Skocz do zawartości
lechucham

chłodzenie , ale jakie ??

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wydawaj tyle kasy na chłodzenie, to jest tylko strata pieniędzy. Kup coś w miare taniego np. jakiegoś Pentagrama. Ja na swoim WR4 podkręce proca tak jak ktoś na wentylu za 200zł. Najważniejsza jest zasiłka i dobry przepływ zimnego powietrza w obudowie (czy jakoś tak). 2 wentyle w obudowie jeden z przodu wciąga zimne (czy chłodne jak kto woli) powietrze i jeden z tyłu wysysa ciepłe powietrze z obudowy , tak schłodzi ci sie procek i przy okazji inne rzeczy i jak masz wentyl z automatyczną regulacją obrotów to przt okazji chałas zasiłki ci sie zmniejszy. To jest moje zdanie. Pozdro 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wydawaj tyle kasy na chłodzenie, to jest tylko strata pieniędzy. Kup coś w miare taniego np. jakiegoś Pentagrama. Ja na swoim WR4 podkręce proca tak jak ktoś na wentylu za 200zł. Najważniejsza jest zasiłka i dobry przepływ zimnego powietrza w obudowie (czy jakoś tak). 2 wentyle w obudowie jeden z przodu wciąga zimne (czy chłodne jak kto woli) powietrze i jeden z tyłu  wysysa ciepłe powietrze z obudowy , tak schłodzi ci sie procek i przy okazji inne rzeczy i jak masz wentyl z automatyczną regulacją obrotów to przt okazji chałas zasiłki ci sie zmniejszy. To jest moje zdanie. Pozdro 8)

Hmm to sprubuj dać 1.9V na proca i ciekawe czy wtedy twój WR4 będzie trzymał lajtowe temp. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thx you all :wink: pentagrama nie kupilem bo nie bylo :? za to wzielem jeszcze jeden do obudowy bo mialem jednego oraz na procka kupilem Spire WhisperRocka'a IV

jak myslicie wg was dobry wybór ??

za podpowiedzi serdeczne dzięki :) zara zamontuje i sprawdze jaka temperaturka procka bedzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi