Skocz do zawartości
bbc20000

FARCRY vs. DOOM 3. Ktora wolicie i dlaczego [Ankieta]

Doom 3 vs. Farcry  

12 użytkowników zagłosowało

1. 1. Doom 3 vs. Farcry

• Farcry
      94
    • Doom3
      89

Rekomendowane odpowiedzi

A ten znow swoje :/ Zrob to co pisalem to ci oczka z orbit wypadna jak zobaczysz D3 - 90% roznicy miedzy tym co ja napisalem z tym co ty widziales.Masz idealna maszyne do tego zabiegu wiec uwierz mi - zmienisz zdanie co do gry

ależ zrobiłem tak jak napisałeś. inaczej bym nie pisał głupot :P

zresztą i tak fargraj wygrywa;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba rzeczywiscie zjem swoj telefon  8O

daruj sobie;] ja mam spaczony gust :D

zresztą niedługo hl2 a potem stalker, więc tych gier sie nie porównuje tylko przechodzi i zachwyca po kolei 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zazartuje sobie i powiem, ze za doomem opowiada sie swietny BumpMapping. Jest lepszy niz na PS 2.0 w FC :)

tylko że całkiem spora część ludzi go wyłącza. i cienie zresztą też i twierdzą że cienie nic nie dają :lol: sam zresztą widziałeś;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zazartuje sobie i powiem, ze za doomem opowiada sie swietny BumpMapping. Jest lepszy niz na PS 2.0 w FC :)

tylko że całkiem spora część ludzi go wyłącza. i cienie zresztą też i twierdzą że cienie nic nie dają :lol: sam zresztą widziałeś;]
Ke ???

Ostatnia rzecza jaka bym zrobil to wylaczyl cienie oraz bumpmapping :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ke ???

Ostatnia rzecza jaka bym zrobil to wylaczyl cienie oraz bumpmapping :)

Wtedy to można wyłączyć i samą grę bo nic nie zostaje :P . Doom = cienie + bumpmaping 8) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Far Cry:

Plusy:

-Klimat

-Mnustwo samaczków typu rozbite samoloty i zniszczone czołgi z okresu WWII (dla mnie maniaka militariów to bardzo miły element gry) :veryevil:  

-Budowa wyspy :arrow: Ruiny starych japońskich bastionów, fortyfikacje , bunkry (chodzisz i zwiedzasz, prawie jak wycieczka ) :veryevil:  

-AI przeciwników na przyzwoitym poziomie.

-Normalne giwery :arrow: Desert Eagle, M4,H&K MP5s,G36,Pancor Jackhamer, OICTW, FN P90s i inni :veryevil:  

-Wkońcu można sie zaczaic w krzakach i nikt cie nie zobaczy.

-Wyśmienita grafa.

-Możliwosc poruszania sie pojazdami.

-Znośne wymagania sprzętowe (poza ramem).

-Wiele wiele innych.

Minusy:

-Brak SAVE'u podczas gry.

-Lubi dużo ramu.

Ocena 9,5/10

DOOMIII

Czekam na ram (w drodze 512 :veryevil: ), na gre i wtedy ocenie :veryevil:

OK gre mam i troche pograłęm więc ja ocenie:

Plusy:

-Grafa

-Klimat

-Dzwięk

i to by było wszystko

Minusy:

-Po pewnym czasie sie nudzi

-Liniowa

-Monotonne mapy

-Niektóre bronie sa żałosne np:

1.shotgun :arrow: nie dosc że ma badziewny odgłos strzału to na dodatek ma ogromny rozżut i żeby zabic przeciwnika trzeba do noego podbiec (albo on do ciebie).

2.minigun :arrow: nie dość ze wolno strzela (jak na miniguna) to dodatkowo ma 60naboi w magazynki.

-Inteligencja przeciwników nie za wysoka (otwierasz dzwi, zauważa cie marins-zombi, ty sobie stajesz koło dzwi a owieczka przybiega prosto pod twoja lufe)

-Ostatni boss to rozczarowanie

Ogólnie można by było sie jeszcze do czegos doczepic ale to są moim zdaniem najbardziej rażace błedy. Ogólnie w Far Cry grało mi sie lepiej, i uwazam że Doom III to taka BArdzo dobra strzelanka (ale nie najlepsza) która na początku potrafi wciagnąć, nawet przestraszyć , ale pużniej gra nie zaskakuje nas niczym specjalnym i na dodatek zaczyna nudzic.

Moja ocena to 7,5/10 (naciagane 8/10)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie FarCry. Choć w Dooma dużo na razie nie grałem to wydaje mi się, że nie sprostał oczekiwaniom. Grafika jest dobra, ale do otwartych przestrzeni w FarCry się nie umywa. I jeszcze te wymagania (Doom w zamkniętych, ciemnych korytarzach chodzi gorzej niż FC na zarośniętej lasem przepięknej wyspie). Klimat Dooma też jakoś do mnie nie przemawia. Już chyba bardziej bałem się grająć w AVP2. W Doomie według mnie jest za dużo potworów, a nie wpływa to dobrze na klimat grozy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Doomie według mnie jest za dużo potworów, a nie wpływa to dobrze na klimat grozy.

Dokładnie - mogli spokojnie wywalić 3/4 przeciwnikow a z pozostałych gości zrobić wymagających przeciwników - na pewno większą satysfakcję dało by rozwalnie impa posuwajacego po suficie i chowajacego się za filarami niż 6 zombich, 8 czaszek i 4ech pająków które idą jak kaczki :/ ... Niestety po Moonrail włączylem GODa, zdjąłęm słuchawki i chcę tylko zobaczyć zakończenie :( .... A pomyśleć że w Eye of the Beholder II człowiek grał przez okrągly rok :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdecydowanie far cry,może jest troche przesłodzony i z oklepaną holywoodzką fabułą ale przynajmniej jest jakaś akcja: jazda dżipem,motorówka tudzież lotnia,otwarte przestrzenie -przyznam że się nie nudziłem

w doom3 na drugi dzień grania zaczęło wiać nudą,owszem grafika powalająca,klimat zaje....ale czegoś brakuje,postacie powielone z pierwowzoru,a mi bardziej pasowało tamto otoczenie - gotyckie budowle,zamkowe wnętrza,a tu gram już trzy dni i co-same korytarze.to już było w alienach,idzesz naparzasz i otwierasz drzwi,troche to oklepane ( no przepraszam raz jechałem kolejką),zupełnie jak nowych filmach efekciarstwo kosztem treści,wiem że to shooter ale przydało by się parę odmiennych misji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie znacznie lepszy jest Doom.KLITMAT,zajeb.isty pomysł z latarką,grafika(bardziej mi przypadła do gustu niż ta kolorowanka).

Poza tym nie lubie podchodów(FC),no chyba że w splinterze.

BTW>I tak wszystko pobije HL2.

BTW2>nie moge zagłosować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

-Niektóre bronie sa żałosne np: 

1.shotgun :arrow: nie dosc że ma badziewny odgłos strzału to na dodatek  ma ogromny rozżut i żeby zabic przeciwnika trzeba do noego podbiec (albo on do ciebie).

2.minigun  :arrow: nie dość ze wolno strzela (jak na miniguna) to dodatkowo ma 60naboi w magazynki.

(...)

która na początku potrafi wciagnąć, nawet przestraszyć , ale pużniej gra nie zaskakuje nas niczym specjalnym i na dodatek zaczyna nudzic.

(...)

Dla mnie shotgun jest jedną z lepszych broni i nawet w dalszych levelach (Delta Labs) używm go często.

Druga sprawa to mimo, że na początku też uważałem, że Doom jest nudnawy i monotonny to im więcej gram to nawet zaczyna mi się podobać :P a powieszchnia planety (z okien i kolejki) jest naprawdę super (szkoda, że tak mało jej widzimi).

PS. po co więcej naboi u magazynku (minigun)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze ankieta coś się spie.......

Chciałem oddać glos na Farcry,a okazało się że głos oddany.

ANKIETA JEST TENDENCYJNA :? :wink:

A teraz serio.

Po przejściu ponad połowy DIII,gra zaczyna mnie lekko nudzić.

Grafika niezła,ale monotonna,w FC otwarte przestrzenie,częste zmiany otoczenia i grafika jakby ciut lepsza.

Poza tym w FC przy tych samych ustawieniach miałem średnio 5-8 fps więcej (mimo olbrzymich przestrzeni a nie ciasnych korytarzy).

Muzyka.

Tu DIII faktycznie ma pole do popisu,mroczna i klimatyczna.

Podsumowując.

Gra całkiem niezła,świetny fps,ale tylko to ŚWIETNY nie WYBITNY.

Ostatnim wybitnym fps'em był Farcry,wcześniej Unreal (jedynka ofkoz).

DIII nie spełnił moich oczekiwań.

Naciągana 9 (za audio,bez tego byłoby 8+).

Teraz czekam na HL2,może wreszcie będzie przełom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie shotgun jest jedną z lepszych broni i nawet w dalszych levelach (Delta Labs) używm go często.

Ogólnie w pomieszczeniach 8mx8m tez go uzywam, no ale zabice kogos z shotguna na dystansie 25 metrów jest niezłym wyczynem zwłaszcza na Veteran :lol:

PS. po co więcej naboi u magazynku (minigun)?

Jak na broń która charakteryzuje sie wysoka szybkoszczelnościa magazynek jest za mały (karabinek ma tyle samo i jaka tu logika :?:) i często po wystrzeleniu naboi zostaje jakiś przeciwnik z którym trzeba sie ganiać zanim przeładuje sie broń, a to bardzo drażni i frustruje jak ten ostatni przeciwnik cie zabija bo akurat na niego zabrakło ci naboi :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche przesadzone sa zachwyty nad Doomem

IMHO nie jest wcale straszny (chyba, ze dla dzieciaczkow)

Jak ktos chce sie bac to niech pogra w Silent Hill'a

Ogolnie wole F-C

grafa wcale nie gorsza (albo i lepsza)

bardziej rozbudowana

klimacik miejscami jak w HL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)często po wystrzeleniu naboi zostaje jakiś przeciwnik z którym trzeba sie ganiać zanim przeładuje sie broń, a to bardzo drażni i frustruje jak ten ostatni przeciwnik cie zabija bo akurat na niego zabrakło ci naboi :?

Trzeba strzelać krótkimi seriami :P .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety po Moonrail włączylem GODa, zdjąłęm słuchawki i chcę tylko zobaczyć zakończenie

No to niestety omija Ci najlepsze. Misje DELTA LABS sa najlepsze w tej grze.

Mi się hell podobał strasznie. Szkoda, że więcej nie było takich leveli. Pojawiające się ściany, ścieżki z kamieni, które się składają na oczach gracza. Miodek [ale nie ten profesor ;] ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety po Moonrail włączylem GODa, zdjąłęm słuchawki i chcę tylko zobaczyć zakończenie

Mi się hell podobał strasznie. Szkoda, że więcej nie było takich leveli. Pojawiające się ściany, ścieżki z kamieni, które się składają na oczach gracza. Miodek [ale nie ten profesor ;] ]

O tak tak tak.

Jednak chodzilo mi bardziej o straszenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O tak tak tak.

Jednak chodzilo mi bardziej o straszenie :)

ech .... myślałem że po "piekle" będzie koniec, a tu taka niespodzianka :D ... No to jednak skonczymy gierę po bożemu :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

far cry odpalam na 1600x1200 6x antyalising very high details oraz doom 3 to far cry wyciąga 68 fps a doom 59 fps. dla mnie lepsze:

grafika doom3 10/10 far 10/10

doom3 rządzi światłem

far cry przestrzenią i widokami

lepszą grywalność ma far cry chodź doom 3 też jest ostry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi