Skocz do zawartości
BigSpider

Myst IV - Revelation

Rekomendowane odpowiedzi

Calkiem niezla graficzka (sporo sie rusza, drzewa, rzeczka, trawka itp) Dobry dzwiek, jak przystalo na serie Myst. Oczywisice juz mam problem z ukladanka w kominku - jak ktos ja uruchomi, to prosze dac znac ;)

edit

zapomnialbym, co mi sie nie podoba, to sposob przemieszczania. Klikasz, i doczytuje sie nowy fragment. Wolalem swobodne chodzonko, tak jak w Uru :Ages Beyond Myst. Tutaj mamy do czynienia z powieleniem sterowania z Myst 3, Atlantisa itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakochalem sie w tej grze - w Myst 4 :) jest po prostu cudna. Ale szkoda ze demko takie krotkie :( po rozwiazaniu zagadki z kominem po chwili jest juz konec. Zeby ja rozwiazac trzeba wlaczyc dwie lamki. jedna stoi na biurku druga kolo lozka. Mnie sie dualo za pierwszym razem rozwiazac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlaczylem lampeczki, wchodze do srodka, robie co trzeba, zeby pokazala mi sie plansza z guzikami i co :D Chcialem poklikac w/g schematu schowanego w szufladzie, ale jakos nic to nie dalo.

A ja przechodzilem demko przed chwila drugi raz i udalo mi sie za 5 razem :) to jest proste. tylko przypatrz sie uwaznie jak zapalaja sie te czerwone kwadraty. Najpierw poprobuj sobie poklikac gdzies z boku dla testow :) to jest proste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja rowniez nie moge sie doczekac pelnej wersji, naprawde super sprawa, ale faktycznie BARDZO krotkie to demko. Mogli sie bardziej wysilic. Orientujesz sie moze, kiedy premiera :D ?

Wrzesien/Pazdziernik jezeli sie dobrze orietuje :) Ktos jeszcze gdzies mowil ze ma byc drugie demko, wazace 600 mb z dluzszymi przerywnikami. Natomiast nikt nie wspomnial, czy beda jakies nowe lokacje :) mogliby wypuscic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem,doszedlem wlasnie do wiezienia Sirrusa,a wlasciwie to jestem juz przy koncu tzn zjechalem takim metalowym krzeslem w jakas otchlan poustawialem 3 kola zebate(z lewej:pierwsze o 3 zabki,drugie o 2,trzecie o 6)no i zadzialalo potem wjechalem na poziom wyzej..no i tutaj zaczely sie moje problemy z 3 ruchomymi suwakami(gram z opisem i postepuje tak jak pisza,wlaczylem sobie mape pomocy ale ni jak nie umiem sprawic zeby wszystkie 4 wskazniki naraz zaczely wibrowac),dlatego zwracam sie z prosba,jesli ktos wie o czym mowa albo juz kiedys przeszedl gre i dokladnie pamieta jak to trzeba zrobic to niech napisze(dokladna kolejnosc w jakiej trzeba te 3 suwaki przestawiac)albo niech lepiej zaklika do mnie na gg(7851859),z gory dziekuje za wszelka pomoc,pozdawiam,PS wiem ze to juz nie nowa gra i pewnie ktos moze mi powiedziec ze o tym juz dawno bylo ale sprawdzalem w indeksie gier i nic o zadnym Myst 4 nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po krótkim zastanowieniu doszedłem o które suwaki Ci chodziło (mineło juz troszke czasu kiedy przeszedłem gre :) ). Ja jak dobrze pamietam bardzo długo dochodziłem do tego aby zaczeły 4 wskazniki wibrowac, jak byles blisko dobrej kombinacji dla poszczegolnego wskaznika to zaczynaly powoli drgać.Napisze Ci tu ustawienie z solucji z której niestety od czasu do czasu korzystałem. Sa tu opisane jakies pozycje a nie pamietam czy byla jakas skala na suwakach ale moze cos pomoze:

-lewy suwak na pozycje 6

-srodkowy na sama gore

-prawy na pozycje 4

-lewy na pozycje 3

-srodkowy na pozycje 1

-prawy na pozycje 7

-lewy na pozycje 10

-srodkowy na pozycje 5

-prawy na pozycje 5

-wszystkie 3 suwaki na sama gore

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm...znalazłem jeszcze kilka innych solucji i rozwiązanie jest takie samo. Wszystko zostało wyliczone a więc ustawienie poszczególnych suwaków powinno być dobre. Nie wiem z jakiego poradnika korzystasz ale znalazłem >>Tutaj << stronke gdzie są zobrazowane ustawienia suwaków.

A.. i mam nadzieje że pamietasz o tym że wszystkie 4 kryształy muszą drgać jednocześnie a więc musisz szybko operować suwakami aby zadziałało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi