Socham Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 LoooL :lol: mam taki problemlolowy niemoge zainstalowć xp. wybieram pustą partycje e: i pokazuje mi takie farmazony :lol: "Aby zainstalować windows xp na wybranej partycji instalator musi zapisac niekture pliki startowe na nastepujocym dysku: Dysk 38163 (cały mój dysk) MB 0 o identyfikatorze 0, migistrala 0 na atapi [MBR] Na tym dysku niema jednak parttycji zgodnej z windows xp" a puźniej takie farmazony żeby wcixnoć enter i wybrac inną partycje ktura jest zgodna z windows xp normalnie żygać sie chce.... LoL pozdrawiam :D:):lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Masz jakies partycje linuksowe to wywal potem wejdz w konsole odzyskiwania z płyty Xp i wpisz fdisk /fixmbr bodajże :wink: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Socham Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 fdisk /fixmbr i co się wtedy stanie nie jestem z tego mocny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Wyczisci ci MBR na dysku, i wrzuci ten od Windows XP. Mam tylko jedna uwaga, fdisk'a nie ma w Windowsie XP, do naprawiania MBR byla inna komenda, po wpisaniu HELP ci sie wszystko wyswietli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zapisze Ci sektor rozruchowy :lol: dysku (MBR) na prawidłowy poniewaz masz go uszkodzonego lub nieobsługiwanego przez winde xp, jak nie masz nic cennego na dysku to wywal wszystkie partyche i sformatuj nowe.powinno grac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...