Skocz do zawartości
Swordfish

BATCH !!!!

Ile wynosi batch twojego procka ??  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Ile wynosi batch twojego procka ??

• 0000-0050
      2
    • 0051-0100
      3
    • 0101-0150
      1
    • 0151-0250
      1
    • 0251-0400
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedzcie , czy ten batch jest tak bardzo istony ?? Czy na przykład takie same procki , ta sama seria , ten sam wafel , a jeden ma batch np. 0050 a drugi 0200 , to czy duża różnica jest w podkręcalności ?? Czy to jest priorytotowa sprawa przy wyborze procka ?? Powiedzcie , czy przejmować się tym batchem czy patrzeć na to z przymróżeniem oka ?? Proszę o dokładne odpowiedzi :wink: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BATCH to sciema jakich malo - nie ma to zadnego znaczenia. Proce z tej samej serii rozniace sie o jedne/dwa/kilka jednostek na koncu numeru moga krecic sie diametralnie roznie - sam wielokrotnie mialem do testow 1700+, 2000+, 2500+ i ZAWSZE tak bylo.

Najlepszym dowodem, ze batch <50 gwarantuje extra OC a >300 jest do bani jest to, ze sam mam batch 2168 a proc kreci sie jak w podpisie :twisted:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Swordfish możesz edytować posta i dodać opcje do ankiety.

Dimek ty masz mobile a takie sie kręcą wszystkie tak samo (mniej więcej).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa jest prosta: jak nie masz szczęścia to ci żadne numerki na procu nie pomogą. Prawda że są serie które średnio kręcą się lepiej, ale miałem już proca z takiej "słynnej" serii, który z 2100 nie wyszedł. Teraz mam bartka z którego serii wynika że jest to jeden wielki syf, a tu niespodzianka bo się kręci jak trzeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ile razy mam to powtarzac? nie ma to zadnego znaczenia. prawie codziennie bawie sie testowaniem prockow i najczesciej sa to serie o kolejnych numerach seryjnych np. 0561, 0562, 0563, 0564 itd. I KAZDY KRECI SIE INACZEJ A ROZNICE SIEGAJA 0.2V PRZY TEJ SAMEJ CZESTOTLIWOSCI. to jest fizyka - proces technologiczny wytwarzania procesora jest tak skomplikowany, ze nie ma mowy o jakiejs powtarzalnosci struktury w poszczegolnych partiach wafla. tu dzialaja jedynie prawa statystyki - selekcja i tylko selekcja moze pozwolic na posiadanie dobrego egzemplarza. no chyba ze policzyc szczesliwy traf ale to nijak sie ma do logiki o ktorej zdaje sie mowa w ankiecie.

poradniki w tych gazecinach pisza ludzie posiadajacy podobna wiedze o tym temacie do autora ankiety - poczytaja pobieznie pare watkow na paru forach i smaruja bajki dla lamerow.

nie wezme udzialu w ankiecie bo nie ma opcji 'batch nie ma zadnego znaczenia' - zreszta moj obecny ma serial cos kolo 560 wiec i tak nie mialbym czego wybrac...

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyloozuj rapra :wink:

nie ma sie co scierac

tak samo jak te 2 cyfry (5 i 6 od konca bodajze) ktore niby mialy oznaczac z jakiej czestotliwosci proc zostal "zdenominowany"

all sciemy .. ale niektózy w to wierza

ja mam 978069626

no i proc idzie prawie na 2,6GHz :)) (a batch jakos ponad 1100)

a nie na 2600+ ;]

niektorzy sie lubia karmic sciemą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi