miQel Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Konkretnie czy waszym zdanie warto zamieniać Vante na ATI Rage 128 PRO? Karta ATI została wyrodukowana przez Gigabyta. Jak one stoją wydajnościowo? Głównie myślę o filmach, zdaje się, że chipy ATI wspierały sprzętowo odwrotną transformatę kosinusowa (IDC) - co jet przecież wykorzystywane w divx. Vanta + celek 400MHz mają czasami problemy zwłaszcza jeżeli film jest zakodowany divix-em 5. Jak myslicie czy po zmianie grafy skonczą się problemy z filmami? czy lepiej od razu inwestowaćw zmiane proca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoszon Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Cytat Jak myslicie czy po zmianie grafy skonczą się problemy z filmami?Nie :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Raczej nie. Też miałem celerona 400 i vantę i problemy z divix 5. Zmieniłem na gf 2 mx i nie było poprawy, także sugeruję zmianę procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgadza sie! Zmien procka. Ostatnio zprezentowałem siorce Radeona 32MB 7200 i nie przyniosło to poprawy (wczesniej miała Rive 32mb M64) na Celeronie 466. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Z tego co pamietam to Ati od bardzo dluga montuje w swoich kartach/chipsetach odpowiedni dekodery wspomagajace odtwarzanie filmow. Nie wiem czy jest to tez w rage i na ile to poprawia szybkosc wyswietlanego filmu. W TNT Vanta takiego dekodera nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Popieram kolegow jakakolwiek bys włożył grafe procek za cienki przez jakis czas jechałem na moim athlonie i grafie Ati Rage IIc filmy ogladałem ale jak tylko ruszyłem myszą to obraz znacznie zwalniał <lol> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...