SGJ Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Sciągnij sobie mój program, do którego link jest podany na pierwszej stronie, bo z tej instrukcji teraz nic nie zrobisz. Wyrzuciło pare znaków ze wszystkich polecen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 To chyba nie ma innego wyjścia albo jeszcze nLite, w każdym razie dzięki za podpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 (edytowane) Ja zintegrowałem nlite i śmiga :P Łatwy w obsłudze program :] Aaa... i jeszcze jedno da sie przez te nlite powrzucać sterowniki żeby odrazu je z windą wgrywało ?? Dźwięk , grafika , itp. Napiszcie mały poradnik do tego :] Edytowane 26 Sierpnia 2005 przez Koowi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cga Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 [...] dałem jadro systemu do ramu i system dostał takiego kopa... ps. jadro zajmuje 58 MB 1335133[/snapback] jak cos takiego mozna zrobic? jakis link moze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 W programie tweak XP jest taka opcja a dodaje się to poprzez podmienienie odpowiedniej wartości w rejestrze ale niestety ja nie wiem której. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 (edytowane) jak zrobić zeby w przypadku posiadania dwóch systemów na dwóch różnych dyskach zawsze pytał który system uruchamiać przed uruchomieniem? bo kiedyś tak miałem, a potem zrobiłem format jednego dysku i postawiłem xp i juz nie pytał z którego ma uruchamiać tylko zawsze uruchamiał z tego nowego, a tamten był jakby stracony. teraz też mam tak ze są dwa systemy i zawsze pyta przed uruchomieniem który wybierać, ale znów muszę zrobić formata jednego dysku a nie chce stracić tej możliwości wyboru i drugiego systemu... pomóżcie prosze ogólnie problem w związku z którym o to pytam jest bardziej złożony - mam jakieś zacięcia w grafice 3d - gry i 3dmarki. napiszę co sprawdziłęm: wirusy - brak niestabilność procka, ramu, grafy - wszystko stabilne -myślałem ze może się coś przegrzewa, ale jak daje full przeciag w budzie to nie pomaga -monitor pod złacze dvi, vga - nic nie daje -monitor lcd - to samo, w sumie zauważyłem ten problem na tym lcd, ale po powrocie do mojego crt jest to samo -na jednym i na drugim systemie jest to samo -ustawienia grafy - sprawdzone zawsze na takich jechałem i było ok -stery - od chipsetu, od grafy - nic nie pomaga - no i piszę tu dlatego ze podejrzewam ze moze to od SP2??? do tej pory zawsze jechałem na SP1 i było ok, a problem pojawił się po jakimś czasie od zainstalowania SP2 help needed Edytowane 10 Września 2005 przez unckle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 1. Zrób sobie kopie boot.ini z C. 2. Jezeli problem pojawil się po jakims czasie , to raczej nie wina sp2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 1) - można jaśniej? wyszukiwałem tego pliku (systemowe i ukryte zaznaczone) i nic nie znalazło... 2) - no właśnie cholera powoli mi sie kończą pomysły... co by mogło jeszcze powodowaćtakie zachowanie grafy. czy wogóle całego systemu..., dlatego chciałbym spróbować z tym formatem jednego z systemów i zobaczyćczy pomaga ten manewr, chyba ze macie inne pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 pisze post pod postem bo jest okazja zrobiłem tak jak rozmawialiśmy sgj z tym botowaniem, ale nie było potrzeby, jednak wolałem sie zabezpieczyć;) postawiłem dwa systemy, oba z sp1, no i problem zniknał, podejrzewam więc ze prawdopodobnie winowajcą był sp2, aczkolwiek mogłotobyć coś innego teraz to już mało ważne dzięki za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dll. Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Witam mam taki problem z service packiem 2 sformatowałem dysk windowsa zainstalowałem wszystko lux chodzi i później zainstalowałem service packa 2 po zainstalowaniu uruchomił się ponownie włączyłem zapore i ok włączył się windows ale jak weszłem w centrum zabezpieczeń w zapore systemu windows i pokazane jest coś takiego http://img210.imageshack.us/my.php?image=sp26eo.png wie ktoś może jak włączyć zapore...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Sprawdz czy nie masz wyłączonej usługi Zapora systemu Windows/Udostępnianie połączenia internetowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dll. Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 ale gdzie dokładnie to jest? bo troche w service packu zielony jestem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dafit87 Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 (edytowane) a żeby zintegrować xp z sp2 potrzebny jest sp1a ? jest zalecane wgranie najpierw sp1a ? ps. i czy do integracji jest konieczny oryginalny windows? Edytowane 13 Września 2005 przez dafit87 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Nie jest potrzebny sp1. Nie jest potrzebny orginał. A tak w ogólę tak trudno sprawdzić :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Sciągnij sobie mój program, do którego link jest podany na pierwszej stronie, bo z tej instrukcji teraz nic nie zrobisz. Wyrzuciło pare znaków ze wszystkich polecen. 1615240[/snapback] cześć, właśnie szukam już chwilkę progrmu którym mógł bym zintegorować sterowniki do serial ata z windowsem xp sp1. NIe chę sp2 bo wiele rzeczy nie dopala się na nim. Proszę podaj jakiś programik którym mógł bym to zrobić (dodać stery z serial ata do sterowników na płycie z windowsem), bo nie mam stacji dysków a jak podłączam porzyczoną to jej nie wykrywa i nie mogę przeinstalować systemu a już tego potrzebuje. dzięki za każdą podpowiedz marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Np. NLite znajdziesz go Googlami :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Nie chę sp2 bo wiele rzeczy nie dopala się na nim. 1695252[/snapback] No wiele. Przez rok nie miałem jeszcze zadnych problemow z niczym.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemeczek Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Wiem, ze to proste więc proszę o szybką radę i wyrozumiałość:) Jak włączyć wyskakujące okienka w SP2 w IE 6.0? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 IE6 > Tools > Pop-up Blocker > Turn Off Pop-up Blocker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiSoQuan Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 ...dałem jadro systemu do ramu i system dostał takiego kopa... ps. jadro zajmuje 58 MB 1335133[/snapback] W jakis sposób mozna walną jądro do ramu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GordonInc Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 cześć, właśnie szukam już chwilkę progrmu którym mógł bym zintegorować sterowniki do serial ata z windowsem xp sp1. NIe chę sp2 bo wiele rzeczy nie dopala się na nim. Proszę podaj jakiś programik którym mógł bym to zrobić (dodać stery z serial ata do sterowników na płycie z windowsem), bo nie mam stacji dysków a jak podłączam porzyczoną to jej nie wykrywa i nie mogę przeinstalować systemu a już tego potrzebuje. dzięki za każdą podpowiedz marcin 1695252[/snapback] Nie wiem dlaczego szukasz programu. Myślę, że powinieneś po prostu zainstalować sterowniki do płyty głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 W jakis sposób mozna walną jądro do ramu ? 1721235[/snapback] www.totalidea.com ściągasz Tweak-XP Pro v4.x w System Tweak odszukujesz opcję wrzucenia jądra systemu do RAM'u. Ma to sens przy ilości 512 MB RAM'u. Ale widać pewne przyśpieszenie Windy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 Nie wiem dlaczego szukasz programu. Myślę, że powinieneś po prostu zainstalować sterowniki do płyty głównej. 1729775[/snapback] sterownik tutaj by nie pomógł bo to wszystko działo się podczas instalacji windowsa. Programem WinLite rozwiazałem problem, dzięki. Teraz mam wersję instalacyjną ze sterownikiem serial ata do mojej płyty i zautomatyzowaną instalkę - 15 minut i jest postawiony (czysty) system i nie muszę siedzieć w tym czasie przy komie żeby wciskać dalej, dalej itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 MAm ,dziwny problem,mam win xp z sp 2 NortonAntivirusa 2005,SpywareDoctora,włączona zapore,częsste aktualizacje itp,no i zaiwazulem dziwne przycinania np w gracg.W C&C Generals czego nigdy nie mialem normlanie się gra a raz na jakis czas bardzo zwalnia,tak jak gdyby coś chodzilo w tle,no i ostatnio wyłączałęm procesy jakie byly w tle,i mi wsykoczylo okno zamknięcia systemu i odliczanie od 45 sekund w dól,czyli zdaje się mam tego cholernego worma,ale on przeciez ie atakowal xp z sp2,ma ktos jakis programik(bo wiem ze byl taki )zeby to wywalić?Pilnie potrzebuje pomocy ;-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Zabiłes o jeden proces za duzo... To nie zaden robak, tylko kawałek usługi potrzebnej do działania systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 No dobra,ale...dlaczeo w takim razie jak powyalczalem nawet porgamy skanuajce w tle,i takie tam to uzycie procesora wacha sie od 2-4 % co jest ok,ale nagle skacze do 40%...co jak np gram,owocuje przycinkami chamskimi,nie mialem tego wczesniej,co na to poradzic?teraz skanuje system mks_em online Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhotnik Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Witajcie, Ja mam problem z EO :/ Kiedy klikam w linka w poczcie nie zmienia mi się kolor na inny. Wcześniej by ło tak, że po kliknięciu w link zmieniał kolor i wiedziałem, że ten link był przeczytany. Teraz lipa :( Ciągle niebieski :( Jest na to jakiś sposób ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GordonInc Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 Oczywiście. Zazwyczaj znajdziesz to w opcjach przeglądarki internetowej. Np. dla Internet Exploratora: Menu Narzędzia/Opcje internetowe/Przycisk 'Kolory'/Grupa 'Łącza' <- tu sobie wybierasz kolory. Poza tym nie zaszkodzi sprawdzić, czy masz włączony wogóle cache i ilość dni zapamiętywania odwiedzonych linków (też znajdziesz w Opcjach internetowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodyzone Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 2 tygodnie temu zmienilem sprzet (stary kt133 z xp 1800+ zmienilem na nForce4) i lacze internetowe( teraz DSL 1 Mbit w dialogu - modem simens) - wiazalo sie to oczywiscie ze zmiana systemu ( reinstalacja ) Caly czas jechalem na XP pro sp2 i w sumie bylo dobrze. Po zmianie na szybsze lacze internetowe zauwazylem pare ciekawych zjawisk. 1. Windows xp sp2 starsznie zwalnia moje lacze internetowe - na sp1 chodzi bardzo dobrze. ( nie wiem czy jest to tylko spowodowadne limitem polaczen w sp2 - nie sprawdzilem dokladnie jeszcze ) dodam ze dodatkowo uzywm Norton Internet Security - ale zapore windowsa wylaczam 2. po instalacji sp2 ( kilka razy ) system zgubil karte graficzna geforce 6600 - zauwazylem to dwukrotnie Wlacza sie system i tutaj bach czarny ekran - wchodzac pozniej do menedzera uzadzen i tam karta z wykrzyknikiem byc moze spowodowane to bylo najnowszymi dreiwerami Nvidi - ale pokazuje sie tylko przy sp2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 1. Windows xp sp2 starsznie zwalnia moje lacze internetowe - na sp1 chodzi bardzo dobrze. 2. po instalacji sp2 ( kilka razy ) system zgubil karte graficzna geforce 6600 - zauwazylem to dwukrotnie Ad 1. Wzięte z pierwszego posta w tym temacie: Limit połączeń - p2p Aby móc bez przeszkód korzystać z p2p należy ściągnąć program XPAntiSpy 3.9-1 PL i w zakładce Opcje Specjalne Limit połączeń możemy zmienić ustawienie dotyczące limitu połączeń. Skorzystaj z tego programu, powino pomóc. Innym sposobem jest podmiana pliku tcpip.sys na taki sam, lekko zmodyfikowany (bez ograniczeń). Ad 2. Instalowałeś SP2 na XP, czy może zintegrowałeś SP2 z XP i następnie zainstalowałeś taki zintegrowany system? Integracja jest o wiele lepszym sposobem, unikasz wtedy niektórych nieprzyjemnych sytuacji. Może spróbuj na innych sterownikach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...