rafwlkp Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Każdy płyn do zmywania Sidolux'u pomoże. Ja akurat miałem Cleanux pod ręką więc go użyłem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Ja polecam Cilit. U mnie pomógł i to bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Tylko cilit może (co dziwne) zostawić osad na miedzi...próbowałem na małym kawałeczku i ot razy zrezygnowałem... -_- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N0M4D Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 zobacz w sklepie RN tam jest multizapinka, a jak nie to PM do maniakalnego.multizapinka od RN jest pod procesory, ja mam blok na gpu i chce go dać na cpu więc taka zapinka mi się nie przyda bo niema otworow takich jak 6800, ale wykonałem pm do maniakalnego i moze coś z tego będzie ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Wszyscy podaja tu jakies chemikalia... A jakby go tak wygotowac w kwasku cytrynowym ? Nie wiem, nie znam sie, nie smiac sie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Średnio skuteczne, lepsze są "chemikalia". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Toż to prawie to samo co ocet :)) Dodatkowo ten ocet wujowy jest pod tym względem, że zostawia zielony osad.. dokładnie tak samo miałem jak czyściłem swojego dawnego Rekorda octem. Tam jeszcze różowy osad się pojawił :D Generalnie było ciekawie... zielony+różowy+żóltawy+brązowy+biały+"miedziowy" jak widać w chłodzeniu wodnym mozna uzyskać niemal tęcze... Sorry za OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Post pod postem no ale cóż :) Otóż po kąpieli w kwasku, bloczek wyglądą oookropnie... na spodzie pojawiły się jakieś przebarwienia, miedź się cała zaśniedziała jakby, na finach jest zielonkawy nalot, a dodatkowo syfu tego co miało zmyć nie zmyło.. i pytam się poraz kolejny, czym to g***o doczyścić? Zależy mi na jakichś środkach ogólnie dostępnych w handlu, bo mimo, że szukałem to tego Cleanlux'a nie znalazłem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Kreciiiiiiiik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Cleanux dostaniesz w sklepie z chemią domową.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Cilit BANG... są 3 wersje zobacz tą na rdze... Wszystko wyczyści Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 A czym potem go wymyć od np. Cilita? Demineralizowaną czy pod kran? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 (edytowane) A czym potem go wymyć od np. Cilita? Demineralizowaną czy pod kran? Kran i osuszyc :) Ps. Zauwazylismy z Lancem pewna ciekawa rzecz... Cube 1 jest lepszy od Cube 3 :) na C2D... Oba bloki idealne spody :) i czysciutkie. Powiem tylko tyle Hmmmmm <_< Edytowane 1 Września 2007 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Kran i osuszyc :) Ps. Zauwazylismy z Lancem pewna ciekawa rzecz... Cube 1 jest lepszy od Cube 3 :) na C2D... Oba bloki idealne spody :) i czysciutkie. Powiem tylko tyle Hmmmmm <_< serio ? jaka różnica ?? Cube 1 ile ma pinów (mam jkaiś co ma 36 pinów - może podmienię :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Cube 3 - temp w stresie na E6600 @ 3.5Ghz @ 1.525v ponad 60*. Na Cube 1 żadko widze 58* ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 (edytowane) serio ? jaka różnica ?? Cube 1 ile ma pinów (mam jkaiś co ma 36 pinów - może podmienię :D) cuba 1 z kroccami po skosie/przekatnej (chyba wiecie o co chodzi)... ilosc pinow... hmmm chyba kolo 70... Jestem pod wrazeniem :rolleyes: ps. Odrazu mowie ze odpada jakies zle zamocowanie bloku bo oba sa mocowane ana identycznych srubkach z taka sama sila :) zreszta doswiadczenie w wc mam 3 letnie :) Edytowane 1 Września 2007 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 (edytowane) to ja na cube 2 mam po 70*C przy wodzie 35 nie bede wspominał że spód wygląda jak by był robiony pod wpływem procek na 3.4 przy 1.4v i CLP! Edytowane 1 Września 2007 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 masz coś nie tak z zamontowaniem, prawdopodobnie opiera ci się na czymś kondy itp... Ja na cube 2 mam max 51 stopnie orthos stres na 3.8 ghz 1.5v na poharatanym spodzie i nieco przesuniętym w bok bloku bo centralnie zamontowany opiera się o kondy i jest wtedy z 80 stopni stres :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Ps. Zauwazylismy z Lancem pewna ciekawa rzecz... Cube 1 jest lepszy od Cube 3 :) na C2D... Cube pro jest extra for c2d :P CPU ( @ 3100 mhz ) idle ~30, stres ~45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 to ja na cube 2 mam po 70*C przy wodzie 35 nie bede wspominał że spód wygląda jak by był robiony pod wpływem procek na 3.4 przy 1.4v i CLP! To przeszlifuj bloczka i temp sie znacznie poprawią, wiem bo sam tak miałem i szlifowałem. Lanc, tez to moze potwierdzic :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Cube pro jest extra for c2d :P CPU ( @ 3100 mhz ) idle ~30, stres ~45 :blink: Daj mi ten blok :rolleyes: :wink: To przeszlifuj bloczka i temp sie znacznie poprawią, wiem bo sam tak miałem i szlifowałem. Lanc, tez to moze potwierdzic :wink: Ja mogę potwierdzić tylko tyle, że Cube 3 ma strasznie wklęsły spód. Ale Cube 2 to nigdy w ręce nie miałem, to nic nie mówie ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Dobra..bo znów wkraczacie na temat złych spodów w bloku misia... :) A co do wydajności Cube'a 1 to jestem pod wrażeniem ^^ Może ktoś powiedzieć jakie są tempy na Cube Ultra?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 :blink: Daj mi ten blok :rolleyes: :wink: Oj nie :wink: miała być zmiana ale chyba zostaje on jedyny :) Jedna jego wada i przestroga dla jego posiadaczy : TEGO BLOKU NIE PONIKLUJESZ, ZE WZGLĘDU NA LUTOWANĄ PRZELOTKĘ ( PODCZAS NIKLOWANIA Z CYNĄ DZIEJĄ SIĘ OKROPNE RZECZY :? ) wiem, ponieważ Sam próbował z wszystkich swoich sił to poniklować :wink: ale się nie dało ( wielkie pozdro dla Sama i sorka za kłopot z blokami (cpu gpu )) . Ale dzięki tej przelotce blok jest o wiele lepszy od cube 3 :razz: :razz: :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Oj nie :wink: miała być zmiana ale chyba zostaje on jedyny :) Jedna jego wada i przestroga dla jego posiadaczy : TEGO BLOKU NIE PONIKLUJESZ, ZE WZGLĘDU NA LUTOWANĄ PRZELOTKĘ ( PODCZAS NIKLOWANIA Z CYNĄ DZIEJĄ SIĘ OKROPNE RZECZY :? ) wiem, ponieważ Sam próbował z wszystkich swoich sił to poniklować :wink: ale się nie dało ( wielkie pozdro dla Sama i sorka za kłopot z blokami (cpu gpu )) . Ale dzięki tej przelotce blok jest o wiele lepszy od cube 3 :razz: :razz: :razz: Jakiej przelotce ?? Mogę prosić o foto lub jakiś szerszy opis ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 czytaj topic to sie dowiez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 (edytowane) u mnie cube 3 przegrywal w stosunku do apogee gt jakies 8-10 stopni na c2d ( przy mocnym podkreceniu i duzo v na procku nawet wiecej) , wydajnosc tego bloku byla poprostu slaba . wiec wcale sie nie dziwie ze cube 1 z nim wygrywa . jak zobaczylem roznice po zmianie bloczku to az nie chcialem wierzyc ze cube 3 byl taki slaby.... Edytowane 25 Września 2007 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomascamel Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Macie racje 1 jest wydajniejsza przynajmniej na moim Pnetium D... Miałem na chwile 3 bo fajniej wyglada i juz nie mam ... :) bo to bylo w porywach nawet do 5' STRESS (moze i moj gdzies blad byl... ale nie liczy sie, vbo raczej zawsze go powinienem popełniać :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Macie racje 1 jest wydajniejsza przynajmniej na moim Pnetium D... Miałem na chwile 3 bo fajniej wyglada i juz nie mam ... :) bo to bylo w porywach nawet do 5' STRESS (moze i moj gdzies blad byl... ale nie liczy sie, vbo raczej zawsze go powinienem popełniać :P) kurcze jaki teraz jestem dumny ze to wyczailem z Lancem :) :wink: :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomascamel Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 (edytowane) kurcze jaki teraz jestem dumny ze to wyczailem z Lancem :) :wink: :rolleyes: no i koniec... jednak nie wiem o co chodzi... wyszlo zupełnie opdwrotnie na innym ukladzie (inna pompa, inna chlodnica, inna srednica wezy)... wiec chyba nie ma tej zaleznosci.... wydajnosc konkretnej jednostki (bloku) zalezy od reszty ukladu... Edytowane 30 Września 2007 przez thomascamel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 no i koniec... jednak nie wiem o co chodzi... wyszlo zupełnie opdwrotnie na innym ukladzie (inna pompa, inna chlodnica, inna srednica wezy)... wiec chyba nie ma tej zaleznosci.... wydajnosc konkretnej jednostki (bloku) zalezy od reszty ukladu... to jasne i niezaprzeczalne.. Ale Cube1 na tym samym zestawie prezentuje sie lepiej niz Cube3... - przynajmniej moj cube :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...