Skocz do zawartości
RafalS

Platform MEGA firmy MSI

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co widziałem to te platformy kosztują ok 1500zł. Koszt kompa opartego na takiej platformie wyniósłby więc ~2500zł (bez dokładania karty graficznej). W sumie mają one tylko dwie zalety - mobilność i ładny wygląd, no i może jeszcze to sterowanie pilotem + wyświetlacz. Ja zdecydowanie wolałbym kupić zwykłego kompa za ~2000zł i jakąś mikrowieżę za ok 500zł. Normalny komp byłby zdecydowanie lepszy od barebona, a mikrowieża może posłużyć do odsłuchu dźwięku z kompa - cena takiego zestawu byłaby jednakowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No masz rację ale mi chodzi o miejsce

Jeżeli naprawdę nie masz miejsca na pełnowymiarowego kompa, to możesz pomyśleć nad tym msi. Ale może nie masz gdzie schować wielkiego pudła? W takim razie możesz trochę dorzucić do jakiejś ładnej obudowy i go wyeksponować.

a poza tym ten sprzęt umożliwia odsłuch MP3 i CD oraz radia bez włączania komputera.

Mikrowieża też. :D Oczywiście taka z dekoderem mp3 (a ostatnio dużo się ich pojawiło i nie są drogie). Poza tym do barebona musiałbyś dokupić jakieś głośniki (a takie przyzwoite kosztują ok 150zł). Wieża ma je wliczone w cenę. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...