PITmaster Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Coppermine Celeron 900 przy fsb=125 miał temperaturę 37stC bez obciążenia w Windows. Tualatin Celeron 1300 przy fsb=116 ma temperaturę 51stC podobnie bez obciążenia. Czy to aby nie nazbyt wysoko? Czytałem w necie, że Tualatin powinien grzać się zdecydowanie mniej od Coppermine ze względu na swoją architekturę i niższe zasilanie (takie dokładnie jest 1.55V). PITmaster Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 ta temperatura Tualatina jest faktycznie wysoka, duzo zalezy od chlodzenia - ja mam "dobre" chlodzenie i mam taka temp podczas obciazenia 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxxx Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 nie wiem czy tualatin sie mocniej grzeje, ale temperatury masz za wysokie. ja na celku 667@1090 mialem max 42 st. srednio, zalezalo od dnia :), czasem to nawet 38 nie przekraczal (a jak nic nie robilem to i 17 st mial :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witchman Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 ja mam tualatina 1.2 ghz @ 1.4 ghz i temp nie przekracza 35 stopni ! Chlodzony jest radiatorem od P4 z miedzianym rdzeniem + cooler boxowy od celerona :] 51 stopni to cholernie duzo :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Podejrzewam, ze w lato jest mozliwa taka temp. jak sie kiepsko pasta posmaruje i wiatraczek kiepskiej jakosci zamontuje. Kiedys na C 1.2 @ 1.6 nie przekraczalem 40`C w zime i 45`C w lato (jezeli dobrze pamietam). Chyba raz widzialem 50`C ale to skrecilem (na noc) obroty wiatraka na 1300 i zapomnialem pozniej przyspieszyc, a odpalilem jakas gre. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Moj lekko ukryszony Coppermine 1000@1159MHz grzal sie do 65 stopni. Po zastosowaniu pasty spadlo do 48 stopni :) Komp jest dosc zabudowany, obudowa zamknieta, radiatorek z miedzianym spodem, 2 dodatkowe wentyle w obudowie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Moj lekko ukryszony Coppermine 1000@1159MHz grzal sie do 65 stopni. Po zastosowaniu pasty spadlo do 48 stopni :) Komp jest dosc zabudowany, obudowa zamknieta, radiatorek z miedzianym spodem, 2 dodatkowe wentyle w obudowie :) Jaki jest sens wpinania dwoch wiatrakow w bude jak masz zabudowana ze wszystkich stron ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Z przodu i z tylu obudowy mam jakies tam dziurki, wiec cyrkulacja powietrza jakas tam jest. Az tak calkiem zabudowany komp nie jest ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 moj tez jakos dziwnie z tymi temp. na niekreconym z zastosowaniem tunelu (two fans 80x80) mam za dnia 42*C, po podkreceniu na fsb 124, mam 46-47*C, w nocty temp. nizsze o 2*C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...