ntgd Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Witam. Chciałem sie dowiedziec w jaka płyte głowna powinienem sie wyposazyc zeby moc co nieco wycisnac z Athlona Palomino XP1600+ . Prosze kogos rzetelnego o odpowiedz. Pzdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Powinieneś pomyśleć o jakiejś płycie na Via KT333 i piąć w góre z FSB. Dużo nie pociągniesz bo to palomino ale czemu nie bawić sie :wink: Wiem że Soltek 75 KAV na KT133A miał niezłe osiągi i oferował FSB koło 300MHz może taka płytka. Jak będziesz wybierać to zwróc uwage na możliwośc zmiany v-core (jak najwięcej V) i na płynną regulacje FSB (najlepiej co 1 MHz) Warto wspomnieć że po podwyższeniu FSB inne sprzęty (PCI i AGP, oraz dyski) też dostają po pupie więc lepiej brać z zablokowanymi wartościami. Pozdro i miłego OC :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Palomino jak puścisz 10,5 x 166 masz 2100+ a to już całkiem całkiem. Ja tam już bym wolał coś od kt 400 i młodsze a najlepiej nf2 ultra. Przecież nawet najmłodsze płyty pod AXP obsługują palomino. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgd Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Jednej rzeczy nie rozumiem. (...)więc lepiej brać z zablokowanymi wartościamiZ zablokowanymi wartosciami czego ? Zalezy mi także zeby mobo posiadało AGP x8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgd Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Przeszukałem troszke forum i znalazłem dwa typy : Prosze aby ktos pomogł mi w wyborze :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boorak Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Ja polecam ASrocka.Ja polecam ASrocka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Z dwojga złego asrock lepszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniaq99 Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 ja mam palomino 1600+ na dosc starym asusie a7v266. pokrecic, nie pokrecisz, ale chodzi stabilnie, nie narzekam. ps palomino da sie puscic na 166 MHz?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boorak Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Ja swojego palomino max na fsb 152, ale na słabej płycie bez blokady pci/agp. Ale na fsb 166 to raczej nie pójdzie, nawet na dobrej płycie (chociaż pewnie są wyjątki). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 pojdzie pojdzie (vide BENITO ) ale z obnizonym mnoznikiem :wink: Powinieneś pomyśleć o jakiejś płycie na Via KT333 i piąć w góre z FSB. Dużo nie pociągniesz bo to palomino ale czemu nie bawić sie Wiem że Soltek 75 KAV na KT133A miał niezłe osiągi i oferował FSB koło 300MHz taa KT133A i do tego SDR ful wypas sprzet ;-) a z tym fsb to ustawic to sobie mozna ale realne FSB na KT133a to jest 147-155 max ... brak wyzszego dzielnika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...