krzysiek487 Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Od kilku dni mam problem z Udostępnianiem połączenia internetowego i nie mogę sobie z tym poradzić więc liczę na waszą pomoc. Opis problemu: Wcześniej kożystałem z Udostępniania i wszystko działało bardzo dobrze. Jednak pewnego dni azachciało mi się wyłączyć Udostępnianie we Właściwościach połączenia bezprzewodowego(mam internet z sieci WLAN). Po ponownym uruchomieniu komputera chcąc włączyć udostępnianie otrzymuję taki komunikat. Próbowałem również kreatorem konfiguracji sieci, ale nie przyniosło to efektów. Odinstalowałem kartę sieciową i aplikację dostępową oraz ręcznie wyczyściłem rejestr systemowy. Po ponownej instalacji driverów problem nie znikł :( System przeskanowny standardowo(ad-aware, antywirus), brak innych problemów z siecią. Mam XP Pro + SP1 oraz sprawną sieć domową(dwie sieciówki połączone skrosowaną skrętką). Komputer mam widoczny w otoczeniu sieciowym (net config server /hidden:no). Zapewne rozwiązanie problemu jest banalne, ale najprostsze rzeczy stają się nieraz najtrudniejszymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Jak próbujesz zmieniac parametry połaczenia podczas gdy połaczenie z siecią jest aktywne to moze wywalic bład.Tak mie sie zdaje. Użyj polecenia wyłacz w ikonce systemowej i wtedy spróbuj zmienic. Looknij tez na nowsze stery, mam radiówke i czasem zdziała cuda :wink: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek487 Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Próbowałem już z wyłączonym połączeniem i dalej lipa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 taaaaaaaak, no wiec sprawdx najnowsze stery na witrynie producenta,druga to napisz na jakies specjalistyczne sieciowe forum-gogluj(moze pomogą) i napisz jakie efekty :wink: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...