Skocz do zawartości
PITmaster

Coppermine i Tualatine - temperatury

Rekomendowane odpowiedzi

Coppermine Celeron 900 przy fsb=125 miał temperaturę 37stC bez obciążenia w Windows.

Tualatin Celeron 1300 przy fsb=116 ma temperaturę 51stC podobnie bez obciążenia. Czy to aby nie nazbyt wysoko? Czytałem w necie, że Tualatin powinien grzać się zdecydowanie mniej od Coppermine ze względu na swoją architekturę i niższe zasilanie (takie dokładnie jest 1.55V).

PITmaster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy tualatin sie mocniej grzeje, ale temperatury masz za wysokie. ja na celku 667@1090 mialem max 42 st. srednio, zalezalo od dnia :), czasem to nawet 38 nie przekraczal (a jak nic nie robilem to i 17 st mial :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam, ze w lato jest mozliwa taka temp. jak sie kiepsko pasta posmaruje i wiatraczek kiepskiej jakosci zamontuje.

Kiedys na C 1.2 @ 1.6 nie przekraczalem 40`C w zime i 45`C w lato (jezeli dobrze pamietam).

Chyba raz widzialem 50`C ale to skrecilem (na noc) obroty wiatraka na 1300 i zapomnialem pozniej przyspieszyc, a odpalilem jakas gre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj lekko ukryszony Coppermine 1000@1159MHz grzal sie do 65 stopni. Po zastosowaniu pasty spadlo do 48 stopni :) Komp jest dosc zabudowany, obudowa zamknieta, radiatorek z miedzianym spodem, 2 dodatkowe wentyle w obudowie :)

Jaki jest sens wpinania dwoch wiatrakow w bude jak masz zabudowana ze wszystkich stron ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...