Skocz do zawartości
Gość DaMcio

SB Live 5.1 Latency Problem :|

Rekomendowane odpowiedzi

(pisze po 6 godz dłubania przestawiania przekręcania zmieniania :| CHOLERY ZARAZ DOSTANE )

prosze pomóżcie mam karte SB Live ! 5.1 digital która podzczas grania wydaje bardzo nie przyjemne dźwięki :| piski trzaski walnięcia echo itp. nie ma może jakiegos Nie wiem SB Live Latency Patch albo coś trza w rejestrze przestawić powiedzcie HELP!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

" PCI latency Tool " wyszukać w Google

Fajny program lepszy od power stripa :) , ale ustawienie dobrze z takiego programu sprzetu to nie taka prosta sprawa .

Co nie zmienia faktu ze na creativa musisz zwiekszyc latency, proces sie nazywa Multimedia Audio Controller ( tylko ciekawe czy na Nfroce sie da ) .

A i zobacz czy na przerwaniu twojej karty dzwiekowej nie ma innego urzadzenia .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory nie moge postów pisać jak (...)

a więc

Soltek SL-75DRV4 (VIA wyłączona z poziomu BIOS'u)

Stery a więc korzystam z tych SBLiveDriverUpdate :)jest w slocie 2 od dołu ;P

Dołączona grafika

<- ma ktoś jakieś koncepcje :) jaką cyferke mam wstawić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na kolanach prosze o pomoc :(

Ustaw multimedia controller na 128 potem na 256 , i sieciowce obetnij na 64 albo 32 :) .

I zobacz czy komp bedzoe stabilny , ale jak mowie jezeli na innych sterach miales dobrze to watpie zeby to pomoglo .

Z tym Latency to jest tak ze kazde urzadzenia ma wlasne przydzielone przez producenta , jak widzisz siecioka ma jzu normalne , a Livea ma niezla kolejke .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem tą płytę i żadnych problemów z Audigy nie miałem, w żadnym slocie. --- nie używasz przypadkiem jakiegoś programu do chłodzenia procesora : Vcool ; SpeedFan ; s2kctl ??

Bo jesli masz chł procesora włączone to dźwięk wtedy makabryczny się robi - zwłaszcza jeśli zastosowane są jakieś efekty (np Auditorium) lub podczas słuchania dźwięku 5.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi