madzia22 Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Witam wszystkich , no wiec posiadam Bartona 2500 2x512 400mhz epoxa 8rda+ i do chlodzenia procka uzywam WR IV i przy otwartej obudowie procek w idle ma jakies 56C a w stresie jakies 64C :( czy to nie zaduzo ? dodam ze jak zamkne obudowe to w stresie ma jakies 73C :!: i teraz sama nie wiem czego to moze byc wina :( Dlatego prosze o jaka kolwiek pomoc , dodam tylko ze procek jest posmarowany pasta :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 stanowczo za dużo,po pierwsze rpimo trzeba sprawdzić czy radiator jest prawidłowo założony,pasty nie za dużo/za mało,czy odczyt jest prawidłowy-dotknij palcem radiatora,czytałem też że w WR IV warto przeszlifować podstawke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dabek Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 To bardzo dużo, ja mam w zamknietej obudowie max 65 i to na napięciu 1.71. Nic nie szlifowałem i z tą pastą co była w tym coolerze. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dabek Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 To bardzo dużo, ja mam w zamknietej obudowie max 65 i to na napięciu 1.71. Nic nie szlifowałem i z tą pastą co była w tym coolerze. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madzia22 Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 radiator jest dobrze zalozony , paste nakladalam 2 razy i to samo , a radiator jest cieply :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zapodaj jakeis dodtkowe wentyle do budy a tak btw. to chyba mamy lato ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Czasem aktualizacja biosu płyty głównej naprawia błąd złego pomiaru temperatury. Może tak jest w twoim wypadku. Spróbuj zaktualizować bios. Przy takich temperaturach radiator powinien parzyć. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madzia22 Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 bios jest najwnowszy , aha i mam jeszcze jedno pytanko do pomiaru uzywam SpeedFan'a i mam co do niego pytanie , gdzie moge sprawdzic za co sa odpowiedzialne temp 1,2,3 ? bo dokladnie to mam temp1 28C temp2 60C temp3 45C EDIT dobra juz wiem temp1-mobo temp2-cpu temp3-zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 A mozę masz zasłaby wiatraczek. Wymień go na jakiegoś zalmana. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dabek Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2004 Dokładnie tak jak mówi Złoty Soft (program) może kłamać, więc sprawdź palcem czy radiator jest ciepły. Aha i sprawa z biosem jest taka ja mam taką wersje BIOSu co mi pokazuje temp w miare dobrze, ale jak zauktalizuje BIOSa to bede miał o ok. 10C większe temp. Jak nie zamierzasz podkręcać proca i komp ci chodzi stabilnie to nie masz sie bardzo czym tak przejmować. Temp. sprawdź najlepiej Everestem i jak chcerz sie przekonać czy procek jest stabilny to najlepiej Prime 95. 8) Jak tylko znajde linki to ci podam. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...