Misiu15go Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 w adadonie lite 3 ciekawy jest kształt finów/pinów (?) moim zdaniem lepszy niż w Abadonie FULL zresztą testy w środę pokażą co jest lepsze (a abadon full na cpu i niezły jest) www.watercooling.com.pl dlaczego uważasz że spód 3mm to za dużo - uzasadnij swoją wypowiedź :) POzdr. Z tego powodu, że mają do dyspozycji CNC to nie mogli dać spodu 1,5mm lub 1mm to by znacznie podniosło wydajność, bo ciepło z gpu szybciej by przechodziło na piny/piny a tak ciepło się kumuluje w tej 3mm podstawie. Na moje Abadon full jest lepszy przynajmniej pod względem wyglądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 wygląd mi "wisi" za przeproszeniem :) a tym bardziej taka mała różnica jak pomiędzy Abadonem Lite a FULL wersją... wszystko okaże się we środę jak dobrze pójdzie :) POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 wygląd mi "wisi" za przeproszeniem :) a tym bardziej taka mała różnica jak pomiędzy Abadonem Lite a FULL wersją... wszystko okaże się we środę jak dobrze pójdzie :) POzdr. Co do wyglądu to wiem, że ci wysi, ale zawsze walczysz o każde 1C a teraz widać ci też wisi wydajność ahh zdecyduj się :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 gdzie napisałem że wydajność mi "wisi" ? POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Oto bloczek po założeniu oringa gotowy do testów a potem na allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 No więc w moich poprzednich blokach nie było rowków, a oring był ściśnięty tylko o 1/3 jego grubości. Taki bloczek służył mi pół roku i oring nadal jest w doskonałym stanie. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Czy źle widzę, czy tam naprawde jest pęknięcie? (dłuższy kanał z gwintem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Czy źle widzę, czy tam naprawde jest pęknięcie? (dłuższy kanał z gwintem)Jest to (chyba) odbicie krawędzi plexy - spójrz na wyprofilowanie Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Nie ma żadnego pęknięcia. Nadal nie wiem co będe robił za bloczek jako kolejny ale będzie to pewnie bloczek na cpu tylko nie wiem czy zrobić kopie cascade czy własny pomysł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiZaRd Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 ten na GPU ładny bloczek i przestrzen miedzy finami juz lepsza, choc i tak na moje za mała ;p @misu: zalezy jaki bedziesz miał pomysł :!: wtedy sie powie czy twoj pomysł jest lepszy czy ten ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 ten na GPU ładny bloczek i przestrzen miedzy finami juz lepsza, choc i tak na moje za mała ;p @misu: zalezy jaki bedziesz miał pomysł :!: wtedy sie powie czy twoj pomysł jest lepszy czy ten ;p No to tak 1 pomysł to zrobić kopie ala cascade. Jest to bardzo trudne do wykonania. Te rurki, co mają wchodzić w dziurki w podstawie zrobiłbym z mosiądzu a reszta to już nie jest problem. Drugi pomysł to: Kupić kawałek miedzi grubość 15mm obciąć boki i zostawić 3mm spód i jeszcze zrobić finy takie malutkie coś ala pirson pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiZaRd Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 zapodaj dobrymi fotami jakiejs cascady ;] to dobry pomysł jak ci wyjdzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 pomysł jest dobry może zaraz zaczne robić projekt :D http://www.procooling.com/reviews/html/sto..._review_-_1.php Chciałem robić układ dziurek jak w stromie G5, bo jak już robić to porządnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 A ja raczej bym stawiał na coś a'la Prison tylko z brobniejszymi finami i przerwami. Taki bloczek byłby bardzo wydajny i wielozadaniowy ;) (czyt.: pasujący na AMD, Intel i peltiera). EDIT: Weź Prisona i zrób piny i kanały najmniejsze jakie potrafisz - 0.25 mm to było by coś :twisted: wiem że to niewykonalne bez specjalnego sprzętu ale pomarzyć można ;) EDIT 2: A tu masz podstawe pod plekse dla estetów ;) ... oczywiście ten projekt trzeba przerobić tak by zajmował większą powierzchnie i piny były obrucone o 45' względem lini wlot-wylot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Oto gotowy w 100% bloczek na NB. Niedługo trafi na allegro :D Wiem o pirsonie chciałem go kupić spód od kyńka, ale napisał, że jestem partaczem i nie chce, aby jego bloki były źle kojarzone :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiZaRd Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 sorry misiek, ale zciach!e są te finy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Wiem o pirsonie chciałem go kupić spód od kyńka, ale napisał, że jestem partaczem i nie chce, aby jego bloki były źle kojarzone :D Hmm... Ciekawe dlaczego tak sądzi... :P Hehehe... :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Wiem o pirsonie chciałem go kupić spód od kyńka, ale napisał, że jestem partaczem i nie chce, aby jego bloki były źle kojarzone :D Hmm... Ciekawe dlaczego... :P Hehehe... WiZaRd -> Ty widzisz gdzieś finy? Ja widzę piny zresztą musisz się czepiać?? A co do kyńka to przesyła on spody bloczków mech!N-owi i nie chce, aby on miał konkurencje. To dziwne, czemu się nie wstydzi pokazywać bloczków z swoimi topami. A oring ma 2mm grubości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiZaRd Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 finy, piny jedno i to samo ;p wazne ze jest ich mało, są grube, małe przerwy pomiedzy nimi, beda duze opory, woda jak na moje oko za duzo bedzie szła nad nimi, to na tyle z mojej strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 @Misiu15go Kyniek podazywał bloki ze swoimi topami i to nie raz... na tweaku i overclockers.pl POzdr. PS. Top pikuś... ważny jest SPÓD a on je robi idealne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 No niestety misiu, ale dałes plamy troche: :arrow: mało pinów :arrow: kanaliki za wąskie (opory) :arrow: woda będzie płynąć głównie bezpośrednio od wlotu do wylotu, a tylko niewielka część będzie płynąć kanalikami. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 djtomas -> skup się i wczytaj w wypowiedz.... On zarzuca Kyńkowi niestarannosc w wykoniu topu... "To dziwne, czemu się nie wstydzi pokazywać bloczków z swoimi topami." - przeczytaj to zdanie... Jednym słowem... misiu chce pouczać najlepszych.... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Jednym słowem... misiu chce pouczać najlepszych.... :lol: Ja bym może tak nie wyolbrzymiał bo właśnie oglądam blok Kyńka (pozdrawiam) na allegro no i powiem tak, że najlepsze wkręcenie krućća to to nie było Blok Kyńka Fotka 2 i 6 :wink: Coprawda spody są bardzo fajne, ale ja bym kilka rzeczy ogólnie zmienił (np. dał bym oring :) i wkręcił normalne krućce) bez obrazy oczywiście bo niczego nie zarzucam, lecz jest to moje obiektywne zdanie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 djtomas -> skup się i wczytaj w wypowiedz.... On zarzuca Kyńkowi niestarannosc w wykoniu topu... "To dziwne, czemu się nie wstydzi pokazywać bloczków z swoimi topami." - przeczytaj to zdanie... Jednym słowem... misiu chce pouczać najlepszych.... :lol: Najlepszych, ale :lol: :lol: :lol: jak się ma frezarkę to, co za problem zrobić spód idealnie ja mowie o topie, który nie należy do najlepszych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Nie tłumacz się, bo wiem co napisałeś... Od robienia pięknych topów jest mechl!n więc po co Kyniek ma się wysilac... Hehe... no tak -> ale zapewne ty nawet nie wiesz jak owa frezarka wyglada więc możesz sobie pisac... A i jeszcze byś musiał ją obsłużyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Nie tłumacz się, bo wiem co napisałeś... Od robienia pięknych topów jest mechl!n więc po co Kyniek ma się wysilac... Hehe... no tak -> ale zapewne ty nawet nie wiesz jak owa frezarka wyglada więc możesz sobie pisac... A i jeszcze byś musiał ją obsłużyć... Wiem jak wygląda frezarka i nie rób zemnie idioty i zamknij się, bo wychwalanie kyńka jest błędem. Robi świetne spody, ale ceny są kosmiczne. No a topy pozostawiają wiele do życzenia chciałem podać linka do aukcji, ale Grzechu mnie wyprzedził:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Hehehe... nic nie musze robić... Przecież to już jest stwierdzone... Zamknij się - i co? Myślisz (?) ze się zamkne... :P Piszę co sadzę - wiec dlatego Grzechu sądzi tak, ja inaczej... No tak to teraz będziesz swiecił ze - wypolerowałeś plexi... Spód jest ....... więc ten top to możesz sobiie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Hehehe... nic nie musze robić... Przecież to już jest stwierdzone... Zamknij się - i co? Myślisz (?) ze się zamkne... :P Piszę co sadzę - wiec dlatego Grzechu sądzi tak, ja inaczej... No tak to teraz będziesz swiecił ze - wypolerowałeś plexi... Spód jest ....... więc ten top to możesz sobiie.... No na pewno nie przeze mnie Tak myślę Grzechu ma racje ...jest dobry wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiZaRd Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 misiek :!; to jest twój pierwszy ŁADNY top :!: reszta była jak u kyńka :!: po drugie, wydajnosc bloku nie liczy sie topem :!: tylko spodem = wydajnosc :!: nie po to sie ma w/c zeby ładnie wygladało, tylko po to by było wydajnie. co do bloków kyńka, to faktycznie króciec nie był najładniej wkrecony, ale spód jest sliczny :D co do topów....kiedys zacznie robic ładne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 misiek :!; to jest twój pierwszy ŁADNY top :!: reszta była jak u kyńka :!: po drugie, wydajnosc bloku nie liczy sie topem :!: tylko spodem = wydajnosc :!: nie po to sie ma w/c zeby ładnie wygladało, tylko po to by było wydajnie. co do bloków kyńka, to faktycznie króciec nie był najładniej wkrecony, ale spód jest sliczny :D co do topów....kiedys zacznie robic ładne :D Nieprawda ja wole żeby moje Wc było i ładne i w miare wydajne nie stawiam tylko na wydajność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...