Lizardus Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Musze ssobie w tym meisiacy kupic proca-zastanawiam sie nad Athlonem Xp barton 2500+ BOX za ok. 380zl-jedank doszlo mnie sluchy ze Sampron, ktory bedzie mial swoja premiere w polsce za pare dni/tygodni bedzi mail atrakcyjna cene i osiagi zblizone do XP. Doczytalem sie jednak gdzies na polskiej stronie ze cena semprona 2500+ bedzie w Polsce podobna do dzisiajeszej ceny Bartona 2500+...... Doczytalem sie jeszcze ze byc moze wtedy kiedy Sempron pojawi sie na rynku-zwrosna ceny zwyczajnych XP(nie wiem czy to plotka czy fakt) Wiec co radzicie: -kupic Bartona 2500+ BOx z fsb 333 i 512 kb cachu? -czekac na Semprona 2500+ box z fsb 333 i 256kb cachu i czekac na nowe biosy do starej mobo(ecs l7vta -kt400)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 jako ze masz kt-400 to najlepiej kupic bartona m ( mobilka ) , bo ma odblokowany mnoznik i wtedy go @ na 2,4 Ghz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 dolacze sie bo mam podobny problem :( za jakis tydzien chce zminic mobo i proca :) tez nie wiem czy brac bartona 2500@3200 i abita nf7 rev 2.0 czy poczekac na semprona i zrobic update biosa w moim epoxie 8rdaei :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 No fajnie fajnie z tym Mobilem tylko ze kt400 oficjalnie oblsuguje max 333mhz FSB-ja do tego mam plyte ECS.... i tylko moge zmieniac fsb(max 199) ale wtedy chyba nie bede wspominal jakie bedzie taktowanie szyny PCi/AGP(brak clocka) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zioło85 Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 bartona 2500 nie ma dyskusji bedzie bardziej wydajny nie ma dyskusji cache robi swoje a fsb zawsze troszke bedziesz mogl podniesc :!: na tej plycie :) P.S. FSB 199 to PCI 39MHz ale i tak na tej plytce nie da rady takiego fsb uzyskac :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 No fajnie fajnie z tym Mobilem tylko ze kt400 oficjalnie oblsuguje max 333mhz FSB-ja do tego mam plyte ECS.... i tylko moge zmieniac fsb(max 199) ale wtedy chyba nie bede wspominal jakie bedzie taktowanie szyny PCi/AGP(brak clocka)czy ty wogole przeczytales co ja napisalem mobil ma odblokowany mnoznik wiec ustawiasz sobie proca na 333 szynie a mnoznik ladujesz na max :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Ten ecs raczej nie ma mnożnika 5bit, więc chyba trzebaby było drutować mobila, albo soft mod mnożnika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 ten ecs to chyba wogule niema zmiany mnożnika :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 .............napisalem pzerciez ze moj wspanialy ECS mobo ma mozliwosc tylko zmiany FSB, wiec Vcore i mnoznika podniesienie odpada Zeszliscie troche z tematu...moze ktos powie jakie doskladne ceny Sempronow maja obowiazywac w Poslce(jesli w ogole gdzie to pisza;) i itp odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Na benchmark.pl pojawila sie wreszcie dlugo ocziwana recenzja Semprona....sam proc wychodzi niezle-ma byc glownei zaadresowany do garczy co sie potweirdzilo w testach. Wszystko pieknie tylko dlaczego Semrona testowali model 3100+ oparty na socket 754!!! Ale mi porowannaie do BArtona i innych procow skoro na nim dzila Hyper transport i itp -Dajcie normalny test sempronow na socket A chcoaciaz bym pewnie sie niczym nei zdziwil- semprony na socket A to po prostu Thoroughbred i dodana szyna fsb 333 Do wszystkich ludzi neizdecydowanych-polecam kupic teraz Bartona 2500+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 oczywiscie ze barton. sempron swój PR porównuje do CELERONA D, natomiast Barton do p4 (raczej tego na 533), dlatego sempron 2500+ dostanie baty od bartona 2500+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Sprzedaj swoją płytę na przykład na Allegro, kup AsRocka K7S8X (jakieś 120zł) i do tego Bartona. W Twoim przypadku jest to najlepsze rozwiązanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Znalazlem juz rozwiazanie..... w sklepach pojawil sie juz asrock kt880. Mozna go kupic juz np. www.esc.pl za mniej niz 200zl(lol)- ma mozliwosc zmiany mnoznika,napiecia proca i podnoszenie fsb9przzynajmniej tak pisza na stronie) niedawno widzialem jedna dokladna recenzje tej mobo ale kurde teraz nei moge znalezc no i do tego chyba sobie jednak bartona mobile lub zwyklego i bedzie ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Tylko Barton - Semprony to Thoroughbredy po liftingu a nowe wspolczynniki AthlonXP (TB) 2400+ = Sempron 2800+ to wielki LOL - nawet marne tlumaczenia AMD - cytujac za benchmark.pl: Standardy porównawcze niezależnych firm dotyczące procesorów AMD Sempron obejmują najważniejsze aplikacje biurowe oraz zestawy testów. Testy te określają rzeczywistą wydajność w popularnych, codziennie używanych aplikacjach. Celem opracowania tych testów jest ułatwienie klientom i producentom komputerów podejmowania świadomych decyzji. Procesor AMD Sempron jest przeznaczony do komputerów wykonujących codzienne zadania, a zestaw testów dotyczy przede wszystkim popularnych aplikacji biurowych. Procesor AMD Athlon 64 jest przeznaczony do wykonywania wymagających aplikacji multimedialnych i kinematycznych. Jest poddawany szerszemu zestawowi testów, który obejmuje zaawansowane tworzenie treści cyfrowych oraz wymagające aplikacje trójwymiarowe wykorzystywane w grach. nie tlumacza co najmniej dziwnej polityki firmy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Sempron tak owszem ale tylko na Soc 754 inaczej to zwykly TB ... na 754 chodzi z hyper transportem i ma wlasny kontroler pamieci a to zasadnicza roznica Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...