysle ze przebija spokojnie wielki cooler z hp ktory masz na karcie defaultowo. Problemem moze byc efektywne schlodzenie pamieci i ukladow zasialnia (dlatego tak powszechne na tych kartach staja sie full-covery, ktore jesli porownac ich wydajnosc pod wzgledem temperatur na samych rdzeniach wcale nie sa takimi wydajnymi blokami). Edytowane 3 Marca 2007 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Bloczek na gpu za slaby na 8800? Najstarsza wersja cube'a mysle ze przebija spokojnie wielki cooler z hp ktory masz na karcie defaultowo. Problemem moze byc efektywne schlodzenie pamieci i ukladow zasialnia (dlatego tak powszechne na tych kartach staja sie full-covery, ktore jesli porownac ich wydajnosc pod wzgledem temperatur na samych rdzeniach wcale nie sa takimi wydajnymi blokami). a czy obowiązkowe jest założenie jakiś radiatorków na memki ? bo na mostek tam na karcie to chyba tak z tego co wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 (edytowane) Napewno nie zaszkodza, a czekam az ktorys z producentow zrobi zestaw radiatorkow na GTX i GTS np : To bez glownego chlodzenia. Wgladalo by to mniej wiecej tak, tyle ze z blokiem GPU Edytowane 3 Marca 2007 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 jest taki zestaw, robi go Swiftech http://www.performance-pcs.com/catalog/ind...oducts_id=21213 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 $30? Panowie dajcie spokój, przecież takie radiatorki można sobie zrobić samemu za ułamek ceny. Wymagania? Linijka, chwilka czasu i odrobina cierpliwości... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 (edytowane) Padło pytanie o gotowy zestaw to dałem odpowiedź <_< Nikt nikogo nie zmusza do zakupu tego zestawu. Edytowane 3 Marca 2007 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Ot, taka moja sugestia. Sam wyciąłem już sporo różnych radiatorków i spisują się świetnie (do przeróbek polecam zwłaszcza radiatory z płyt Intela). Dobra, nie robię już OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOjtas^ Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Nie wiem czy to dobry temat pod to pytanie, ale ostatecznie sprawa dotyczy Miskowego bloku. Kupiony ok rok temu na NB, na DFI NF4. Pytanie: jak zastabilizowac blok na NB? Na DFI mi sie troche kolysal (bezposrednio waz nagrzewnica-NB, przez co przesuniecie nagrzewnicy na obudowie powodowalo kolysanie bloku, co w koncu spowodowalo ukruszenie rdzenia...). Przesiadlem sie na C2D. Plyta Asus P5n-e SLI. Uklad bardzo glupi. Rdzen na plycie nie jest ustawiony polnoc-poludnie, ale skrecony od takiego kierunku o 45 stopni. Montaz ciagle dwu-punktowy. O ile przy DFI przy kolysaniu nacisk rozkladal sie na krawedz rdzenia, teraz calosc idzie tylko na sam naroznik. Mimo podkladem z twardej gąbki udalo mi sie go ukruszyc jeszcze w trakcie montowania calego ukladu (cale szczescie serwis wymienil od reki). Gąbka sie nie sprawdzila (atoci niespodzianka ;) ). Macie na to jakies patenty? (jesli dzial bardzo nietrafiony to sory) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 miałem podobny problem na radeonie 9700PRO bez ramki wokoło GPU- bloczek mi się kołysał, zapięcie 2 punktowe. Co zrobiłem? Ano dokręciłem naprawdę mocno bloczek (bardzo bardzo mocno, karta się troszke wygięła) i... bazooką go nie ruszyłeś ;) Ta metoda sprawdziła się u mnie idealnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Pytanie: jak zastabilizowac blok na NB? Na DFI mi sie troche kolysal (bezposrednio waz nagrzewnica-NB, przez co przesuniecie nagrzewnicy na obudowie powodowalo kolysanie bloku, co w koncu spowodowalo ukruszenie rdzenia...).W temacie o chłodzeniu mostka na DFI ktoś (nie mogę się teraz doszukać) dawał fotki rdzenia, gdzie naokoło zamiast gąbek były dwa małe gumowe kółeczka. Jak masz jakiś zbędny oring to możesz go podłożyć od stron śrubek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 ostroznie i rownomiernie dokrecaj z obu stron, doloz sprezynki, u mnie przy 3 zalozeniu nic sie nie kolysze ;). wzialem mobo na kolana, z tylu trzymalem srubokret, z przodu maly kluczyk i powoli dokrecalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 (edytowane) Dzis dotarl do mnie blok Hardtop GPU, a wiecej info i fotek u mnie w TEMACIE . Az sie prosi o kolego na CPU z miedzianym topem i z podobna zapinka . Edytowane 2 Kwietnia 2007 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias84 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Kupiłem ostatnio na Allegro Cube 2 Extreme i się tak własnie zastanawiam czy bardzo podniesie wydajność oddanie go do niklowania/chromowania bo podobno deczko to pomaga. A na takiej ilości pinów powinno już być zauważalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 (edytowane) Niklowanie ma dwie zalety: - minimalnie gładsza powierzchnia (ponoć) - oraz fakt, że pasty termoprzewodzące lepiej współgrają z warstwą niklu niż miedzi, co owocuje faktem, że zyskujemy te 1 ~ 2*C pomimo faktu, że nikiel jest gorszym przewodnikiem ciepła... :) Edytowane 1 Maja 2007 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias84 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Reasumując: Nie warto sobie tym stopniem tylnych rejonów ciała zawracać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 I łatwiej z powierzchni niklowanej usunąć CLP ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Zapomniałem o tym :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 I łatwiej z powierzchni niklowanej usunąć CLP ;) Tylko po co to robić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Np aby przy sprzedazy kupujacy dostal blok w oryginalnej postaci, a nie uchlastany od CPL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Albo jeśli chcemy zmienić pastę na inną :wink: CLP ma ogromną zaletę - wydajność, ale są też jej minusy - niszczy nr seryjne na procesorze, przy nieodpowiednim montażu, demontażu może doprowadzić do popsucia sprzętu (znam takie przypadki :lol:)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DocPL Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Misio nic nie napisał ale chcę Wam pokazać co dla mnie wydłubał: Zestaw bloczków na ASUSA M2N32SLI Deluxe WiFi RAM, 2 x Mosfety (są różnej wielkości), NB (bloczek na DFI Pro po niewielkich moich przeróbkach), SB (bloczek DFI Pro), i CPU Wykonanie i wyglad - super, jedyny minusik to dość długi czas oczekiwania, ale mnie się zupełnie nie spieszyło a chcialem mieć właśnie taki dedykowany zestaw. Miso - dziekuję :-) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Bardzo fajnie to wygląda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Jest gdzies juz fotka jak bloki na ram wygladaja po zalozeniu ? Bardzo mnie ciekawi ta konstrukcja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Wersja bloczku po lekkim liftingu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Mój bloczek :wink: Fajny jest nie? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Było by super tak jak teraz, ale będzie trzeba założyć paskudną multizapinke i wtedy będzie kicha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Było by super tak jak teraz, ale będzie trzeba założyć paskudną multizapinke i wtedy będzie kicha hehe no właśnie - czy wersja bazowa nie może ybć na S775 ? Chyba większość kompów na forum to ten standard :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) hehe no właśnie - czy wersja bazowa nie może ybć na S775 ? Chyba większość kompów na forum to ten standard :D To jakaś dyskryminacja atlonów czy co?:>: Misiu , zrób na każdy socket osobny top Edytowane 26 Czerwca 2007 przez banditos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...