Skocz do zawartości
Spedy

Volano 7+ i płynna regulaja obrotów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

wlasnie padł mi przełacznik (ten orginalny) obrotów wentyla ( grałem partyjke w Cs i nagle cicho sie jakos zrobilo w obudowie :P i komp sie wylonczyl ) :lol: smiga tylko na najwyzszych obrotach (6000 rpm wyje jak samolot :D )

Więc chcem kupic jakis kontroler do płynnej zmiany obrotów i zastanawiam sie nad :

Zalman FAN MATE 2 (-Zakres regulacji napięcia: 5~11V +-2% -Dozwolona moc wiatraków: 6W lub mniej a Volcano ma 6.6 W bedzie to cos przeszkadzalo ? )

PENTAGRAM FREEZONE Fan Speed Controller ( Zakres regulacji napięcia: 5,5~12V +-2%)

lub to http://allegro.pl/show_item.php?item=29200017

Dzieki za pomoc

Ps : samemu nie chcem robic bo za leniwy jestem :twisted: zreszta jako młody tatuś czasu brak :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis dostalem Zalmana kabelek dosć dlugi , nawez zapsu zostalo jak poza bude poprowadzilem :D

Chobo : moze dosztukuj dłuższy , ja tak zrobilem z kablem do przeloncznika 2 katod Uv :D

Ps: cos forum coraz wolniej wieczorami chodzi :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale od tyłu Ci to wyalzi ten regulator czy od prozdu,jak go zamocowales zeby sie nie "chmajtał"?:)

Z przodu , zeby był pod reką :D a zmocowalem go taśma obustronnie przylepna , byla w pudełku 8) można kupic w supemarkecie większym :wink:

he tera w budzie mam 32 C (duszno strasznie :lol: ) a CPu 41 C zakrecony na 1963 mhz (był na 2,3 ghz ale LATO wiec niech odpoczywa ) - napiecie standartowe 1.62 , i 3600 obrotów :P , czas kupic jakąs dobra paste bo caly czas lece na Titanie za 5 zł hah :twisted:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA mam fan mate od Pentagrama QC 80 czyli ten sam co zalman,ale jak to gó-wno wyciągnać za obudowe?Bo ma za króki kabel i jest nie wygodne,jak wy rozwiązałiście ten problem?

Bardzo łatwo - dosztukować kabelki (potrzebna tylko lutownica, można też bez + koszulki termokurczliwe lub taśma izolacyjna) - ew. wykonać przejściówkę...

Można także wykonać przedłużenie samogo pokrętełka nakładając koszulkę termokurczliwą lub (na wcisk) kawałek gumowego wężyka. Na koncu można "zamontować" np. plastikowy "łebek"... 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi