Marty Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 No właśnie karta zaczynała świrować od jakiegoś czasu więc w końcu otworzyłem kompa i okazało się, że wiatraczek normalnie stoi 8O. To i tak nieźle że artefakty dopiero teraz zaczeły sie pojawiać, bo nie wiem ile tak działał. Co zamontować zamiast? Macie jakieś typy? Chodzi mi o coś co by chłodziło i było dość tanie. W sumie to karta jest jeszcze na gwarancji także mogę ją odesłać, ale wtedy wróci za miesiąc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Normalny wentylator 80x80 i bedzie tani i sporo wydajniejszy. A gdyby odesłać teraz karte na gware to można by dostać jakąś lepsza ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 jakis stary cooler od cpu, wentylator puscic na 5/7v i bedziesz mial chicho i wydajnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marty Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 A gdyby odesłać teraz karte na gware to można by dostać jakąś lepsza ?? Wiesz, też o tym pomyślałem :lol: , ale wydaje mi się, że jak wyślę z wentem to go wymienią a żeby dostać nowszą to musiałbym chyba puścić FAR CRY'a w MAX DET i z AAx4 i go tak zostawić na dobę :-). Tego by nie wytrzymał... :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 VGA Silencera zaloz :) wydatek niecalych 60 zlotych a otrzymujesz porzadne ciche chlodzenie dzieki ktoremu podkrecisz GPU bez obaw o nadmietrna temperaturke :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marty Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 A gdzie kupie cuś takiego? Ja myślałem o takim Realteku http://www.polpc.pl/?a=product&product_id=...&from_grupa=168 Chodzi o to, że szlag trafi gwarancję jak się sam dobiorę. A tak właśnie mi przyszło do głowy, żeby może spalić kartę i wtedy ją na gwarancję odesłać. Wtedy dostanę nową :-). Pewnie szybszą bo 9500 pro już nigdzie nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Ja kupilem w cooling.pl w ich sklepie firmowym mozesz zajrzec na ich web'a VGA Silencer ver.3 i tam zamowic. Wg. mnie kiepski ten zestaw co pokazales. Maly ten wentylek na GPU a i tylko 4 radiatorki na memorki a R9500 ma przeciez 8 kostek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marty Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 No fakt, ładne. A montuję toto zamiast tego radiatorka, który już mam, czy poprostu zostawiam ten rozwalony wiatraczek i wentylatorek i to działa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 VGA Silencer. Mi by sie nie kciało czekac miesiąc na zrobienie z gwarą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 na allegro sa Silencer'y w granicach 55 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Chodzi o to, że szlag trafi gwarancję jak się sam dobiorę. A tak właśnie mi przyszło do głowy, żeby może spalić kartę i wtedy ją na gwarancję odesłać. Wtedy dostanę nową :-). Pewnie szybszą bo 9500 pro już nigdzie nie ma.tylko gorzej będzie jak zamiast lepszej karty dowalą ci 9600 pro a znając życie tak najpewniej będzie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Ja na Twoim miejscu bym sie nie zastanawial. Lepsza karta od Twojego 9500 pro jest w tym momencie 9800 (pro). Oczywiscie chodzi mi o karty aktualnie dostepne na rynku. A takiej na pewno nie dostaniesz. Kup lepiej silencera jezeli karta sie nie przegrzala i masz z glowy. A na silencerze pieknie sie karty kreca... Ja na 9500@pro uzyskalem 380Mhz na rdzeniu. Naprawde nie polecam oddawania jej na gware jezeli karta sie nie przegrzala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Marty ja tam mialem wczesniej wlasnie FICa R9500PRO w zestawie z Zalmanem 80A-HP i wiejacym na niego Zalmanem 92x92mm (7v). pieknie sie krecil 370/325 i adekwatnie 15200 w 3dmark2001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marty Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Cool, zaraz wobec tego pewnie zamówię silencera... a jak kręcicie karty? Czy Riva tuner to się jeszcze do tego nadaje czy harwarowo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marty Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Ale przy montowaniu VGA silencera muszę zmieniać tamten wentylator, cz wystarczy sam radiator + silencer wtedy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 nie bardzo rozumiem co masz na mysli "cz wystarczy sam radiator + silencer wtedy?" :?: jak montujesz silencera to wywalasz stary radiator :) u mnie rdzen spokojnie 275@375, pamiatki duzo gorzej niestety :( krece RadLinkerem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marty Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Mam jeszcze tylko jedny pytanie - jak głośny jest silencer w tym szybszym trybie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 wg. wykresow na opakowaniy w "high speed fan mode" jest tak samo glosny jak cooler na r9800pro. Ale wg. mnie jest cichszy aczkolwiek slyszalny. Na noc musze przestawic go na "low speed" i wtedy mozna spokojnie spac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Z tym ze na high moj radek 9500@pro szedl na 380MHZ a low 360MHz roznica w predkosci byla niezauwazalna, a silencer na low jest nieslyszalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marty Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 A jakiego miałes RADKA? Bo nie wiem czy tylko FICi są tak śmiesznie zrobione. Np. Na wszystkie pamięci po prostu NIE DA SIĘ zamontować radiatorków, bo na jedną z nich zachodzi zasilanie karty. Dlatego skłaniam się ku czemuś mniejszemu niż silencer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...