Razel Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 jak w tytule, da sie jakos stwierdzic czy ktos dokonywal zmiany biosu w gfx ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tulip Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 A według mnie TAK. Tylko nie bezpośrednio a dedukcyjnie. Trzeba sprawdzić czy taktowanie zgadza się z podawanym przez producenta. Czy wersja biosu odpowiada dacie produkcji/sprzedaży karty (stara karta z nowym biosem). Sprawdzić numer seryjny itp i zweryfikować na stronie producenta. Zawsze można jeszcze wykorzystać ludzką słabość i zablefować przed kimś kogo o takie działanie podejrzewamy. Nawet jeśli wszystko zgadza się idealnie to "uderz w stół, a nożyce się odezwą" :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 A według mnie TAK. Tylko nie bezpośrednio a dedukcyjnie. Trzeba sprawdzić czy taktowanie zgadza się z podawanym przez producenta. Czy wersja biosu odpowiada dacie produkcji/sprzedaży karty (stara karta z nowym biosem). Sprawdzić numer seryjny itp i zweryfikować na stronie producenta. Zawsze można jeszcze wykorzystać ludzką słabość i zablefować przed kimś kogo o takie działanie podejrzewamy. Nawet jeśli wszystko zgadza się idealnie to "uderz w stół, a nożyce się odezwą" :twisted: Szczególnie jak wgra oryginalny bios. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 tak a jak grafa jest padnieta (bo np flash nie wyszedł) i nie ma jak sprawdzic biosu (nr itp) to co wtedy ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 To wtedy ktoś ma pecha. Nie ma mowy o tym, ze to padnięta grafa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Nie da sie tego stwierdzic.. Jesli calkiem sie bios posypal to jak to stwierdzisz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunny Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 tak a jak grafa jest padnieta (bo np flash nie wyszedł) i nie ma jak sprawdzic biosu (nr itp) to co wtedy ?? wtedy w serwisie dają ci nową karte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topiQ Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Jak coś nie tak to się wgrywa starego BIOSa, a ci z serwisu nawet się nie kapną. Z reguły serwis-mani w ogóle nie wiedzą co to jest BIOS :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 tak a jak grafa jest padnieta (bo np flash nie wyszedł) i nie ma jak sprawdzic biosu (nr itp) to co wtedy ?? wtedy w serwisie dają ci nową karte no i oto chodzi :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Jak coś nie tak to się wgrywa starego BIOSa, a ci z serwisu nawet się nie kapną. Z reguły serwis-mani w ogóle nie wiedzą co to jest BIOSNo bez przesady, zazwyczaj jak nie wiedza o co chodzi to wysylaja do producenta, tak sie kiedys robili z nagrywarkami firmy LG, zawsze przysylali nowa, czasem lepsza ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topiQ Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 HEHEHE... ja dzwoniłem z moją grafą do serwisu i powiedziałem że mi się sypie to spytał się o co chodzi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...