und3r Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 no własnie o to chodzi ze tam tego nie ma :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldemas Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 siudziu: panel sterowania,centrum zabezpieczeń,zapora systemu windows,wyłącz chyba nic nie pomieszałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Niedawno zainstalowałem sp2. Prawie wszystko byłoby ok, za wyjątkiem paru rzeczy (i o nie się pytam :oops: ): - podczas nagrywania cd w nero komp jest prawie całkowicie zablokowany. Procek nie jest obciążony (3-6%) ale do dysku dopchać się nic nie może. Przed instalką nic takiego nie było. Może to jakiś problem z kontrolerem sata raid promise 376 ?? - sp2 podczas instalacji utworzył sobie folder uninstall..... 335MB. Czy mozna się tego jakoś pozbyć ?? - o co chodzi z zabezpieczeniem antywirusowym?? Czy sp2 ma wbudowany program antywirusowy ?? (centrum zabezpieczeń) Wiele ciekawych i pożytecznych rzeczy już dowiedziałem się już z tego wątku (dzięki :D ), ale to mi gdzieś umknęło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Problem z nero wystepował juz wczesniej. Nie wiem dalczego ale czasem tak się robi ze przy nagrywaniu nie mozna nic robić, to samo się czasem zdaza przy kopiowaniu/przenoszeniu duzych plików. Powinno dać się skasować ten folder. Opcja "Ochrona przed wirusami" w centrum zabezpieczeń wykrywa zainstalowany program antywirusowy i wyswietla tam czy jest włączony i czy baza wirów jest aktualna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Kolejne pytanko. Po zmianie ustawień limitu jednoczesnych połączeń (xp antyspy 3.9.1) XP-ek mocno sugeruje, ze pliki systemowe zostały zmienione i usilnie prosi o włożenie płyty instalacyjnej w celu przywrócenia plików. Olałem to, ale czy nie będzie się od czasu do czasu o to upominał ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Nie powinien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Dzięki za info. Moje wątpliwości wzięły się stąd, ze jakieś 2 tyg. temu aktualizowałem system do sp2, po czym zwiększyłem limit połaczeń i xp nię nie bulwersował. Teraz zrobiłem świeżą instalację ze zintegrowanej płyty no i po zwiekszeniu limitu zauważył zmiane w plikach systemowych i chciał je podmienić - to mnie zdziwiło. Raz nie chce innym razem chce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierz Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Bede robil formata niedlugo i mam pytanie. W jakiej kolenosci instalowac wszystko? Wpierw po SP2, a pozniej starowniki czy odwrotnie?? Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Najpierw XPSP2, potem reszte smieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur79 Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Do ludzi ktozy zalozyli juz SP2 .... czy wam tez zmienilo sie logo Boot .... ten z napisem Windows XP ... bylo Windows Xp i pod spodem wersja ( Home ... Prosessional ... ) a teraz jest samo windows XP .. i na dole byly 2 linijki malym druczkiem .. teraz jest jedna ... ( po prawo ). dzieki za odpowiedz .... aha mam Xp zinttegrowany z Sp2 .... czy po zwyklej instalacji tez wystepuja takie zmiany ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Tak, zmienia się logo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 Ale badziewie ten SP2. Po zainstalowaniu niektóre strony się nie otwierają (trzeba odświeżać), a już o ściąganiu plików z linków na stronach nie ma mowy. Otwiera sie okno niby , daje na zapisz i stoi w miejscu. Odinstalowałem i od razu lepiej. Szkoda zaśmiecać system tym badzieiwem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Ja uzywasz IE , to ci sie wlacza poprostu popup blocker ( jezeli o to ci chodzi to gratuluje ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitufo Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Mam strasznie denerwujacy problem z Win XP SP2. Otoz jak otworze sobie jakikolwiek folder (moze byc tez "Moj komputer") i klikam prawym przyciskiem myszki na jakimkolwiek dysku, folderze, pliku to system staje na pare sekund po czym zawiesza sie explorer i musze wejsc do Menedzera Zadan i pozakanczac zadania aby cokolwiek sie ruszylo. Na poczatku zainstalowalem SP2 na dzialajacy pare miesiecy windows i wtedy problem pojawil sie po raz pierwszy. Teraz zrobilem format i instalke windy ze zintegrowanym SP2 i mam to samo. Pochlastac sie mozna... :evil: Ma ktos jakis pomysl co sie dzieje? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Masz ten sam problem co ja. To nie ma nic wspolnego z Service Packiem. Napisz w tym topicu, moze jak wpisze sie wiecej osob to ktos odpowie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz13max Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Mi ( i wielka chwała Bogu) SP2 Działa bez zarzutu. A czy nie wiecie gdzie on zapisał tą instatlę tego bo bym chcial dać koledze w sieci żeby sobie zainstalował bo on nie moze wejśc na mój komp :? Bo po co ma ściągać jak ja juz sciągnołem z tym że włączyłem automatic update sam ze stronki i nie wiem gdzie to mogło mi to zapisać. Please help me :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Jak włączyłes automatyczną instalację ze strony to nie masz juz tego na HDD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz13max Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Podczas instalacji SP1 czy SP2 wyskakuje mi błąd że nie mozę skopiować pliq atapi.dl czy cos podobnego. W SP2 mozna ten pliq ominąć ale ja wole SP1 a nie moge go zainstalowac. Wyskakuje zeby wylonczyc to co moze byc powiązane z tym plikeim :? Wie ktoś co trzeba zrobic zeby to wylonczyc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 z tego co pamietam , bo kumpel mial ten sam blad ;-) musisz ten plik przegrac w inne miejsce niz sie znajduje i po zakonczeniu instalacji przegrac go spowrotem inaczej windows juz nie wstanie ! 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz13max Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 To nie takie łatwe bo mi wyskakuje: "Plik jets używany przez inną osobę lub program :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierz Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Witam! Mój problem polega na tym, ze gdy właczam windowsa to pokazyje mi sie tylko goła tapeta(bez paska na dole i ikon pusta tapeta) i musze (po nacisnieciu ctrl+alt+del) wylogowac sie i znow zalogowac i dopiero wtedy działa(chociaz niezawsze). System jest dopiero co po formacie! Czy da sie cos z tym zrobic?? Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Co do pliku atapi.sys - zalecaja odinstalowac Daemon Tools. Komunikat sie wtedy nie pojawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Widze ze malo ciekawego sie dzieje w tym temacie , wiec jezeli macie dylemat czy instalowac sp2 ( polecam poczytac ) Chociaz jak dla mnie te testy, nie sa miarodajne > http://www.short-media.com/review.php?r=265 I cytat . "The test PC equipped with Windows XP Professional Service Pack 1 was an average of 2.5% faster than the same hardware with Service Pack 2 installed. The percentage difference between faster and slower is fairly small. Less than 2 or 3 percent could be dismissed by most but when gamers are looking to squeeze every extra frame out of their machines...it counts. " Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 No ja siedze od 4-5 dni na WinXp z wbudownym Sp2 i dobre w/g mnie w nim jest tylko wyskakujaca informacja ze cos chce sie z neta instalnac, i mam do wyboru (w wszystkich windowsach chyba to jest ale w sp2 wydaje mi sie to lepsze) system pobierania plikow z neta, tez drobne poprawki. Ale jesli chodzi o wspolprace z innymi programami to zaczely sie problemy pojawiac niektore gry zaczely ciac, tak wiec jeszcze w tym tygodniu wroce do winXpsp1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elgreen Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Gdzieś na jakims portalu była informacja że gdy włączymy chociażby udostępnianie drukarki w nowym SP2 to komputer stoi otworem dla hackerów - nie pamięta ktoś gdzie to było i o co chodziło (oczywiście zamierzam udostępniać drukarkę) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 u mnie zainstalowany na siwezo win xp z zitegrowan sp2 i efekty ogolnie jest przymulnie ;) nie dzialaja niektore strony na forach - zwlaszcza te z wieloma pages problemybyly z firewire i usb przy komunikacji z nomadem ( 1 dzien meczarni itd) jakies dziwy w najnowszym nero specjalnei zrobionym pod SP2 - pojaiwl sie unexpected error przy paleniu track at once - mimo ze daniej teog nei bylo z sp1 - na szczescie ybla to cdrw po kilku h nagle muzyka w winampie staje, probuje go wlaczac od nowa i nic niby wctyuje i muzyka gasnie.. i w sumei caly dzwiek gasnie w komopie - dopieor restart pomaga - chyba bede wracal do SP1 browsery sie mulą po paru h pracy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 J tez mam problem. Czemu u mnie komputer chodzi ponad 15 godzin dziennie i nie stwierdziłem jeszcze zadnych problemów po instalacji systemu z zintegrowanym sp2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 masz szczesliwa konfiguracje ;) otoz wiele progsow jeszcze sie nie dotarlo z sp2 - ot co ps. zobacz czy ci wchodza te linki: http://forum.bikepl.com/viewtopic.php?t=9047 http://forum.bikepl.com/viewtopic.php?t=5092&start=210 u mnie za cholere nie chca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
err0r Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 mi wchodza oba twoje linki, ale mimo to prosze o POMOC !odnosnie mojego posta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Ja uzywasz IE , to ci sie wlacza poprostu popup blocker ( jezeli o to ci chodzi to gratuluje ) To gratuluj dalej bo wszystkie blokady powyłąaczałem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...