liechmaster Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 a postawisz serwer??ja mogę hostować, co prawda tylko na laptopie ( nie iwem czemu ale na stacjonarnym sypie errorami podczas multiplayera, pewnie musze reinstalować windy a mi się nie chce teraz) na laptopie jednak chętnie zahostuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) ja mogę hostować, co prawda tylko na laptopie ( nie iwem czemu ale na stacjonarnym sypie errorami podczas multiplayera, pewnie musze reinstalować windy a mi się nie chce teraz) na laptopie jednak chętnie zahostuję No to napisz na GG 602819 bo akurat z Carsonem mamy zamiar grać Wszyscy chcący ze mną pograć niech się odzywają na tamto gg. Edytowane 23 Września 2006 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal2005 Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 witam mam problem z nfs porsche - otóż w połowie pierwszego wyśligu gre wywala do pulpitu . Macie jakies pomysły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Granie po sieci Hamachi Jeżeli macie wewnętrzne ip to podczas założenia servera Peer to Peer ip i tak nikt nie będzie na niego mógł wejść. Osoba zakładająca server musi mieć zewnętrzny ip wchodzący mogą mieć jakie chcą. Chyba, że zrobicie to za pomocą Hamachi http://www.hamachi-games.sk/old/en/index.php?page=51 Polska wersja Hamachi do pobrania http://amnezja.org/modules.php?name=News&a...e&sid=12656 Ip racing lounge Program można ściągnąć z tąd http://www.u-only.com/pu/ipl75ebeta.zip Oficjalna strona gdzie jest FAQ http://www.needforspeed.lv/faq-pu.htm Program po ściągnęciu rozpakowujemy gdzie chcemy. Najpierw musimy się zarejestrować dajemy nicka i email. Na mail przyjdzie nam hasło. Gdy już mamy hasło możemy się zalogować. Program posiada wyszukiwarke serverów pokazuje ona info o serverach jak i możemy sobie pochatować. Po wybraniu servera klikamy join. Gra włącza się sama. Wybieramy profil. Następnie Multiplayer>Peer to peer ip> zamiast ip wpisujemy iplounge>connect i już możemy grać. LAN Przycisk do grania po LANie jest zablokowany? Więc trzeba go oblokować wgrywając protokoły IPX/SPX jak to zrobić możemy zobaczyć tu http://www.3drealms.com/tech/ipx.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 ma ktos nfs-a porsche na windowsie xp ? niby sa patche ale i tak nie dziala mi tak jak kiedys na 98SE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steraf Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Gra działa na XP bez żadnych patchów poprostu ustaw zgodność na win98/Me :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Gra działa na XP bez żadnych patchów poprostu ustaw zgodność na win98/Me :rolleyes: Lub zassac dostepnego na stronach o NFS pacza. Mam oryginal NFSP2000 i tryb zgodnosci mi nie dzialal. Zassalem pacza , ktory cos tam poprawia w obsludze pamieci pod XP i smigalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Lub zassac dostepnego na stronach o NFS pacza. Mam oryginal NFSP2000 i tryb zgodnosci mi nie dzialal. Zassalem pacza , ktory cos tam poprawia w obsludze pamieci pod XP i smigalo.A może podał byś link do pacza, będę wdzięczny. Wywaliłem plik cośtam.dll i teraz jak wybieram gracza i naciskam continue to gra sie wywala. Oryginał oczywiście... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 A może podał byś link do pacza, będę wdzięczny. Wywaliłem plik cośtam.dll i teraz jak wybieram gracza i naciskam continue to gra sie wywala. Oryginał oczywiście... :( http://www.nfssd.com/filese.php?game=5&cat=21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 A może podał byś link do pacza, będę wdzięczny. Wywaliłem plik cośtam.dll i teraz jak wybieram gracza i naciskam continue to gra sie wywala. Oryginał oczywiście... :( http://www.nd4spdworld.com/?section=util&a...info&id=221 Jesli nie zadziala to daj maila , podesle ci ten , ktory znalazlem na polskich www. Tez mam oryginal , seria Classic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Ostatnio odpalilem mojego ukochanego nfs porsche na Athlonie 64. Ku mojemu zdziwieniu gra wyglada koszmarnie. Grafike ustawilem na high, a obraz wygladal jak by wszystko bylo na low :( O co chodzi ? Na starym sempronie na socket A nie bylo takich jaj, grafike i sterowniki mam identyczne jak w starej konfiguracji.... Wiecie moze o co chodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Ostatnio odpalilem mojego ukochanego nfs porsche na Athlonie 64. Ku mojemu zdziwieniu gra wyglada koszmarnie. Grafike ustawilem na high, a obraz wygladal jak by wszystko bylo na low :( O co chodzi ? Na starym sempronie na socket A nie bylo takich jaj, grafike i sterowniki mam identyczne jak w starej konfiguracji.... Wiecie moze o co chodzi ? Ja zawsze gram z AAx8 i AFx16 ( stawiane w sterownikach). PS. możesz też włączyć ustawienia 3d w folderze 3Dsetup. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 nic mi to nie dalo, w 3DSetup mam tylko wybor grafiki i tyle. Myslalem ze moze jest na to jakis patch, wgralem patcha 3.5 ale nic to nie zmienia :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Ostatnio grałem sobie NFS:Porsche na XP i działa bez problemów Pożyczyłem tą gierke mojej Kobiecie aby sobie pośmigała Porschakami :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Mnie tez chodzilo na xp na starym sempie s-a i nie bylo problemow z grafika, problemy mam na A64 - grafika/sterowniki i directx - wszystko to samo co na starym confie. Nie wiem o co chodzi :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Mnie tez chodzilo na xp na starym sempie s-a i nie bylo problemow z grafika, problemy mam na A64 - grafika/sterowniki i directx - wszystko to samo co na starym confie. Nie wiem o co chodzi :( a na czym polega ten problem? moze jakis screen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 (edytowane) Problem polega na tym, ze w ustawieniach daje wszystko na high a grafika wyglada jak by byla na low. Screen nr1 http://i.logout.us/~sticck/1.jpg Screen nr2 http://i.logout.us/~sticck/2.jpg Zerknijcie na tablice jak wszystko rozmazane i nieczytelne. Edytowane 15 Października 2006 przez basik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Problem polega na tym, ze w ustawieniach daje wszystko na high a grafika wyglada jak by byla na low. Screen nr1 http://i.logout.us/~sticck/1.jpg Screen nr2 http://i.logout.us/~sticck/2.jpg Zerknijcie na tablice jak wszystko rozmazane i nieczytelne. W sumie to normalnie wygląda. A jakim cudem ten obrazek ma 1024x768 :P? Na budziki nic się nie da poradzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Bo taka rozdzielczosc ustawiona byla w grze. Wszystkie ustawienia na high. Na k7 taka grafe mialem na low, a na high bylo pieknie cacy. :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Bo taka rozdzielczosc ustawiona byla w grze. Wszystkie ustawienia na high. Na k7 taka grafe mialem na low, a na high bylo pieknie cacy. :angry: Aaaa to chyba wiem co jest nie tak. 16Bit kolorów wtedy dym jest zielony. Ja gram na 800x600 32Bit. Dym wtedy jest szarobiały. 800x600x32 z 8xAA i 16AF w sterach daje lepszy efekt od 1024x768x16bit :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 15 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2006 Nie nie, to tez nie to, w grze nie ma zadnej roznicy jak ustawie na low czy na high - zawsze jest zamazane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 (edytowane) Nie nie, to tez nie to, w grze nie ma zadnej roznicy jak ustawie na low czy na high - zawsze jest zamazane. Ja mam identycznie. Nie mam pojecia co to moze byc. Nawet specjalnie dla gry utworzylem partycje i na niej zainstalowalem win98SE. Niestety nadal to samo. Sterownikow to ja wyprobowalem chyba od 2002 roku :) Dwie wersje gry mam i na kazdej tak samo. patche, tricki z wywalaniem odpowiednich plikow - nic nie pomaga. Tak mnie to wnerwilo, ze niestety nie gram w tego NFS bo wyglada gorzej niz zle. Jak znajdziesz na to przepis to prosze daj mi znac jak sobie z tym poradzic. Edytowane 16 Października 2006 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 u mnie tez tak wygladala giera jak ja zainstalowalem pare dni temu, wydaje mi sie ze problem moze byc w sterownikach do grafiki, gdyby zalatwic jakies stare stery, ale naprawde stare to moze by to wygladalo jak nalezy. ja to samo mialem jak rok czy dwa lata temu z kumplami na sieci chcielismy sobie zagrac w nfs'a high stakes (nfs4) i tez kombinacji bylo w cholere a skonczylo sie na trybie "software" (gra i tak wygladala koszmarnie) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 u mnie tez tak wygladala giera jak ja zainstalowalem pare dni temu, wydaje mi sie ze problem moze byc w sterownikach do grafiki, gdyby zalatwic jakies stare stery, ale naprawde stare to moze by to wygladalo jak nalezy. ja to samo mialem jak rok czy dwa lata temu z kumplami na sieci chcielismy sobie zagrac w nfs'a high stakes (nfs4) i tez kombinacji bylo w cholere a skonczylo sie na trybie "software" (gra i tak wygladala koszmarnie) ;) Cos Ty, sterowniki jakie ja wgrywalem to historia - detonatory 30.30 (nawet nie wiem ktory to rok ale chyba do GF2MX). Moj szwagier na 7600GS i sterach 91.xx gra w gierke i wyglada tak jak powinna. Nawet patchy nie instalowal jedynie tryb zgodnosci z 98 wymusil i to wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 (edytowane) :D to ja juz nie wiem co moze byc grane. szczerze mowiac to pogralbym sobie w to jeszcze raz (kolejny :) ) i przypomnial stare czasy dobrych gier. moze jakies opcje w biosie na to wplywaja, jakies FastWrites czy cos w tym stylu. ----------- poszperalem troche w necie i znalazlem takie rozwiazania: pobawienie sie opcja od karty graf. "alternate pixel center" podobno pomaga, drugi sposob polega na wyrzuceniu pliku "gimme.dll", a ktos inny jeszcze twierdzil ze problemem jest procesor, ze niby gra zle wykrywa procesory taktowane ponad 2000mhz i ustawia nisko tekstury, zmniejszenie taktowania ponizej 2000mhz niby pomaga :D Edytowane 16 Października 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Chlopie.... jestes wielki :) Pomoglo :):) Ustawilem swojego Venice na standardowe 1.8 ghz i gra dziala jak ta lala, a tyle sie oszukalem :) Tak myslalem ze problem bedzie z procesorem. Dzieki za pomoc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 (edytowane) Ja mam jakąs wersję której nie muszę instalować. Rozpakowałem ją do katalogu i odpalam z pliku Porsche.exe. Niczego nie modyfikowałem. Sprzęt jak w podpisie. Tak to wygląda u mnie na max detalach w 1280x1024. Wygląda na to, że nie działa AA (spójrzcie na wycieraczki). Edytowane 16 Października 2006 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 (edytowane) Ja mam jakąs wersję której nie muszę instalować. Rozpakowałem ją do katalogu i odpalam z pliku Porsche.exe. Niczego nie modyfikowałem. Sprzęt jak w podpisie. Tak to wygląda u mnie na max detalach w 1280x1024. A kolory na ile ustawione? Ja też chce takie zegary. U mnie wyglądają tak jak na obrazku ale widać też, że AA i AF działa. Jak to zrobiłeś musze mieć takie zegary jak ty :D BTW dzała ci animacja zmieniania biegów w aucie podczas jazdy w kokpicie? Bo jak włącze zgodność z 98 gra chodzi koszmarnie ale widać jak ręka zmienia biegi za to bez zgodności nei ma tej animacji. Tak wygląda to u mnie. 800x600 32Bit AA8 AF16 Edytowane 16 Października 2006 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 (edytowane) Tak dla porownania: Procesor ustawiony na 2.52 ghz Teraz po zmianie mnoznika na 7 co daje 1.96 ghz Ludwiczek: ile taktow masz na procesorze ? Aha polecam jeszcze tego patcha http://moje.misto.cc/~sticck/nfspcarchromepatch.zip duzo poprawia wyglad samochodzikom - bardziej sie swieca :) Edytowane 16 Października 2006 przez basik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Hehe, faktycznie szwagier przy tym 7600GS ma procka A64 3000+ (1800Mhz) i mu lata z ladna graficzka. W zyciu bym sie nie kapnal. W domku to sprawdze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...