petrumi Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 witam. własnie pożyczyłem na testy 2x512 Kingstona CL3. Jednak po obsadzeniu dwóch banków od duala przy starcie pojawia sie komunikat na Epoxie - C1h. Oznacza on trzy sytualcje: 1. pamięc źle wsadzona , sprawdzałem dwa razy 2. pamięc nie kompatybilna - czyzby CL3 w dualu nie chodziło? 3. pamięc is dead - odpada, sprawdzane. pomocy , co robić? jutro musze albo oddać pamięci (z bólem bo mam tanio) albo pykać w farcry lub dooma. ps. teraz śmiga 2x256 hyperx 6-2-3-2, fsb 210. ps. jakim klawiszem resetuje sie cmos na moim epoxie? bo może to pomoże? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 na tych pamieciach co masz teraz ustaw fsb 200, timingi cas 2.5 3 4 11 i daj napiecie 2.8V.Wyłacz kompa i wsadź te kingstony co chcesz kupić.POwiedz czy poszło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomall0 Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 U mnie 512 CL3 Kingstona chodzi 230 CL2,5 na 2 nie wstaje :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 niby działa ale jakoś niestabilnie. wprawdzie pare testów ale to już mnie niepokoi. ustawiłem fsb200, 8-3-3-3 (dafault) . nie wiem czy ustawić reszte w biosiem na zbliżone do fabrycznych czy agresive? vdimm 2.9 na wszelki wypadek 3dmark za pierwszy razem wywalil bład, za drugim przelazł, farcry wywala po paru minutach co robic? co usatwić zeby chodziło stabilnie (nawet wolniej) UPDATE: czy jest znaczenie że kości są wyprodukowane w dwócj róznych tygodniach roku? oznaczenia maja takie same na fsb166 wszystko jest ok - jesli tak mozna powiedziec pa paru minutach farcry w utrahigh 1024 AA4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 przy dualu moze to mieć znaczenie że z różnych tygoni.W singlu to chyba bez znaczenia.Mam teraz u siebie : pierwszy slot kingston na BH6, drugi ADATA na bh6 i w 3 512 hynix 4.3ns i działa bez problemu. petrumi stabilność pamieći sprawdza się memtestem a nie grami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 wlasnie bede sprawdzal memtestem. moje poprzednie hyperx tez sa z innych tygodni i działaja - widać loteria. wszadzenie 512-stek do slotów jako single - winda nie wstaje. walcze dalej, teraz na konfiguracji 2x256 + 512 *8-3-3-2.5 UPDATE no niestety coś nie jest tak. memtest wykazuje błędy przy 2*256+512. w 2*256 jest ok. albo kości padnięte albo płyta sie gzyzie. z bólem serca musze oddać pamięci i poszukać 512 hyperx o podobnych timach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...