Link_mc Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 No więc zaczolem kręcić moj sprzecik..^^ i tak fajnie sie juz tym bawie i ramy polecialy na 333mhz a procek na 166 czyli 3,00ghz procek ma temperature cos kolo 38-39-40* a ramy są chlodne,radiator od procka tez.. i teraz pytanie:) kręcić dalej? może sie coś spalić? czy pierw sie bios zrestaruje czy coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemota Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2004 Jeśli już zacząłeś kręcić to kręć dalej, aż winda będzie się wieszać, nie tak łatwo coś spalić w kompie. Jeśli system przestanie być stabilny to zejdź z ustawieniami ciut w dół i już. Procki 2.4 dobrze się podkręcają, wyniki 3.4 to nie rzadkość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noah Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 ja mojego P4 2.4 spróbowałem puścić na fsb 166 ( 3 ghz ) z napięciem + 110% ( 1,65V ) a ramy na 333 ( po ustawieniu fsb 166 powiny iść tak jak przy fsb 133 - czyli na 200 mhz ). Niestety komp nie wstał :( Musze spróbować jeszcze z napięcie +115% ( 1,725V ) ale wątpie że się uda :( Pomimo że moja płyta jest bardzo stabilna i wydajna, to do podkręcania chyba się kompletnie nie nadaje :( trudno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Link_mc Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 hmm ja jade na napiecu 1.600+ a szyne pci/agp ustawilem chyba na 39/72 jakoś tak:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...