Skocz do zawartości
Sou

"Ten komputer zostal zablokowany" WTF?!?!

Rekomendowane odpowiedzi

Cos sie sknocilo w kompie i sie zablokowal :o Znaczy pewnioe ktos z rodziny go zablokowal ale to szczegol...

Zablokowanie objawia sie tym ze przy wlaczaniu kompa zamiast ekranu powitalnego z wyborem uzytkownika itp ( ladne avatarki :P ) pokazuje sie ramka jak w starszych windowsach ( mam XP ) i trzeba recznie wpisac login i haslo... tylko nie piszcie ze zmienil sie sposob logowania bo to nie to ;] Przy probie przelogowywania uzytkownika wyskakuje okienko ( to co przy wlaczaniu kompa ) tylko na gorze pisze ze Ten komputer zostal zablokowany i tylko SOU/Sou^^ lub administrator moze go odblokowac... jak wpisze haslo to znow wraca do mojego usera... a dzis gdy probowalem przelogowac sie z konta mojego brata to napisalo ze ta operacja spowoduje wylogowanie tego uzytkownika itp ( czyli nie da sie przelogowac normalnie)

Wie ktos co jest grane? W pomocy windows pisze cos o blokowaniu ale nic od odblokowywaniu...

:/

Z gory dziekuje za kazda pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytaj sobie lepiej instrukcje obsługi windows bo:

1. Masz zmieniony sposób logowania(tak zmienił Ci się sposób logowania)

2. Nie odrózniasz przelogowania od przełączenia uzytkownika, a to drugie jest nieobsługiwane w zwykłym sposobie logowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tradycyjny sposob logowania wymusza wlaczona obsluga sieci netware. jezeli nie pracujesz w takiej sieci, to odinstaluj ten protokol i wtedy mozesz zmienic sposob logowania.

Dokladnie, tak wlasnie zrobilem u mojej dziewczyny na kompie :) (Wqrza mnie jej matka bo ona juz chciala po informatyka dzwonic... a wie ze sie kompami zajmuje...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko fajnie;] spojrzalem do pomocy, zagladanalem do ustawien sieciowki i nie mam zainstalowanego zadnego netware:O w pomocy xp pisze ze to klijent ( znaczy bylo tylko "jka zainstalowac klienta sieci nw ) no a ja mam tylko "Klient sieci Microsoft Networks" :o potem mam uslugi: protowall ( takie do ochrony ;] ), udostepnianie plikow i drukarek.., harmonogram pakietow QoS. No i protokoly: NetBIOS, IPXy i TCP/IP.

Moze cos poknocilem i chodzi o cos innego ;] Jak tak to napiszcie konkretniej gdzie sie to netware wylacza:O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi