Julo Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Mam pytanie apropo limitu połączeń. Jaki był limit połączeń w WinXP np. z SP1 ? Bo chce zmienić (emule nawala), ale nie wiem do ilu. Z góry thx za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Mozna jakos calkowicie wywalic z XP z SP2 nasze kochane IE?Bo narzuca mi IE jako domyslna przegladarke i FF nie moze nic zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Można wywalić IE z XP SP2. Ale to nie ma sensu. Niestety IE stanowi integralną część systemu. Można skorzystać z np XPLite, tylko po co robić sobie problemy. Na pewno można ustawić w FF jako domyślną przeglądarkę. Niestety nie mogę Ci pomóc, gdyż korzystam z Opery, a z Firefoxem miałem doczynienia tylko przez krótki okres. Na pewno spece od FF Ci pomogą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 U mnie jakoś nie ma problemów z FF jako domyślną przeglądarką. Opcje ustawienia jako domyslną mozna znaleźć w FF w Narzędzia>opcje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Ja miałem serwice pack 2, ale mi komp wolniej chodził, a w dodatku i tak z tych rzeczy nie korzystałem... Skasowałem go dałem jadro systemu do ramu i system dostał takiego kopa... ps. jadro zajmuje 58 MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julo Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Już znalazłem odpowiedź na moje pytanie. Co prawda nie jest to cytat z oficjalnej strony microsoftu, ale to zawsze coś: Windows XP SP2 limits the number of possible TCP connection attempts per second to 10 from an unlimited number in SP1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Już znalazłem odpowiedź na moje pytanie. Co prawda nie jest to cytat z oficjalnej strony microsoftu, ale to zawsze coś: 1343243[/snapback] Popatrz do pierwszego postu tego tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Przed sp2 MS wprowadził WU v5, teraz mozna testować Windows Update v6 http://update.microsoft.com/windowsupdate/v6/default.aspx Ostrzeżenie dla posiadaczy pirackich windows xp . WU v6 ma wbudowane sprawdzanie systemu, to samo które można znaleźć na stronach MS przy sciąganiu niektórych rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor1000 Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Mam taki problem : po formacie i zainstalowaniu sp2 nie moge zainstalowac żadnych programów używających Microsoft Installer (np.Office 2003) Wie ktoś moze co z tym zrobic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 To ze problem mam dopiero po Zainstalowaniu SP2 w XP postanowilem tu zapytac. Otoz mam taki nastepujacy problem na tym 2 kompie P3-500. Od jakiegos czasu po wgraniu SP2 przy zamykaniu Windy wyskakuje mi taki oto Blue-Screen (tak czytalem FAQ :D ) jest to prawdopodobnie konflikt z jakims programem lub sterami ale sam juz nie wiem. Oto czesc tego co odczytalem za pomoca Windows Debugger ver. 6.4.0007.2 ********************************************************************* Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 2 *** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe Loading Kernel Symbols ................................................................................ ..................................... Loading unloaded module list ............. Loading User Symbols Unable to load image Fastfat.sys, Win32 error 2 *** WARNING: Unable to verify timestamp for Fastfat.sys *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for Fastfat.sys ******************************************************************************* * * * Bugcheck Analysis * * * ******************************************************************************* Use !analyze -v to get detailed debugging information. BugCheck 23, {1e018f, 8001, 0, 0} ***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis. ************************************************************************* *** *** *** *** *** Your debugger is not using the correct symbols *** *** *** *** In order for this command to work properly, your symbol path *** *** must point to .pdb files that have full type information. *** *** *** *** Certain .pdb files (such as the public OS symbols) do not *** *** contain the required information. Contact the group that *** *** provided you with these symbols if you need this command to *** *** work. *** *** *** *** Type referenced: nt!_KPRCB *** *** *** ************************************************************************* Probably caused by : Fastfat.sys ( Fastfat+94bf ) Followup: MachineOwner --------- Moge w kazdej chwili podmienic ten plik Fastfat.sys ,ale moje pytanie jest takie czy ktos wie co moze powodowac ten blad i co to za plik ten Fastfat , che poprostu aby ta sytuacja sie nie powtorzyla mimo podmiany tego pliku. Wiem ze tego jest sporo na Forum :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 (edytowane) jak przewijam filmy .avi (kompresowane xvidem) to wywala mi błąd, że program wykonał nieprawidłową prace :( dzieje się to zarówno w allplayerze jak i bestplayerze oraz czasami w windows media playerze :( :( Edytowane 1 Kwietnia 2005 przez lukas-comp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest666 Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 TcpNumConnections - jak to jest z tym w SP 2 ? Dwie strony wczesniej był ten temat, ale proszę o konkretna odpowiedź, czy jest limit połączeń czy nie, bo tego wpisu nie mam w rejestrze. Mam go dopisać do rejestru czy nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Limit jest, ale nie w rejestrze. Zmienic mozna w xp-AntiSpy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest666 Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 (edytowane) Zastosowałem AntiSpy'a i wyskakuje mi takie okienko: Nieznana kompilacja pliku, nie mozna dokonywać zmian. Uwaga ta opcja przeznaczona jezt wyłącznie dla Windows XP z SP 2, oraz Windows 2003 z Service Pack 1a Ja mam przecież SP 2 !!!! Ktoś miał coś takiego ?? Ściągnąłem AntiSpy'a 3.94 (bo mialem 3.93) i moge już zmieniać ilość połączeń. Jaka jest optymalna ilość. Ja ma ustawione na 50. Edytowane 27 Kwietnia 2005 przez forest666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soqol Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 No to może mi ktoś powie, dlaczego na Widzie z SP2 internet działa wolniej na komputerach na które jest udostępniony?? Na SP1 było ok! Firewalla mam wyłączonego. Ma ktoś jakiś pomysł?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Witam,moze mi ktoś powiedzec dlaczego nagle w zaporze systemu windows zmienilo w wyjatkach połaczene p2p na UpNP ??Kurde nie moge przez to za bardzo ciagnac z neta w p2p wczesniej bylo ok,co jest nie tak?Jak to zmienic,bo nie chce robic reinstalki,plz help :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thot_pl Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 recznie dodaj porty jakie ma dopuszczac. z jakiego programu korzystasz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eou Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) Witam mam problem z sp, a mianowicie gdy chce dac wlasciowsci pliku to komp sie wiesza, tylko przy golych plikach, przy folderach sie tak nie dzieje. Nie wiecie czemu mam taki problem? Edytowane 10 Maja 2005 przez eou Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gargamel2005 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 a ja mam tego sp2 i niemoge uaktualnień windowsa zrobić <_< zapuszczam poprawke ona sie rozpakowuje i wyskakuje error i pisze czerowne kołeczko z krzyzykiem system nie moze odnalesc okreslonej sciezki instalacja produktu niezostała ukończona :blink: i co jest grane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylus Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 czytajęc ten temat dochodzę do wniosku że wiele ludzi jest niezadowolonych z sp2 natomiast ja instaluje sp2 i wszystkie poprawki zaraz po instalacji systemu i jakoś ten system biega też stałem przed dylematem sp1 czy sp2 i zaryzykowałem postawilem na bezpieczeństwo mimo wielu niedoskonałości sp2 i tak gorąco polecam natomiast mam pytanko czy naprawdę wystarczy tylo Firewall z sp2 aby zabezpieczyć kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Witam Należę do grona ludzi zadowolonych z SP2 ale mam jeden mały problem a mianowicie nie mogę usunąć ikonki Winampa z paska zadań (na SP1 nie było tego problemu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scota Opublikowano 12 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2005 Ja mam głupie pytanie: kopiuje wam się normalnie zawartość płytki na dysk? Próbowałem już z dwoma XPkami i wyskakuje błąd od razu "nie można odczytać z dysku źródłowego" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linka Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Witam, Normalnie szlag mnie trafia... Nic już nie będę mówił tylko coś Wam pokażę.. To jest już silniejsze chyba ode mnie. Jeśli wiecie w czym tkwi problem to przesyłam dobrą flaszkę dla tego kto rozwiąże mój problem. Co do tej pory zrobiłem: - wymieniłem zasilacz z 360W na 450W - kilkakrotnie zmianiałem RAM (Kingston3,0 | Kingston2,5 | TwinMos2,5 | KingMax2,5 | - wszystkie kombinacje sterowników do grafiki i płyty głównej - wszystkie kombinacje napięć ram i proc (problem występuje też bez overclockingu) - wymiana karty graficznej z GT na Ultra - zmiana slotów pamięci i timingów - zmiana proca na Athlona 2500 XP - wielokrotna instalacja systemu - zmiana dysku z SATA na ATA100 - wszystkie kombinacje oficjalnych biosów do płyty głównej PS. Problem występuje nie tylko z HL2 -> Link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Linka ja też mam ten problem. Kiedyś wyskakiwał mi ten błąd, przestał na jakieś 2 miesiące i znowu to samo ... może trzeba wywalić SP2. sam nie wiem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eri_MS Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Linka ja też mam ten problem. Kiedyś wyskakiwał mi ten błąd, przestał na jakieś 2 miesiące i znowu to samo ... może trzeba wywalić SP2. sam nie wiem ... 1563841[/snapback] spróbować można, ale nie sądze zeby to była wina SP2 też go posiadam i HL2 oraz wszystkie inne gry chodzą bez problemu jeden gosc miał problem ze swat4 zainstalował jeszcze raz i działa ;] ogólnie wg. mnie dodatek jest dobry i nie wyobrazam sobie teraz XPka bez niego :) na innym forum napisali aby sprawdzic programami pamięc RAM (Memtest86, Goldmemory) sprawdzić czy nie ma robali na kompie zle zainstalowane sterowniki urządzen robić update'y systemu uszkodzony nośnik (polecam obraz płyty zrzucić na dysk np. przy pomocy ultraiso i wyemulowac obraz cdka daemonem lub alcoholem) lub brak konkretnego problemu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulisoft Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Grzybek92 jak to zrobiłes?? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Sorry za odświeżanie tego topicu ale chyba nie potrzebnie zakładać nowy temat ... Więc mam problem z tą integracją Windowsa SP1 z SP2 Daje uruchom wklejam tą 1 komende do rozpakowania C:CDSP2WindowsXP-KB835935-SP2-PLK.exe /U /X:C:CDSP2 to wyskakuje błąd: http://img386.imageshack.us/img386/9131/blad9ea.jpg Jak to ominąć albo ja coś źle robie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 No właśnie u mnie jest to samo co jest nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 C:CDSP2WindowsXP-KB835935-SP2-PLK.exe /U /X:C:CDSP2 1614985[/snapback] Powinno być: C:\CDSP2WindowsXP-KB835935-SP2-PLK.exe /U /X:C:\CDSP2 Zaraz poprawię w pierwszym poście. Głupie chochliki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Niestety nie pomogło :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...