Niedwiedi Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Wymontowałem ze zjaranego zasilacza wentylator. No i jest w nim taki dziwny dynksik(patrz fotka), coś jakby termistor albo coś w tym stylu. Jak myślicie: co to jest, jak działa, jakie zakresy? Jakiś wewnętrzny regulator temp.? Aha, z wentyla wychodzą only dwa kable, nie było żadnego logicznego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 termistor w tymm miejscu, to raczej gloopota, bo wentyle chyba nigdy nie wshedl by na max obroty z takim chlodzeniem :D qrcze dziwne toto jest ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Bruce nie zapominaj ze powietrze wylatujace z zasilacza jest gorace i dobrze jest ten termistor umieszczony. Kiedys znalazlem podobny wiatrak i tez mial termistorek ale cos bylo zwalone z ukladem kontrolnym do wogule nie zwiekszal obrotow. Niedwiedi podczas pracy zatrzymaj go palcem i zobacz czy sie zatrzyma calkowicie (nie bedzie stawiac oporu) i czy potem ruszy znowu. Jezeli tak to mialem identycznego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2002 Wymontowałem ze zjaranego zasilacza wentylator. No i jest w nim taki dziwny dynksik(patrz fotka), coś jakby termistor albo coś w tym stylu. Jak myślicie: co to jest, jak działa, jakie zakresy? Jakiś wewnętrzny regulator temp.? Aha, z wentyla wychodzą only dwa kable, nie było żadnego logicznego to termistor, do regulacji obrotow ofkozz nie ma trzeciego kabelka, czyli nie masz udczytu obrotow. Mam 3 takie na chlodnicy (92mm) :) tak wiec wiem co moowie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...