IronField Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2004 Pytanie: Jak ktoś kręcił tą kartę to jaki max. uzyskał wynik w 3dMArk 2k1 i 2k3 ?? Jeśli nikt nie kręcił TI to proszę o podnie wyników na innych GF2. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 testowanie pod 3dmarkiem 2k3 mija się z celem, tyle Ci powiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IronField Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 testowanie pod 3dmarkiem 2k3 mija się z celem, tyle Ci powiem. Wiem, że GF2 nie ma obsługi DX9 itp. , ale tak z ciekawości chciałbym wiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 ja na gf2mx i atnku 1.3 miałem 164 w 3dmarku03 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_d Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Ja na tym co mam w opisie oprócz procka (wcześniej miałem athlona xp 1800+) i grafie podkręconej: gpu - 250@275 i pamięci 400@430 w 2k1 miałem ~4900, a 2k3 ~200 :cry: (chyba). Nad kartą można jeszcze trochę popracować ale trzeba mieć wydajniejsze chłodzenie niż to firmowe. IronField napisz ile marków uzyskałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IronField Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 2001- niecałe 6000 :) 2003- chyba coś koło 300 :evil: Dowodów na to nie mam narazie, niedługo będę kręcił na maxa, to podam razem z linkami. I jeszcze jedno pytanie: Jakich sterów używacie? Bo ja ostatnio zainstalowałem 6.1.7.6 i wynik spadł do prawie 5300 3dmarks. Myślę że cześć z tego to zawalony windows. U mnie chyba sprawowały się chyba najlepiej 43.xx. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_d Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 No to niezły wynik 8O ale zapodałbyś jeszcze o ile podkręciłeś i czy chłodzisz to czymś specjalnym czy standardowo. Co do sterowników to te z serii 6x.xx jakoś u mnie niezbyt wydajnie działają. Uważam serie 4x.xx i te niższe z 5x.xx za udane. Tak dokładnie to nie potrafię ocenić, które najlepsze :lol: A i jeszcze jedno. Masz lepszego kompa ode mnie :evil: więc dzięki temu masz też więcej marków :x . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IronField Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 265/444Mhz ale teraz będę podchodził pod 465, zobaczymy co z tego wyjdzie. Z chłodzenia standardowego został tylko radiator na chipsecie. Dołożyłem, mocniejszy wiatrak i radiatorki na pamięciach. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witchman Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Hyhy moj GF 2 mx 400 kreci sie puki co zgodnie z opisem, ze standardowych 200/143 @ 250/160 (w porywach do 170) ale jeszcze nie mam radiatorkow na pamieci.... licze ze pamiec wejdzie powyzej 200mhz... puki co mam 3553 punkty w 3dmark1 na podkreconym celku do 1.4 ghz :) 3dmark3 nawet nie odpalalem bo szkoda ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario_t Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 U mojego qmpla MX400 wykrecilem na 266/180. Rdzen na samym radiatorku... Ale pewnie rdzen by poszedl wiecej, ale w PowerStrip skonczyl sie suwak :P Dodam, ze jest to wersja 64bitowa wiec wydajnosc i tak lipa :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 U mojego qmpla MX400 wykrecilem na 266/180. Rdzen na samym radiatorku... Ale pewnie rdzen by poszedl wiecej, ale w PowerStrip skonczyl sie suwak :P Dodam, ze jest to wersja 64bitowa wiec wydajnosc i tak lipa :roll:Rdzen na samym radiatorku.. A przeszedl 3dmarka ? Czy tylko pod windowsem testowales? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario_t Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 U mojego qmpla MX400 wykrecilem na 266/180. Rdzen na samym radiatorku... Ale pewnie rdzen by poszedl wiecej, ale w PowerStrip skonczyl sie suwak :P Dodam, ze jest to wersja 64bitowa wiec wydajnosc i tak lipa :roll:Rdzen na samym radiatorku.. A przeszedl 3dmarka ? Czy tylko pod windowsem testowales? 2001 przeszedl, i to nie raz :) 3x pod rzad przeszedl :)musze mu dac mojego coolerka na gpu i wtedy sprawdzic wyniki... i znalezc program ktorym bede mogl wiecej podkrecic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witchman Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 z doswiadczenia wiem ze krecenie rdzenia daje male efekty, lepiej zaopatrz pamiatki w radiatory i wykrec powyzej 200... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 do 3dmakra 2001 polecam jak i wszyscy chyba stery 44.03 !!! bedziesz mial najwiekszy wynik! nowe stery nie maja optymalizacji pod marka 2001 i dlatego amsz gorszy wynik, ogoleni wyniki twoje jak na ten sprzet sa super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 z doswiadczenia wiem ze krecenie rdzenia daje male efekty, lepiej zaopatrz pamiatki w radiatory i wykrec powyzej 200... dziwne bo wg mnie bardzo dobre efekty daje krecenie rdzenia i pamieci tylko czasami przy kartach z pamieciami 64bit rdzen daje male wyniki bo pamieci go blokuja ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario_t Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 z doswiadczenia wiem ze krecenie rdzenia daje male efekty, lepiej zaopatrz pamiatki w radiatory i wykrec powyzej 200... dziwne bo wg mnie bardzo dobre efekty daje krecenie rdzenia i pamieci tylko czasami przy kartach z pamieciami 64bit rdzen daje male wyniki bo pamieci go blokuja ;] Dokladnie... u qmpla rdzen na 266MHz jest niewiele lepszy niz na 200MHz :P Prawie niezauwazalnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IronField Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 No u mnie przedewszystkim kopa dają pamiątki, na rdzeniu słabiutko, każde 5mhz ~ 30-50marks. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...