Jot_Er_Ka Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 awdflash nazwabiosu.bin /py /sn /cc /cd /cp /QI /F /R albo awdflash nazwabiosu.bin /cc/cd/cp/sn/py/f/r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 (edytowane) To mam wpisać to pierwsze czy to drugie?? Nie chce uwalć płyty. A AWARDFLASH to mam zastąpić awd854c? bo tak się u mnie plik awardflasha nazywa Edytowane 6 Grudnia 2005 przez siuks Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 (edytowane) Wpisywałem tak jak mi poradziłeś (obydwa sposoby) jednak nie flasciach!e a wyskakuje coś takiego: http://img205.imageshack.us/img205/4144/image0074ie.jpg Jak to sflashować :sad: ?? Proszę o pomoc. Edytowane 6 Grudnia 2005 przez siuks Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpon Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 a próbowales flaschowac z parametrami ?? /py /sn /cc /cd /cp /QI /F /R nie próbowałem, a co oznaczają poszczególne, bo flashowaniem to się nie interesuję zbytnio ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Ponawiam pytanie jak sflashować tym biosem by merlin. Czy tych parametrów nie powinienem wpisywać w znacznikach<> ?? A winflashem by się nie dało?? Jestem w tym temacie zielony :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jot_Er_Ka Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 (edytowane) no jak masz flascher awd854c to komenda bedzie taka awd854c nazwabiosu.bin /cc/cd/cp/sn/py/f/r tylko ze to jest wersja alpha biosu i dlatego ja pytam czy go ktos testowal bo sam niechce uwalić płyty :P ps. a taki ekran sie pokazuje zazwyczaj wtedy jak cos źle napiszesz :P pozdrawiam Edytowane 6 Grudnia 2005 przez Jot_Er_Ka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Wpisywałem dobrze. Jot er ka masz może wcześniejszego biosa merlin z cpc off bo nigdzie nie mogę znaleźć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jot_Er_Ka Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 no mam on niby ma cpc off ale w evereście pisze ze ma T1 dziwna sprawa teraz mam ten bios u siebie w mobo, a to mój wynik o/c http://img526.imageshack.us/img526/498/16278445ly.jpg 8RDA6+ TaiPan 0.1 [E4][ED] Bpl 3.19C 18.01.05 by -=Merlin=- - Indifikation Mobeil AMD Athlon XP-M - Romsip Bios Tables Cpu Interface 133 & 166 & 200 MHz - TaiPan 0.1 [E4][ED] (Optimised 200FSB Register) ALPHA - L12 mod built-in - ENABLED CPU Interface - Bpl 3.19 Cpc Off (T2) - Alpha Timing 4-0-2-2-5-3-2-3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 (edytowane) Dizęki!!! Wgrałem ten bios, poszedł bez problemu winflashem. Też pokazuje u mnie ct1. A może merlin się pomylił i ten drugi bios jest z cpc off. Zobacze czy poprawiło się coś z tymi twinmosami jak wrócę ze szkoły. Dziękuwka EDIT: Przetestowałem te biosy merlina zarówno cpc on jak i cpc off i nadal mam problem z twinmosami 2 x 512. Wróciłem do oryginalnego biosu. Czy lepsza byłaby jakaś kość 1gb zamiast 2x512 które chodzi u mnie niestabilnie i nie da się uzyskać stabilności. Edytowane 7 Grudnia 2005 przez siuks Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skp Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Siemanko moze mi ktos podac link do BIOSU (najelpiej merlina albo wg. was najelprzego) dla Epoxa 8RDA3+ ? Bo poatrze , szukam i jedynie co znalazlem to dla 8RDA+ a niewiem czy podejdzie pod moja. Pleas o ifno. Dzieki i Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 (edytowane) http://members.lycos.co.uk/m4rd0k/ Mógłby ktoś pomóc w doborze pamięci do mojej płyty? http://forum.purepc.pl/index.php?act=ST&f=...=0#entry1800385 Edytowane 8 Grudnia 2005 przez siuks Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Jot er ka czy twoje hynixy są jednostronne czy dwustronne? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Witam, mam pytanie czy zmiana napięcia AGP na epoxie 8rda3+ coś da w osiągach karty graficznej ? w moim przypadku radeon 9600 na kościach 5 ns są niedowoltowane... zasilacz fortron 350 W MDN REV.A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watow Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 jak dasz 1.6 to wyrownasz ewnetulane roznice napiecai a dasz wiecje to rozwalisz karte a i tak zaduzo to nie zmieni w przciwienstwie do zrobienia molex moda... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 no tak tylko do molex moda tez potrzebuje zrobic v-moda co nie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watow Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 nie ale vmod przyda sie zeby wykorzystac podtencjal z molex moda ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 otóż to niestety moj radek 9600 non-pro nie ma miejsca na "sobie" zeby podlaczyc molex moda :P ani v-moda bo on jest wogole jakis inny :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jot_Er_Ka Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Witam wgralem sobie bios Epox 8RDA6+ PRO & 8RDA3+ PRO 01.06.05 by -=Merlin=- i uwaliłem płyte heh :D :P teraz czekam na hotflasha :D moje hynixy są 2-stronne pozdro :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 nie ma to jak dobre samopoczucie po zwalonej mobo :) a co sie stalo dokladnie ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Kombinowałem 2 dni żeby wgrać tego biosa i mi się nie udało :D :D :D Naszczęście :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 a czym rozni sie epox 8rda3 od + a + od pro ? x_X Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzzkuba Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 pomoze mi ktos zrobic jakiegos moda zeby moc dalej krecic athlona (chce przekroczyc 225fsb) mam 8rda3 rev. 2.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 jakiegoś.... ale jakiego? co jest wąskim gardłem ? pamięci a może V ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watow Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 jak wy osiagacie tak wysokie fsb bo umnie nie da sie wyjsc poza 203 bez bledow czegos,nawet timingow ruszac nie moge :\ a memki asynchro szly na stabilne 440 tylko nie wiem czy to daje ich rzeczywiste mozliwosci w oc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzzkuba Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 pamieci mam hunixy na kosciach DT nawet jak poluzuje timingi 3-4-4-11 to nie wstanie na 226 zapraszam do tematu http://forum.purepc.pl/Krecenie-Jiuhb-a-Na...ie-t169970.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 powiedzcie czym spowodawane sa bledy w prime bo do choleru co 20 minut mi wyskoczy jak mam procka podkreconego shit :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jot_Er_Ka Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Jak chcecie osiągnąc wyzsze FSB to popierwsze bios merlina no i najlepiej bylo by zmienc tą gume do zucia z mostka polnocnego na jakas normalna paste :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watow Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 ale pisze mi ze mam tka jkaies 30C chyba czujnik sie nie myli? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzzkuba Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 jakie jest wasze max fsb na 8rda3(+) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Jot_Er_Ka odratowałeś płytę :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...