czajkus Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Posiadam wyżej wymienioną kartę, mam z nią taki problem że nie mogę ustawić odpowiedniego odświeżania ekranu dla danej rozdzielczości. Mam monitor 17” dlatego ustawiam 1024x768 85Hz, jednak po takim ustawieniu na ekranie widać poziome przesuwające się pasy („płynięcie ekranu”), a menu w monitorze pokazuje że odświeżanie wynosi 75 Hz mimo że w ustawieniach ekranu (w sterownikach) widnieje 85 Hz. Zniekształcenia ekranu znikają wówczas gdy dla wspomnianej wyżej rozdzielczości ustawię odświeżanie 72 Hz (wtedy w ustawieniach ekranu oraz w menu monitora widnieje 72 Hz), jednak praca z takim odświeżaniem jest kłopotliwa. Problem ten występuje w Win Millennium, sterowniki to ATI Catalyst 4.3 (sprawdzałem też inne wersje sterowników, w każdych występował ten sam problem). Posiadam też zainstalowany drugi system a mianowicie Win XP Professional w którym ten problem nie występuje. Jeśli ktoś miał taki sam problem oraz wie jak go naprawić proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Prawdopodobnie to wna systemu. Poszukaj jakiejś łaty na to. Wogóle to radze się przesiąśc na WIN XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...