gr0szek_ Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 witam. mam problem poniewaz podczas ostatnich upalow temp. w obudowie strasznie wzrosla i komputer wylaczal sie bo przekroczyl krytyczna temp. z biosu. chcialbym zamontowac wentylatory do obudowy tylko nie wiem co i jak. z tylu obudowy mam miejsce na 1 i wydaje mi sie ze z przodu tez jest tylko jest ono zasloniete platikiem od odbudowy i nie wiem czy bedzie w takim wypadku poprawnie dzialal ale chyba tak skoro jest takie miesj. co do tego z przodu to nie sjestem pewny bo jest tam taka kratka z okraglymi dziurkamii w rogach prostakatne dziurki ? czy to jeest miesjce na wentylator ? i z ktorej strony ma zasysac powietrze a z ktorej wyrzucac ? dziekuje i pozdrwiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leo01 Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zasada ogólna jest taka że z tyłu pod zasiłką wentyl wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e a z przodu na dole montuje się wentyl które wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 przedni wentyl ma ssac powietrze do budy a wentyl pod zasilaczem ma je wyrzucac na zewnatrz. polece cos takiego http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4143...e5f50524f5f5443 mam jednen dwa lata i dalej jest cichutki i wieje jak potrzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2004 Coś w tym stylu : http://www.centrumxp.pl/forum/download.php?id=470 http://www.centrumxp.pl/forum/download.php?id=471 http://www.centrumxp.pl/forum/download.php?id=472 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gr0szek_ Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 ok a plastik z przodu nie bedzie przeszkadzal ? tak to wyglada z przodu obudowy. bedzie w ogole tam powietrze wlatywac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leo01 Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 No lepiej by było bez plastiku tak żeby wentyl miał jak zassać powietrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gr0szek_ Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 no by bylo ale nie moge sciagnac tego panela, bo jak by to wygladalo :P no ale skoro jest miejsce to chyba powinno dobrze dzialac ? ale wiecie co dziwna sprawa zmierzylem przed chwila odleglosci pomiedzy tymi prostakatami ( jak myslalem wczesniej dziurki do przykrecenia wentylatora) itak w poziomie maja po 8cm ale w pionie maja tylko po 6cm :? czyli teraz niewiem czy jest to miejsce na wentylator czy nie jest? moze ma ktos taka obudowe jak na zdjciu i by mi podpowiedzial? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 ma taką samą bude codegen super power i wyciągający pod zasiłką dał mi spadek temp w postaci 0 stopni celcjusza a wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ącego nie mam załóz sobie może silencera to te 2-3 stopnie może pomóc zbić mi to dało właśnie 2 stopnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gr0szek_ Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 aha ok. a wiecie moze gdzie mozna dostac podobne ramie do wentylatora jakie jest w zestawie ZALMAN 6500B. bo wtedy bym sobie kupil taki 9cm i dalbym zeby chlodzil plyte glowan i zeby dmuchal troche na procka troche na karte graficzna :) ???????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 ok a plastik z przodu nie bedzie przeszkadzal ? tak to wyglada z przodu obudowy. bedzie w ogole tam powietrze wlatywac Zasysa powietrze z dołu obudowy, spod tego panela. Tam jest taka kratka - na samym dole obudowy - zobacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gr0szek_ Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 moze i zasysa ale tak kratka ma 60x80 a takich wentylatorow nie ma raczej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 aha ok. a wiecie moze gdzie mozna dostac podobne ramie do wentylatora jakie jest w zestawie ZALMAN 6500B. bo wtedy bym sobie kupil taki 9cm i dalbym zeby chlodzil plyte glowan i zeby dmuchal troche na procka troche na karte graficzna :) ???????? Możesz kupić Zalmana FB123 92mm z ramieniam: http://www.proline.pl/shop.php?prodid=5a41...23132335f46414e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gr0szek_ Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 troche drogo chca:PP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 ja sie moze podczepie , jak mam bude otwarta to warto wsadzac pod zasilke i z przodu wentylatory ? czy to w zasadzie nic nie da ? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał_Szulkin Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 jak masz otwarta bude to niebedzie takigo obiegu poweitrza jak powinno moze cos to da ale w granicach błędu pomiarowego chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 u mnie wentyl na topie przy otwartej budzie daje -2-4st w zaleznosci od tego czy w pokoju jest goraco czy tez mam saune. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 panowie małe pytanko papst wyciągający dał mi spadek o całe 0 stopni wciągający powiedzmy da mi 1 stopień więc jaki to mas sens oprócz przyjemności z działania zerowy ????????/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 wentyle puszczone na 7v lub 5 v nic nie dają a koszt cichego wentylka puszczonego na 12v to 60 zł ok w przypadku papsta lub 80-90 w przypadku noiseblockera s1 więc lepiej zainwestować w dobry cooler a nie bawić się w 100 zł dla 2-3 stopni jeżeli istnieje 80 która na 7v lub 5v daje dobre rezultaty to proszę o uświadomienie gdyż według mnie żaden cichy wentyl a już napewno puszczony na 7 lub 5 v nic nie daje pic na wodę nawet ciche wentyle na 12v nic nie daje gdyż ich wydajność jest kijowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 ja mam arctici w budzie i jestem zadowolony. jak wyciszalem kompa dla czlowieka to tez wyladowalo w nim 4 lub 5 arcticow do kompletu z thermlrightem sb2 i wentylem 92mm@ 5V. efekt => kompa prawie nei slychac, barakuda 4 wysztko zaglusza a temp w budzie nizsza do 5-7st a n procku (p4 2,4b) w porownaniu z boxem prawie o 10st przy odczycie z diody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 mi jeden wentyl 80 21dB wyciągający daje w budzie -7*C a na procku -4*C a na dodatek fajnie świeci na zielono hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 mi jeden wentyl 80 21dB wyciągający daje w budzie -7*C a na procku -4*C a na dodatek fajnie świeci na zielono hehemi jeden wentyl 80 21dB wyciągający daje w budzie -7*C a na procku -4*C a na dodatek fajnie świeci na zielono hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gr0szek_ Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 pomozcie na procu wentyl chalasuje jak cholera chcialbym go zmienic powiedzmy na cichszy ale sam wentylator bez radiatora co byscie zaproponowali (cos taniego gora 30-45 zl). slyszalem ze sa jakeis przejsciuwki zeby wsadzic wiekszy np. 80, 92 albo 120 :PP. gdzie moge znalesc takie wentyle i przejsciowki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 cooling algela 4max hipermax csklep - jest pełno sklepów modderskich teraz nie bede przecie wszystkich pisał, szukaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...