Skocz do zawartości
Marty

FIC ATI 9500 pro - padnięty wentylatorek - co zamiast?

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie karta zaczynała świrować od jakiegoś czasu więc w końcu otworzyłem kompa i okazało się, że wiatraczek normalnie stoi 8O.

To i tak nieźle że artefakty dopiero teraz zaczeły sie pojawiać, bo nie wiem ile tak działał. Co zamontować zamiast? Macie jakieś typy? Chodzi mi o coś co by chłodziło i było dość tanie. W sumie to karta jest jeszcze na gwarancji także mogę ją odesłać, ale wtedy wróci za miesiąc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdyby odesłać teraz karte na gware to można by dostać jakąś lepsza ??

Wiesz, też o tym pomyślałem :lol: , ale wydaje mi się, że jak wyślę z wentem to go wymienią a żeby dostać nowszą to musiałbym chyba puścić FAR CRY'a w MAX DET i z AAx4 i go tak zostawić na dobę :-). Tego by nie wytrzymał... :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie kupie cuś takiego? Ja myślałem o takim Realteku http://www.polpc.pl/?a=product&product_id=...&from_grupa=168

Chodzi o to, że szlag trafi gwarancję jak się sam dobiorę. A tak właśnie mi przyszło do głowy, żeby może spalić kartę i wtedy ją na gwarancję odesłać. Wtedy dostanę nową :-). Pewnie szybszą bo 9500 pro już nigdzie nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o to, że szlag trafi gwarancję jak się sam dobiorę. A tak właśnie mi przyszło do głowy, żeby może spalić kartę i wtedy ją na gwarancję odesłać. Wtedy dostanę nową :-). Pewnie szybszą bo 9500 pro już nigdzie nie ma.

tylko gorzej będzie jak zamiast lepszej karty dowalą ci 9600 pro a znając życie tak najpewniej będzie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na Twoim miejscu bym sie nie zastanawial. Lepsza karta od Twojego 9500 pro jest w tym momencie 9800 (pro). Oczywiscie chodzi mi o karty aktualnie dostepne na rynku. A takiej na pewno nie dostaniesz. Kup lepiej silencera jezeli karta sie nie przegrzala i masz z glowy. A na silencerze pieknie sie karty kreca... Ja na 9500@pro uzyskalem 380Mhz na rdzeniu. Naprawde nie polecam oddawania jej na gware jezeli karta sie nie przegrzala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakiego miałes RADKA? Bo nie wiem czy tylko FICi są tak śmiesznie zrobione. Np. Na wszystkie pamięci po prostu NIE DA SIĘ zamontować radiatorków, bo na jedną z nich zachodzi zasilanie karty. Dlatego skłaniam się ku czemuś mniejszemu niż silencer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi