Viper_x Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Konfiguracja: P4 2.4 Prescott, 2x256 D-DDR Kingston CL3.0, Asus P4P800 SE, zasilacz Chieftek 360W, grafa stara Gf2 400MX, win XP. Wszystko dzialalo bez zarzutu do przedwczoraj, a przedwczoraj zakupilem ww HiS'a - kazda proba instalacji sterownikow do niego konczy sie (po restarcie) wygaszeniem monitora lub czarnym ekranem z kolorowymi smieciami. Mam poprostu reklamowac karte czy moze cos byc nie tak z reszta mojego sprzetu (plyta nie pociagnie takiej karty, potrzebuje jakiegos service packa) ??? Z gory dzieki za pomoc Viper - nieszczesliwy posiadacz D3 bez odpowiedniej grafy :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zalecany format dysku ewentualnie wyczyszczenie sterowników NVidii i Ati Driver Cleanerem i nowa instalacja driverów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper_x Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Wszystko probowalem, system instalowany kilka razy z dwoch plyt, stery instalowane z CD, strony ATI i ze strony HiS'a. Brak mi pomyslow :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zakładam , że instalowałeś w takiej kolejności : Win XP > Sp1 > stery do płyty ( jeśli są potrzebne , nie znam się na płytach pod P4 ) > DX 9.c > Stery do karty np. Catalyst . Mam jeszcze dwa pytania : - czy przed instalacją sterów do grafy jest wszystko ok, - sprawdzałeś kartę w innym kompie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper_x Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Kolejnosc instalacji: Win Xp -> stery do plyty -> stery do grafy. Do DX juz nie dochodze, bo mam black screena - czy musze instalowac przed sterownikami? Service Packa nie mam - musze miec? Przed instalacja karty jest OK, po w trybie awaryjnym tez OK, w normalnym juz nie. Moze to normalne w nowych kartach (nie wiem) ale przed instalacja menedzer urzadzen widzi dwie karty: - karta video - karta video (zgodna z VGA) a po instalacji w awaryjnym mam: - RADEON 9800PRO - RADEON 9800PRO -Secondary tak ma byc? HELP ME !!! :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 service pack ( sp1) jest wymagany. zresztą nawet na stronie Ati piszą o tym. to ze system widzi ci 2 karty to tak ma być. directx instaluje się przed sterami do plyty, u mnie nawet nie darady inaczej bo stery od nforca plują się o dx9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Jeśli w trybie awaryjnym jest ok to ewidentna wina sterów. Spróbuj tak jak napisałem ( kolejność ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nal Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 a jakie to ma znaczenie w jakiej kolejnosci bede instalowal np jezeli sprzet na to pozwala: 1) Win XP > Sp1 > stery do płyty > DX 9.c > Stery do karty 1) Win XP > Stery do karty >Sp1 > stery do płyty > DX 9.c 1) Win XP > Stery do karty >stery do płyty > Sp1 > DX 9.c 1) Win XP > Sp1 >Stery do karty >stery do płyty > DX 9.c 1) Win XP > Sp1 >Stery do karty > DX 9.c >stery do płyty itd itd itd kolejnosci moze byc jeszcze wiele :P pytanie ktora jest optymalna i dlaczego, oraz jaka jest niezalecana i dlaczego. Albo po prostu jaka jest generalna zasada ktorej trzeba sie trzymac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper_x Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 SP1 i kolejnosc zalecana nie pomogla :cry: dzis oddaje karte do serwisu :cry: dzieni za rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 12 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2004 lepiej dołuż troszke do radka x800pro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper_x Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 no to mam :lol: tydzien trwalo, ale wymienili. nowa karta dziala bez zarzutu, ale odpalam PowerStrip'a lub RivaTuner i zagadka: taktowanie rdzenia 378Mhz, taktowanie pamieci 337Mhz (zamiast 680Mhz) :?: :?: :?: :evil: mam lewe pamiatki ? czy to wina sterownikow (CAT 48) lub "czegos" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 337 = 674 w trybie ddr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piokos Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 no to mam :lol: tydzien trwalo, ale wymienili. nowa karta dziala bez zarzutu, ale odpalam PowerStrip'a lub RivaTuner i zagadka: taktowanie rdzenia 378Mhz, taktowanie pamieci 337Mhz (zamiast 680Mhz) :?: :?: :?: :evil: mam lewe pamiatki ? czy to wina sterownikow (CAT 48) lub "czegos" ? wszystko gra: 337x2=~680. Też mam tak samo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper_x Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 http://www.benchmark.pl/i.html?artykuly/re...00Pro_ICEQ.html to czemu w tym tescie na screenie z RivaTuner jest poprostu 675Mhz ? a u mnie wykazuje 337 ? nic nie qmam :? [/url] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zelek Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 no to mam :lol: tydzien trwalo, ale wymienili. nowa karta dziala bez zarzutu, ale odpalam PowerStrip'a lub RivaTuner i zagadka: taktowanie rdzenia 378Mhz, taktowanie pamieci 337Mhz (zamiast 680Mhz) :?: :?: :?: :evil: mam lewe pamiatki ? czy to wina sterownikow (CAT 48) lub "czegos" ?Wszystko jest OK :!: Zreszta mam identyczna karte jak ty i chciał bym sie dowiedziec do ilu udało ci sie podkrecic rdzen bez artów :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper_x Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 spoko, pochwale sie jak ochlone :lol: wierze juz, ze jest ok, ale wytlumaczcie lamie czemu ja widze 337 (x2) a chlopaki z benchmarka 675Mhz ? :? [Edit] juz mam :lol: RivaTuner options 'show effective frequency :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 co tu tłumaczyć??? Pisza ci przecież chłopaki: 2x337= 674 ty masz podane w powerstripie RZECZYWISTE taktowanie a na Benchmarku podają EFEKTYWNE taktowanie czyli w trybie DDR bo takie masz pamięci na karcie. kumasz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper_x Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 kumam, kumam, spojrz w [edit] ostatniego posta :D peace :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...