Skocz do zawartości
Gość DaMcio

Arctic Cooling VGA Silencer rev. 3.0 ... takie podsumowanie

vga silencer v3 jest :  

37 użytkowników zagłosowało

1. 1. vga silencer v3 jest :

• b. dobry nie narzekam :]
      59
    • nooo moglby byc lepszy :|
      19
    • do D*** >:[
      16

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos moze mi polecic jakies radiatorki na pamieci BGA (takie kwadratowe - tak sie chyba nazywaja) do mojego R9800pro z Silencerem rev. 3? Dobrze by bylo zeby byly one miedziane no i oczywiscie zmiescily sie pod tym Silencerem.

Na allegro znalazlem cos takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33509572 ale szczerze mowiac troche to drogie...

Na komputroniku niestety nic nie znalazlem dla kwadratowych kostek pamieci :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z pełną odpowiedzialnością polecam poniższe aluminiowe :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33448311

super wykonanie, taśma termoprzewodząca, u mnie świetnie się sprawują (pamięci idą 405-415Mhz).

@kiaad : nie krzycz i nie błaznuj, to nie Pc.Lab (czyt. wolna amerykanka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ATI RADEON SAPPHIRE 9600 XT bedzie bez problemow pasowal z VGA Silencer, Rev.3 i czy obowiazkowe jest chlodzenie pamieci na karcie skoro jej nie podkrecam?

Będzie pasował - miałem HISa 9600XT Turbo i wszystko grało (dokładnie z tą rewizją Silencera).

Pytanie nr2 - nie musisz. Kropeczka. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ATI RADEON SAPPHIRE 9600 XT bedzie bez problemow pasowal z VGA Silencer, Rev.3 i czy obowiazkowe jest chlodzenie pamieci na karcie skoro jej nie podkrecam?

Będzie pasował - miałem HISa 9600XT Turbo i wszystko grało (dokładnie z tą rewizją Silencera).

Pytanie nr2 - nie musisz. Kropeczka. ;)

7 dni :D

ale jest ODP :!: 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powtorze sie, ale w poprzednim temacie nikt nie udzielil mi odpowiedzi...:-)

Czy ktos z Was montowal AC VGA S NV3 na (http://4max.pl/default.asp?g=141&gg=19&produkt=1054) na Gf5900XT Gainwarda? Zastanawiam sie nad kupnem tego chlodziwa, ale nie wiem, czy nie beda przeszkadzaly radiatory na pamieciach.

dzieki za odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze mi ktoś wytłumaczyc jak podłaczyc zasilanie wiatraczka z AC vga Silencer rev3 (2 pinowa wtyczka do 3 pinowego gniazda na mojej gigabyte 9600pro ?

Wpiąć dwupinową wtyczkę z Silencera w miejsce pinów czarnego i czerwonego standardowego wiatraka, oczywiście tak by zachować zgodność kolorów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten silencer jest fajny itp, ale ostrzegam:

jak go kupilem i zamontowalem to chodzil mi ok, myslalem ze jest super, temperatury niskie, podkrecanie - zadowolony bylem,

ale jescze raz ostrzegam:

wczoraj zabil mi radeona, po 3-4 miesiacach dzialania,

ostrzegam przed nim!!!

nawet jesli sie wam wydaje ze odbrze dziala i chlodzi to wywalcie to poki karta sprawna!!

moj radek byl nie krecony i padl jak bylem w windowsie

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=157963

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi na moim radku 9600 Pro działa już od ponad 1,5 roku i nic się nie dzieje, był kilka razy wyjmowany do czyszczenia i nic się nie dzieje niedobrego z moja karta więc nie wiem czemu niektórym padają a niektórym nie. Najlepszym wyjsciem byłoby do tego chłodzenia zamontować czujnik termiczny - im wieksza temp. tym szybciej kreci sie wentylatorek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi