t_harry Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 witam dlaczego przy wezach 12mm stosuje sie zlaczki 12mm(zew) mimo, ze wewnatrz maja ok 8-9mm (na moj chlopski rozum to ogranicza przeplyw) skoro krocce 16 mm maja srednice wewnetrzna ok 12-13mm(czyli nie bylo by przewezenia na kroccu) - przeciez waz 12 da sie "jakos" naciagnac na koncowke 16(wrzatek ?) - czy wydajnosc nie byla by lepsza(no i trzymanie)? pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 No to wez wiertlo 10 i rozwierc krocce 12. Da sie :D. Az tak to znowuz nie ograniczaja. Bez przesady. Skoro chcesz stosowac krocce 16 mm to po wala meczyc sie z zakladaniem wezy 12????? Zaloz 16 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Ja nie pojmuje tego. Przeciez 90% bloczków ma gwint 3/8 cala wiec i tak jest węzej, i nie ma różnicy czy dasz kroćce 10/12 czy 16/22. Ja jakos wzrostu wydajnosci nie odczułem po zmiane 10/12 na 12/16. Oczywiscie oprócz tego ze pojawił sie wiekszy porblem z ułozeniem dziadostwa w budzie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 sie tak podczepie troszku :) kupilem sobie spider ex i mam krocca wlotowego 16mm ale wewnatrz jest 12 mm i tak mysle czy da rade zalozyc na to weza 12/16 ?? dlaczego tak ?? bo niegdzie nie moge dostac pozadnych wezy 16mm wew :( dzieki za odpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 VerB pewnioe ze da rady.PRzecież wąż jest elastyczny.Nie mogłęś sam tego sprawdzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 nie mam zadnego weza w domu takto bym jak mowisz sam sprawdzil :( a tak to pytam sie was i polegam na was wiec jak da rade to fajnie juz nie szukam weza 16mm wew tylko zakupie od bladzia :) on ma 5 metrow takiego fajnego :) dzieki za odpowiedz i jeszcze raz sorki ze sie wtraclem ale nie chcialem nowego topica zakladac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...