Skocz do zawartości
j.h.hudy

HP 690c nie pobiera papieru

Rekomendowane odpowiedzi

to swiadzy o twojej inteligencji... , wiesz o tym Dołączona grafikaDołączona grafika

Ilość osób, dla których internet i publikowane w nim strony internetowe jest podstawowym źródłem wiedzy i informacji, jest niezliczona i wciąż rośnie. W sieci szukamy różnego rodzaju usług, od zupełnie podstawowych jak np. fryzjer, kosmetyczna, po specjalistyczne jak prawnik.Wyszukujemy strony www z informacjach o lokalach, urzędach, szkołach itp. Tradycyjne książki telefoniczne odeszły w zapomnienie. Z tego właśnie względu, Internet jest idealnym miejscem, aby zaprezentować potencjalnym Klientom swoją firmę. Jednak strona internetowa nie zawsze ma charakter biznesowy, często jest sposobem na podzielenie się z innymi własnymi zainteresowaniami, hobby, pokazaniem tego, co tworzymy. Proces tworzenia strony www to skomplikowany proces, na który składa się kilka etapów: Stworzenie koncepcji i analizy - tu zastanowić się należy nad tematyką strony www. Ponadto klient określić powinien funkcje, jakie chce, aby strona posiadała, czyli co będzie można na niej zobaczyć i zrobić. Projektowanie stron internetowych - to wykonanie projektu graficznego, który zawierać będzie elementy wizualne strony takie jak: kolorystykę, czcionkę, nawigacje, nagłówki, obrazy, boksy itp. Dobrze zaprojektowana strona ma przede wszystkim na celu zachęcenie klientów do jej odwiedzenia i wywołanie u nich pozytywnych skojarzeń z firmą. Proces tworzenia strony oraz aplikacji internetowych - obróbka graficzna i programowanie. Wdrożenie i hosting stron internetowych - czyli zamieszczenie strony www w internecie i udostępnienie jej użytkownikom. Jeżeli posiadamy własną firmę i zależy nam na jej profesjonalnym zaprojektowaniu, warto zdać się na doświadczenie i zmysł doświadczonego web designera.

wiadomo ze naprawicz przeciez , ale jak , moze ktos cos mondrzejszego wymysli ??

Edytowane przez j.h.hudy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja może dodam coś od siebie bo tydzień temu naprawiałem to :D

Jeżeli wiesz co robisz to rozbierz drukarkę i wyjmij te czarne rolki które ciągną papier.

Jeżeli niewiesz co robisz może Ci się udać to zrobić bez rozbierania, tylko trochę się nagimnastykujesz.

Jeżeli masz już rolki na wieszchu, bierzesz najdrobniejszy papier ścierny i delikatnie ścierasz tą warstwę kurzu i osadu z papieru. Niby go niewidać ale uwierz on tam jest.

Potem idziesz do sklepu HP i kupujesz silicon do rolek. To jakaś specjalna odmiana, jest bardzo żadki, prawie jak olej.

I ten silikon nanosisz na wałki.

Zostawiasz na 24h .

Montujesz i powinno być oki.

W tej co ja robiłem działa lepiej jak nówka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh , dzieki za rady

ja zrobilem to tak : przylozylem papier scierny 120 do rolek i dałem opcje drukowania , i tak z kilka razy .

rolka zrobila sie szorstka i taka ''gumowa''

potem podlozylem kartonik na tą podkładke korkową.

działa cacy!!!!!

nie wiem tylko cze to przeszkadza , bo przechyliłem na noc drukarke do góry nogami i troche atramentu sie ulało ztego zbiorniczka na resztki.

atrament był na pokrywie to starłem , był jescze ztyłu , za tą rurką po której jezdzi głowica , tesz starłem.

drukarka drukuje super , ale czy nie trzeba jej rozebrać i przeczyscić w 100 % ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak Ci się udało wylać tusz ?

Widziałem już przypadki że ktoś spalił makaron kiedy on jeszcze był w wodzie i się gotował, ale wylać tusz ?

Jeżeli się wylał to znaczy że masz dziórę w pojemniku.

A jeżeli tak to tusz dość szybko będzie zasychał.

Napweno wszystko oki z Twoją drukarką i pojemnikami ?

A wyczyścić to napewno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi