Skocz do zawartości
Nozgul

Podkrecenie monitora!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, czy jest mozliwosc zmiany odświrzania monitora na niestandardowe odswierzanie, tzn. takie jakiego niemam do wyboru w wlasciwosciach monitora, poniewaz na najwyzszym odswierzaniu monitor szaleje (drga obraz).

Jakim programem mozna to zrobic?

Dziekuje za pomoc

Nozgul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mialem voodoo 3 3000 to w sterownikach byla mozliwosc przestawiania o 1Hz odswierzania. I takim sposobem z normalnego monitora 1280x1024 60Hz mialem 1600x1200 przy 48Hz. Wiem oczy bolaly ale jednak wyciagnalem.

Tak przy okazji, jest jakis program pod GF, ktorym mozna zmieniac odswierzanie o 1Hz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy mojego daytka pobijecie :lol:

15'' i rozdzielczosc max ktora poszedl to 2048x1024 (hehe sztuka dla sztuki bo nic nie bylo widac- tak wszystko rozmazane)

a szedl 110Hz w 640x480 (przy 120 zaczynal wydawac dziwny dzwiek i czarny obraz :lol: :lol: :lol: )

Powerstip rulez, ustawiasz dowolna rozdzielczosc np 880x660

zapomnialem dodac daytek z czerwonym znaczkiem

tez z zielonym sux bo maja juz ograniczenia i sie da sie krecic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo ja mam Belinea 102020 15`, i jak ustawie 1024x768 85 hz, to mi przez pierwsze 10 min. od wlaczenia komputera obraz drga (strasznie to denerwuje, i niewiem co z tym zrobic.

Jak by ktos mial jakis pomysl, np zmienic odswierzanie na wyzsze programowo, lub cos innego niech da znac

p.s. przy 75 hz dziala dobrze ale po paru godzinach oczy zaczynaja bolec!

pozdrawiam

Nozgul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, Historia moich monitorów:

Daewoo 14XCostam "14 - analogowa 14 - 1024 szła, powerstripem se można co 1Hz regulować wiec była spox. Jak sie przestawiło ponad norme to zaczynała piszczeć :P - sprzedana kupe czasu temu.

Daewoo 518B "15 - full cyferka - ta po podkręceniu nie piszczała ale sie wyłączała... - Wyblakła na śmierć...

SONY E-400 "19 - co tu duzo mówic, nie podkrecam bo nie musze :) ale jakbym nawet musiał to i tak bym nie ruszal... 2048x1536 spoxik przy 60Hz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe u mnie padla ostrosc i piszczy przerazliwie, ale poz zdjeciu obudowy sie ostrosc dostroilo :lol: :lol: :lol:

moj nie mial zadnych ograniczen. Pozniejsze zielone producent ograniczyl do 1024x768 @ 75Hz

jak ustawicie np 880x660 to dziala poprawnie ?

moje daewoo wyswietla obraz w ksztalcie trapeza :(((((((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...