RafalS Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Co myślicie o tej platformie, dokładnie chodzi mi o MS-6796 (mega 180) i MS-6749 (mega 400). Czy warto to kupować, który wybrać i jakbyście to skonfigurowali? Więcej znajdziecie tutaj. Czekam na wypowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Soltek robi też fajne , poszukaj testu na hardwere Tomas... był jakiś !!! np. http://www.tomshardware.pl/howto/20030318/index.html !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Z tego co widziałem to te platformy kosztują ok 1500zł. Koszt kompa opartego na takiej platformie wyniósłby więc ~2500zł (bez dokładania karty graficznej). W sumie mają one tylko dwie zalety - mobilność i ładny wygląd, no i może jeszcze to sterowanie pilotem + wyświetlacz. Ja zdecydowanie wolałbym kupić zwykłego kompa za ~2000zł i jakąś mikrowieżę za ok 500zł. Normalny komp byłby zdecydowanie lepszy od barebona, a mikrowieża może posłużyć do odsłuchu dźwięku z kompa - cena takiego zestawu byłaby jednakowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalS Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 No masz rację ale mi chodzi o miejsce, a poza tym ten sprzęt umożliwia odsłuch MP3 i CD oraz radia bez włączania komputera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 No masz rację ale mi chodzi o miejsceJeżeli naprawdę nie masz miejsca na pełnowymiarowego kompa, to możesz pomyśleć nad tym msi. Ale może nie masz gdzie schować wielkiego pudła? W takim razie możesz trochę dorzucić do jakiejś ładnej obudowy i go wyeksponować. a poza tym ten sprzęt umożliwia odsłuch MP3 i CD oraz radia bez włączania komputera.Mikrowieża też. :D Oczywiście taka z dekoderem mp3 (a ostatnio dużo się ich pojawiło i nie są drogie). Poza tym do barebona musiałbyś dokupić jakieś głośniki (a takie przyzwoite kosztują ok 150zł). Wieża ma je wliczone w cenę. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...