SACZI Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Napisałem program (C++ Builder), którego działanie polega na wykonywaniu obliczeń. Na głównym formularzu jest szereg etykiet (TLabel) i pól edycyjnych (TEdit). Chciałbym mieć możliwość "zebrania" tych danych i wyników, "wrzucenia ich" do jakiegoś gotowego szablonu i wydrukowania w formie, którą można "podpiąć" do dokumentacji technicznej wyrobu. Chciałbym również, aby istniała możliwość zapisania obliczeń do pliku, np. tekstowegom w taki sposób, żeby go otwierając, program umieszczał dane w odpowiednich polach edycyjnych. Problem jednak w tym, że nie wiem w jaki sposób mam się do tego zabrać ! O ile zapisywanie do pliku jest w miarę opisane w internecie, o tyle o wydruku nie mam osobiście pojęcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 10 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2004 link1 link2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...